bihon.ro Web analytics

Deșeuri incendiate și abandonate în zone montane turistice din județul Bihor

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Deșeuri incendiate și abandonate în zone montane turistice din județul Bihor

FOTO: Garda de Mediu Bihor
Reactualizat la:
Ca urmare a unei sesizări, zilele acestea, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat o inspecţie pe raza UAT Bulz. Aici au fost identificate incendireri masive şi depozitări de deşeuri neconforme în trei locuri diferite.
Scris de Simona Drimbău - Ca urmare a unei sesizări, zilele acestea, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat o inspecţie pe raza UAT Bulz. Aici au fost identificate incendireri masive şi depozitări de deşeuri neconforme în trei locuri diferite.

Deşeuri municipale amestecate au fost identificate la circa 500 de metri amonte de Remeți pe Valea Dasor, pe o suprafaţă de circa 150 mp. Pe o porţiune de circa 100 mp deşeurile au fost acoperite cu pământ. Deşeuri municipale amestecate, deşeuri de ambalaje de metal, plastic, deşeuri vegetale şi deşeuri voluminoase, au fost identificate la circa 200 m de intersecţia DJ 108K cu DF Valea Izvor, într-o galerie de mină abandonată, pe o suprafaţă de circa 500 mp, aprox. 50 mc şi la circa 700 m de intersecţia DJ 108K cu Valea Străvinoasa, într-o galerie de mină abandonată, pe o suprafaţă circa 400 mp, circa 30 mc, obturând astfel intrarea în mină.

Totodată a fost efectuat un control cu privire la transportul buştenilor prin albia minoră a pâraielor în zona de munte, respectiv depozitarea lemnului rotund şi a deşeurilor lemnoase în albia minoră a unui pârâu pe teritoriul UAT Bulz, sat Remeţi, fiind constat faptul că există abandonat material lemnos în albie.

„Ca urmare a acestor neconformităţi au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentelor până la data de 26.05.2021”, ne-au spus comisarii de mediu bihoreni.

Astfel, atât UAT Bulz cât şi societatea care exploatează masa lemnoasă din zona verificată vor fi sancţionate conform prevederilor legale în vigoare.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gre says:

  La Bulz primaria nu face nimic,am facut sesizari pentru deseuri aruncate pe Valea Satului din Bulz,trimite buldo si le acopera.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.