bihon.ro Web analytics

Deschid un canal de comunicare cu iubitorii de artă

Deschid un canal de comunicare cu iubitorii de artă

<p>Foto: Adela Rusu </p>
Reactualizat la:
Uniunea Artiștilor Plastici - Filiala Oradea are de acum propriul ziar: ,,4 Foi de Artă”.
Scris de farcas - Uniunea Artiștilor Plastici - Filiala Oradea are de acum propriul ziar: ,,4 Foi de Artă”.

Activitate intensă la UAPR de când conducerea organizației a fost preluată de neobosita Vioara Bara. Zeci de artiști, oameni din lumea artelor, au particiapt duminică după-amiază la Galeria de Artă Reperaj din Cetatea Oradea, acolo unde a avut loc lansarea primei ediţii a ziarului ,,4 Foi de Artă”.

Evenimentul lansării a debutat cu un mini-concert de muzică experimentală susţinut de Marcel Floruț (Mujko), Alex Stângu (Baby Elvis) şi Furak Laszlo Furak-Pop (Mujko), iar participanții s-au putut bucura și de o proiecție video realizată de Terez Matza.

În deschiderea ziarului, de această dată din poziția de editorialist, Vioara Bara explică contextul apariției acestui canal de comunicare.

,,Oradea, frumosul oraș de pe graniță, beneficiază de o bogată și diversă activitate artistică. Ziarul «4 Foi de Artă», editat sub egida Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Oradea, este un canal de comunicare pe teme de artă plastică, cu publicul orădean iubitor de artă, dar și cel din țară… Conținutul ziarului se va profila pe activitatea expozițională a Filialei Oradea, condiția artistului din ziua de azi, politicile culturale adoptate de sistem.

Ziarul «4 Foi de Artă» se vrea mai mult un semnal de alarmă la adresa publicului, care trebuie să intre în contact și dialog cu arta plastică profesionistă din această urbe, dar și un semnal pentru oficialitățile locale, care trebuie să sprijine actul de cultură. Aducem mulţumiri firmei Metropolis, care sprijină editarea acestui ziar, cât şi scriitoarei Simona Mihuțiu pentru sponsorizarea primei ediţii”, a precizat președintele UAPR – Filiala Oradea, Vioara Bara.

Pe lângă editorialistul Vioara Bara, echipa de redacție mai este formată din 3 redactori, toți tineri critici de artă, Milena Augusta Pop, David Indig și Teodora Talhoș (Viena), corespondent pentru expoziții externe. ,,4 Foi de Artă” va apărea lunar şi se va distribui gratuit.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Fotbalul a învins matematica
  Orădeanul Patrick Gânțe a rezolvat „ecuația” viitorului său și a ales „sportul rege”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rezultatul testelor medicale: Femeia de 52 de ani din Oradea nu are Coronavirus!
  Rezultatele testelor medicale ale orădencei de 52 de ani suspectă că ar fi fost infectată cu coronavirus după ce a călătorit inclusiv în Veneția este negativ pentru coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Premieră națională în Bihor: Se lucrează la linie 112 specială, pentru coronavirus!
  La întâlnirea de luni dintre medicii de familie și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, prefectură, servicii de urgență, s-a lansat informația exclusivă potrivit căreia ar urma să se formeze o linie directă și specială la 112 pentru coronavirus. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cupa Bihorul la box: 110 participanți înscriși vor lupta pe 1 martie la Oradea
  CS Crișul Oradea, în colaborare cu DJST Bihor, Liceul Don Orione și Asociația Județeană de Box Bihor, va organiza duminică, 1 martie, cea de-a 8-a ediție a Cupei Bihorul la box.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: sunt 67 de autoizolați preventiv. Nicio confirmare. Bărbatul nou-internat nu e în carantină, ci în izolator!
  Informațiile medicale JB&Bihon indicau faptul că în această dimineață ar fi 67 de oameni autoizolați la domiciliu. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consilierul județean PNL Teodor Suciu e noul șef Romsilva Bihor
  Prefectul liberal Dumitru Țiplea și-a instalat (fostul) coleg de partid în fruntea Direcției Silvice Bihor, unde revine ca director. Vor ajuta liberalii la transformarea pădurii din Băile Felix în parc de aventură? 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.