bihon.ro Web analytics

Despre Oradea, la Organizaţia Naţiunilor Unite

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Ce pot avea în comun limba spaniolă, ONU, Oradea şi spaţiile sale verzi? Pe Denisa Stejeran!
Scris de Demian - Ce pot avea în comun limba spaniolă, ONU, Oradea şi spaţiile sale verzi? Pe Denisa Stejeran!

Vineri, la New York, tânăra orădeancă s-a adresat publicului de la tribuna ONU, din sala Adunării Generale, în cadrul unei sesiuni speciale, dedicate câştigătorilor concursului internaţional de eseuri „Many Languages, One World”.

Tema propusă studenţilor în acest an a fost să prezinte planuri de acţiune în acord cu Agenda ONU pentru Dezvoltare Durabilă.
Orădeanca în vârstă de 24 de ani şi-a adaptat discursul la realităţile orădene. Tema nu îi este chiar străină, tatăl său, Mircea Stejeran, este şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei, entitate care administrează spaţiile verzi publice din oraş.

Denisa Stejeran a punctat intenţia municipalităţii de a amenaja locuri de recreere astfel încât fiecare orădean să beneficieze de această facilitate la o distanţă de cinci minute de locuinţă. A mai pomenit despre modul în care amenajarea balcoanelor şi teraselor cu vegetaţie exotică contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului în oraş şi a mai vorbit despre necesitatea bazei de date municipale, accesibile de pe telefon cu ajutorul unei aplicaţii care să conţină informaţii despre fiecare arbore, despre cantitatea de oxigen pe care o generează şi despre sănătatea sa.

Discursul rostit în spaniolă şi l-a încheiat cu un romanesc „mulțumesc”.denisa-stejeran-onu-2

Denisa Stejeran, reprezentanta României la acest concurs internațional, se numără între cei 60 de câştigători din toată lumea, selectaţi dintre peste 6.000 de participanţi proveniţi de la peste 1.900 de universităţi.

Cei 60 au fost răsplătiţi cu o excursie la Boston şi New York şi cu şansa de a ţine un discurs la Adunarea Generală a ONU. Concursul s-a ţinut pe şase categorii ligvistice – arabă, chineză, engleză, franceză, rusă şi spaniolă.

Orădeanca este absolventă a Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj, Facultatea de litere, secţia engleză-franceză, cu master luat recent, cu nota maximă, în comunicare multilingvă și multiculturală. Vorbeşte engleză, franceză, portugheză și spaniolă.

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.