bihon.ro Web analytics

Despre Oradea, la Organizaţia Naţiunilor Unite

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Ce pot avea în comun limba spaniolă, ONU, Oradea şi spaţiile sale verzi? Pe Denisa Stejeran!
Scris de Demian - Ce pot avea în comun limba spaniolă, ONU, Oradea şi spaţiile sale verzi? Pe Denisa Stejeran!

Vineri, la New York, tânăra orădeancă s-a adresat publicului de la tribuna ONU, din sala Adunării Generale, în cadrul unei sesiuni speciale, dedicate câştigătorilor concursului internaţional de eseuri „Many Languages, One World”.

Tema propusă studenţilor în acest an a fost să prezinte planuri de acţiune în acord cu Agenda ONU pentru Dezvoltare Durabilă.
Orădeanca în vârstă de 24 de ani şi-a adaptat discursul la realităţile orădene. Tema nu îi este chiar străină, tatăl său, Mircea Stejeran, este şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei, entitate care administrează spaţiile verzi publice din oraş.

Denisa Stejeran a punctat intenţia municipalităţii de a amenaja locuri de recreere astfel încât fiecare orădean să beneficieze de această facilitate la o distanţă de cinci minute de locuinţă. A mai pomenit despre modul în care amenajarea balcoanelor şi teraselor cu vegetaţie exotică contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului în oraş şi a mai vorbit despre necesitatea bazei de date municipale, accesibile de pe telefon cu ajutorul unei aplicaţii care să conţină informaţii despre fiecare arbore, despre cantitatea de oxigen pe care o generează şi despre sănătatea sa.

Discursul rostit în spaniolă şi l-a încheiat cu un romanesc „mulțumesc”.denisa-stejeran-onu-2

Denisa Stejeran, reprezentanta României la acest concurs internațional, se numără între cei 60 de câştigători din toată lumea, selectaţi dintre peste 6.000 de participanţi proveniţi de la peste 1.900 de universităţi.

Cei 60 au fost răsplătiţi cu o excursie la Boston şi New York şi cu şansa de a ţine un discurs la Adunarea Generală a ONU. Concursul s-a ţinut pe şase categorii ligvistice – arabă, chineză, engleză, franceză, rusă şi spaniolă.

Orădeanca este absolventă a Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj, Facultatea de litere, secţia engleză-franceză, cu master luat recent, cu nota maximă, în comunicare multilingvă și multiculturală. Vorbeşte engleză, franceză, portugheză și spaniolă.

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Apel de solidaritate lansat de AFB pentru dotarea spitalelor orădene
  În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie, iar în România a fost publicat decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre, capacitatea sistemului medical românesc de a face față și de a reacționa promt și efecient este esențială.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Decesul nr.80: femeie diagnosticată și internată la Oradea
  Oradea a înregistrat, în această după amiază, primul deces cauzat de Coronavirus. 1

  România

  Sistemul bancar românesc este stabil
  Potrvit unei declarații de presă făcute în urmă cu puțin timp de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, sistemul bancar românesc funcționează în parametri normali.

  România

  Sondaj Avangarde: 52% cred că COVID-19 a fost creat în laborator/ Oamenii se tem de criza economică
  Un sondaj Avangarde, realizat în perioada 28-29 martie, arată că 82% dintre cei intervievați sunt îngrijorați de direcția în care merge țara.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acces restricționat la ședința Consiliului Județean. LIVE, pe Facebook
  Plenul Consiliului Județean se întrunește miercuri în ședință extraordinară de îndată. Însă accesul va fi restricționat, fiind permis doar consilierilor județeni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Clase digitale lansate de Ministerul Educației
  Ministerul Educației și Cercetării alături de Narada lansează un modul de clase digitale.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.