bihon.ro Web analytics

Despre Oradea, la Organizaţia Naţiunilor Unite

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Ce pot avea în comun limba spaniolă, ONU, Oradea şi spaţiile sale verzi? Pe Denisa Stejeran!
Scris de Demian - Ce pot avea în comun limba spaniolă, ONU, Oradea şi spaţiile sale verzi? Pe Denisa Stejeran!

Vineri, la New York, tânăra orădeancă s-a adresat publicului de la tribuna ONU, din sala Adunării Generale, în cadrul unei sesiuni speciale, dedicate câştigătorilor concursului internaţional de eseuri „Many Languages, One World”.

Tema propusă studenţilor în acest an a fost să prezinte planuri de acţiune în acord cu Agenda ONU pentru Dezvoltare Durabilă.
Orădeanca în vârstă de 24 de ani şi-a adaptat discursul la realităţile orădene. Tema nu îi este chiar străină, tatăl său, Mircea Stejeran, este şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei, entitate care administrează spaţiile verzi publice din oraş.

Denisa Stejeran a punctat intenţia municipalităţii de a amenaja locuri de recreere astfel încât fiecare orădean să beneficieze de această facilitate la o distanţă de cinci minute de locuinţă. A mai pomenit despre modul în care amenajarea balcoanelor şi teraselor cu vegetaţie exotică contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului în oraş şi a mai vorbit despre necesitatea bazei de date municipale, accesibile de pe telefon cu ajutorul unei aplicaţii care să conţină informaţii despre fiecare arbore, despre cantitatea de oxigen pe care o generează şi despre sănătatea sa.

Discursul rostit în spaniolă şi l-a încheiat cu un romanesc „mulțumesc”.denisa-stejeran-onu-2

Denisa Stejeran, reprezentanta României la acest concurs internațional, se numără între cei 60 de câştigători din toată lumea, selectaţi dintre peste 6.000 de participanţi proveniţi de la peste 1.900 de universităţi.

Cei 60 au fost răsplătiţi cu o excursie la Boston şi New York şi cu şansa de a ţine un discurs la Adunarea Generală a ONU. Concursul s-a ţinut pe şase categorii ligvistice – arabă, chineză, engleză, franceză, rusă şi spaniolă.

Orădeanca este absolventă a Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj, Facultatea de litere, secţia engleză-franceză, cu master luat recent, cu nota maximă, în comunicare multilingvă și multiculturală. Vorbeşte engleză, franceză, portugheză și spaniolă.

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei candidați pentru șefia Senatului Universității
  Conferențiarul Aurel Căuș (cadru didactic la Facultatea de Informatică și Științe), lectorul Ionuț Oprea (directorul Departamentului Sociologie și Asistență Socială al Facultății de Științe Socio-Umane) și Cristian Grava de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației sunt cei trei candidați pentru funcția de președinte al Senatului Universității din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a redeschis magazinul Desidea din Lotus Center!
  Acum câteva zile magazinul Desidea din Lotus Center s-a redeschis. Vă așteaptă într-un spațiu mai mare, cu o gamă largă de produse, după cum se vede și în imagini.

  România

  Euro trece de 4,8 lei pentru prima dată în istorie. Creşterea, resimţită la raft
  Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, vineri, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,8026 lei/euro. Joi, euro a atins un alt maxim istoric, de 4,7834 lei.  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Femeie găsită decedată în propria locuință
  O femeie, în vârstă de 83 de ani, a fost găsită decedată într-un apartament situat într-un bloc de pe strada Mihail Sadoveanu din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase migranți din Algeria, Maroc și Siria depistați la frontiera cu Ungaria
  Polițiștii de frontieră orădeni au depistat șase cetățeni din Algeria, Siria și Maroc care încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria, 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tâlhărie calificată la Beiuș: Doi bărbați și-au tâlhărit partenerul de pahar
  Doi beiușeni, cu vârste de 28 si 29 de ani, au ajuns în arestul poliției după ce au tâlhărit un bărbat de 46 de ani, din Budureasa, cu care anterior băuseră.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.