bihon.ro Web analytics

Despre Oradea, la Organizaţia Naţiunilor Unite

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Ce pot avea în comun limba spaniolă, ONU, Oradea şi spaţiile sale verzi? Pe Denisa Stejeran!
Scris de Demian - Ce pot avea în comun limba spaniolă, ONU, Oradea şi spaţiile sale verzi? Pe Denisa Stejeran!

Vineri, la New York, tânăra orădeancă s-a adresat publicului de la tribuna ONU, din sala Adunării Generale, în cadrul unei sesiuni speciale, dedicate câştigătorilor concursului internaţional de eseuri „Many Languages, One World”.

Tema propusă studenţilor în acest an a fost să prezinte planuri de acţiune în acord cu Agenda ONU pentru Dezvoltare Durabilă.
Orădeanca în vârstă de 24 de ani şi-a adaptat discursul la realităţile orădene. Tema nu îi este chiar străină, tatăl său, Mircea Stejeran, este şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei, entitate care administrează spaţiile verzi publice din oraş.

Denisa Stejeran a punctat intenţia municipalităţii de a amenaja locuri de recreere astfel încât fiecare orădean să beneficieze de această facilitate la o distanţă de cinci minute de locuinţă. A mai pomenit despre modul în care amenajarea balcoanelor şi teraselor cu vegetaţie exotică contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului în oraş şi a mai vorbit despre necesitatea bazei de date municipale, accesibile de pe telefon cu ajutorul unei aplicaţii care să conţină informaţii despre fiecare arbore, despre cantitatea de oxigen pe care o generează şi despre sănătatea sa.

Discursul rostit în spaniolă şi l-a încheiat cu un romanesc „mulțumesc”.denisa-stejeran-onu-2

Denisa Stejeran, reprezentanta României la acest concurs internațional, se numără între cei 60 de câştigători din toată lumea, selectaţi dintre peste 6.000 de participanţi proveniţi de la peste 1.900 de universităţi.

Cei 60 au fost răsplătiţi cu o excursie la Boston şi New York şi cu şansa de a ţine un discurs la Adunarea Generală a ONU. Concursul s-a ţinut pe şase categorii ligvistice – arabă, chineză, engleză, franceză, rusă şi spaniolă.

Orădeanca este absolventă a Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj, Facultatea de litere, secţia engleză-franceză, cu master luat recent, cu nota maximă, în comunicare multilingvă și multiculturală. Vorbeşte engleză, franceză, portugheză și spaniolă.

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Restaurantele ar urma să se redeschidă pe 9 iulie
  Restaurantele ar urma să se redeschidă la data de 9 iulie, au precizat surse oficiale, pentru MEDIAFAX.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident grav la ieșirea din Săbolciu: un BMW a depășit o coloană și a intrat frontal într-un Logan
  UPDATE! Un tânăr de 17 ani din Aleșd a fost transportat la spital în urma accidentului rutier produs sâmbătă după-masă, la pe DN1, la ieșirea din Săbolciu. 4

  BIHON Sport local

  Bihoreanul Pușcaș a regăsit drumul spre gol! Reading a câștigat la scor!
  Internaționalul bihorean a evoluat până în minutul 78 și a contribuit la trei goluri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Asfalt nou pe Șoseaua de Centură a Oradiei
  Pe sectorul Ovid Densușianu din Ioșia va fi un nou strat de uzură îmbunătățit, pe o lungime 4,6 kilometri, iar pe celelalte tronsoane se va turna o mixtură asfaltică subțire, denumită șlam bituminos, pe o lungime de 7,4 kilometri. 3

  BIHON Sport local

  Begu a fost prea puternică în duelul Irinelor de la Winners Open
  Ploaia a perturbat programul semifinalelor de sâmbătă de la turneul de tenis feminin Winners Open Cluj-Napoca, dotat cu premii de 30.000 de dolari.

  România

  Orban: Dacă azi ar trebui să decid prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş face-o
  Orban a declarat că dacă ar trebui să ia o decizie astăzi, aceasta ar fi de prelungire a stării de alertă, pentru a treia lună consecutiv în România.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.