bihon.ro Web analytics

Defrisari ilegale pe Soseaua Borsului din Oradea

Tăieri ilegale de plopi pe Şoseaua Borşului, la finele săptămânii trecute. Vinovaţii sunt doar intuiţi.
Scris de erdei - Tăieri ilegale de plopi pe Şoseaua Borşului, la finele săptămânii trecute. Vinovaţii sunt doar intuiţi.

Cel puţin un plop a fost culcat la pământ, pe Şoseaua Borşului, în weekend, fără autorizaţie de la Primărie. E vorba despre aliniamentul dintre fabrica de zahăr şi CET.

RER Ecologic Service este firma abilitată de Primărie să facă asemenea tăieri, în anumite condiţii. Ionel Ban, directorul de producţie al salubrizorului, ne-a declarat sâmbătă că RER nu s-a dedat la tăieri de arbori pe Borşului. Au fost doar toaletări. Ban a completat, transmiţându-ne că vineri a fost tăiată creanga unui copac care încurca circulaţia. Dar atât. Sosit la faţa locului în urma unei sesizări cetăţeneşti, redactorul JB a remarcat sâmbătă după-amiază vreascurile adunate în urma toaletărilor. De asemenea, s-a putut observa ciotul unui arbore matur proaspăt tăiat cu drujba. Pe scuarul dintre trotuar şi carosabil, în zonă au apărut patru noi stâlpi de iluminat public. De asemenea, era remarcabil faptul că la un moment dat şirul des de plopi se termina brusc. Iar scuarul era acoperit de pământ reavăn. Semn că ciotul respectiv rămăsese sâmbătă ca singura urmă vizibilă, însă este posibil ca tăieri asemănătoare să mai fi avut loc în zonă, recent.

„Luminiş” de la Luxten?

Sesizat de JB, directorul adjunct al Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea, Emil Benţan, s-a deplasat la faţa locului. Acolo, Benţan a constatat acelaşi lucru şi ne-a transmis că nu RER a tăiat copaci. Benţan spune că nu există autorizaţie pentru această defrisare şi înclină să creadă că de vină sunt cei care au montat stâlpii de iluminat public. Luni, oamenii Primăriei se vor edifica cine a tăiat, de ce şi cum vor fi sancţionaţi. „Nu am dat nicio aprobare. Vedem luni cine sunt cei care au făcut lucrările. Probabil că Luxten. Sau Luxten a făcut cu altcineva, că ei n-au cu cine lucra şi îşi iau diverse firme care fac asemenea lucrări”, spune Benţan, adăugând că şi în trecut au mai fost probleme cu firmele care lucrează în numele Luxten. Responsabil de spaţii verzi în Primărie, Benţan spune că pentru aceste defrişări ilegale sunt sancţiuni contravenţionale. Rămâne de văzut care va fi cuantumul acestora. Prin comportamentul autorităţilor în acest caz, se va putea discerne în ce măsură oricine poate culca la pământ arbori în Oradea după cum îl taie… capul!

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.