bihon.ro Web analytics

Dezbatere timpurie pe fiscalitatea anului 2019

Reactualizat la:
Propunerea e ca taxele şi impozitele locale, aferente anului viitor, să rămână la nivelul celor din acest an.
Scris de farcas - Propunerea e ca taxele şi impozitele locale, aferente anului viitor, să rămână la nivelul celor din acest an.

Primăria a lansat în dezbatere publică proiecţia fiscală pe anul viitor, o noutate fiind faptul că discuţia are loc acum, înainte de finalul primului trimestru din anul în curs.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, se aduce la cunoştinţa publică proiectul de act normativ privind stabilirea impozitelor, taxelor şi tarifelor locale pentru anul 2019. Astfel, proiectul de act normativ supus dezbaterii publice poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Oradea – www.oradea.ro sau la sediul Primăriei Oradea, Piaţa Unirii nr. 1”, transmite Municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Procedura de dezbatere publică este de 30 de zile lucrătoare, deci se va încheia în data de 26 aprilie 2018. Termenul până la care se pot transmite propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul supus dezbaterii publice este 30 martie 2018. Acestea pot ajunge la Primărie prin e-mail pe adresa primarie@oradea.ro, prin fax la nr. 0259/437.544, prin poştă pe adresa Primăriei Oradea (Piaţa Unirii nr. 1), sau pot fi depuse la Centrul de relaţii cu publicul – Primăria Municipiului Oradea, Piaţa Unirii nr. 1.

Noul Cod Fiscal conţine obligaţia de a indexa impozitele şi taxele locale aferente anului viitor, cu rata inflaţiei comunicată de Ministerul Finanţelor, până la data de 30 aprilie a anului în curs.

„Inflaţia comunicată de Ministerul Finanţelor pentru anul 2017 a fost de 1,34%. Deoarece pentru anul 2018 am majorat impozitele şi taxele locale cu 20%, inflaţia de 1,34 nu se va aplica nivelurilor actuale şi se va diminua majorarea aplicată pentru 2018 cu procentul de 1,34%, astfel încât pentru anul 2019 nivelul impozitelor şi taxelor locale va fi similar cu cel din anul 2018”, a precizat directorul executiv adjunct al Direcţiei Economice din Primărie, Sorin Iacob.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește luni în țară. Centrul de distribuție la care este arondat Bihorul primește 28.000 doze
  4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Amenzi de peste 50.000 lei, aplicate de autoritățile bihorene în ultimele 48 de ore. Peste 240 de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție
  3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Cum va fi vremea în Oradea, în luna martie. Vezi prognoza pentru următoarea perioadă
  3

  România

  Este vaccinul AstraZeneca efiecient împotriva noilor tulpini de coronavirus? Răspunsul unui profesor de Sănătate Publică
  3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Decizii în 16. „Nu puteam să fac parte din cel mai slab CL de după 1989”

  România

  UPDATE! Procurorii explică de ce nu s-au luat măsuri preventive față de femeia care a accidentat mortal două copile
  11

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.