bihon.ro Web analytics

Dezbaterea LIVE: Doctorii Carp, Borcea și German, despre Covid-19 și vaccinare

Reactualizat la:

Dezbaterea LIVE: Doctorii Carp, Borcea și German, despre Covid-19 și vaccinare

Reactualizat la:
În primul episod al seriei de dezbateri „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”, jurnalistul Octavian Haragoș și medicii Gheorghe Carp, Hadrian Borcea și Ramona German au tratat realitățile pandemice, evidențiindu-se soluțiile pentru depășirea crizei medico-sociale
În primul episod al seriei de dezbateri „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”, jurnalistul Octavian Haragoș și medicii Gheorghe Carp, Hadrian Borcea și Ramona German au tratat realitățile pandemice, evidențiindu-se soluțiile pentru depășirea crizei medico-sociale

În dezbaterea găzduită vineri seara de Primăria Oradea și transmisă live în mediul online, s-au căutat răspunsuri bine argumentate la întrebările pe care cetățenii le au în legătură cu pandemia și cu campania de vaccinare. S-a discutat despre prevenție, despre riscurile versus beneficiile vaccinurilor, despre imunitatea de turmă și despre despre eficiența medicamentelor.

„Singura șansă ca pandemia să fie ținută sub control și eradicată este vaccinarea. Toate argumentele pseudo-științifice despre pericolul vaccinării sunt infirmate de viața de zi cu zi. Medicamentele oferă șansa de a te vindeca, dar nu îți garantează vindecarea, pe când vaccinarea îți dă posibilitatea ca organismul să se apere în fața infectării”, a concluzionat dr. Gheorghe Carp, fost manager al Spitalului Județean, actualmente vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate, din Senatul României.

Situații-limită cu tineri, în UPU

Dr. Hadrian Borcea s-a referit la incidența crescută COVID-19 inclusiv în rândul tinerilor și a prezentat situații-limită cu care se confruntă în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean:

”Acest val 4 a afectat prin gravitate în special tinerii, numărul de cazuri grave la tineri fiind mult mai mare decât în celelalte valuri. Din păcate, am avut tineri de 30-40 de ani, fără comorbidități și nevaccinați, care s-au prezentat în ultima fază, când nu s-a mai putut face nimic. Explicația acestei situații este că la tineri apare ceea ce numim hipoxemia veselă, situație în care corpul sănătos nu observă lipsa oxigenului din sânge. Am avut un tânăr cu saturația de oxigen 10%, pe care corpul o tolera. Nu ne venea să credem, am crezut că aparatul nu înregistrează corect. Dar nu era așa, în scurt timp simptomele au început să se manifeste accelerat și în formă gravă”, a declarat medicul.

Oamenii își pun o mare încredere în medicamentele care tratează simptomele acestei boli, și e normal să fie așa. Dr. Gheorghe Carp a explicat însă că, având în vedere boala atipică, multe au fost situațiile în care faza de debut a bolii a fost depășită, pacientul neavând nici un simptom, iar medicamentele nu au mai avut efect.

”Lumea se leagă de iluzia că în cazul apariției bolii vor apela la tratamentul medicamentos, uitând sau neștiind că în cazul acestui virus atipic tratamentul trebuie aplicat extrem de rapid, iar în multe situații pacientul nu manifestă la debut nici un simptom care să-l îngrijoreze”, a explicat dr. Carp.

În cadrul dezbaterii, invitații au făcut o comparație cu boala secolului nostru, cancerul, boala de care se tem foarte mulți oameni și care, potrivit statisticilor, este în creștere.

Boala COVID-19, spun aceștia, se manifestă la fel ca boala oncologică. Pacientul o duce de foarte multe ori pe picioare fără să știe, iar în momentul în care ajunge la medic este extinsă sau inoperabilă. Paradoxul este că dacă oamenii ar avea la dispoziție un vaccin pentru cancer, care să îi apere de boala oncologică, l-ar accepta foarte ușor, a arătat dr. Hadrian Borcea.

Dr. Carp: Și antivacciniștii se vaccinează!

Senatorul Gheorghe Carp a venit și o informație-surpriză, referindu-se la unii colegi din Parlament: „Cei mai mari antivacciniști sunt vaccinați! Am asistat la situații unde accesul era condiționat de certificatul verde și persoanele în cauză erau acolo. Ca să mergi la restaurantul Senatului, trebuie să prezinți dovada de vaccinare. Propovăduiesc apă, dar beau vin! Atunci pun și eu întrebarea, de ce sunt atât de interesați? Doar să atragă electoratul, pentru că observă că la unii prinde!”.

Sesiune prelungită de întrebări și răspunsuri, pe email

Campania de informare va continua cu alte trei dezbateri, la care vor participa foști pacienți COVID, preoți și lideri ai comunităților religioase, precum și cadre medicale din prima linie. În toată această perioadă, răspunsuri la întrebările bihorenilor sunt oferite de către medicul epidemiolog dr. Anca Hnatiuc, prin intermediul adresei de email covid19@oradea.ro, creată special în acest scop. Cetățenii vor putea trimite întrebări, pe durata lunilor noiembrie și decembrie.

”Este adevărat că fiecare om are liberul arbitru, dar când ești un profesionist în medicină și te axezi în activitatea ta pe sănătatea publică, nu poți să nu prezinți riscurile pe care le aduce îmbolnăvirea cu COVID-19. Nu poți să nu le explici oamenilor că singura soluție de prevenție este vaccinarea”, a precizat dr. Ramona German, referindu-se la colegii săi de breaslă.

28 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. altuss says:

  Nu mă interesează astfel de emsiuni deoarece sunt de propagandă, cu final aşteptat.

 2. DragosV says:

  Va rog frumos sa intrebati de ce cei vaccinati le frica (mai rau decat de covid) ca sa faca un test covid deoarece daca vor fi depistati cu virus: 1 Nu vor mai avea oamenii incredere in vaccin. 2 Daca vor fi depistai cu virus vor fi nevoiti sa stea in carantina deci 2 saptamini nu vor putea merge la lucru. 3 Ar putea pierde locul de munca (si au facut vaccinul pt a merge la lucru). 4 Asa nu stiu nu ma intereseaza dar cu mentalitatea acesta Contamineaza pt alti oameni nevinovati. Multumesc

  • Gheorghe says:

   Treci la vaccinat șobolane !…ai o mentalitate de om de pesteră !!! Stii cum ai ajuns la această vârstă ??? Datorită vaccinurilor din copilărie !

   • DragosV says:

    da vaccinurile care au fost testate zeci de ani nu de pe o zi pe alta , si multumesc nu vreau sa fiu sobolan te las pe tine.

 3. rahat pe bat says:

  rusine sa va fie…

 4. Crapuglia says:

  Dottore Senator, numai prosti avem din Oradea la Bucuresti cum se vede, avem pe lasca si pe carpulanu.
  vai de capul nostru.

 5. Bună says:

  În Danemarca sunt pline spitalele cu oameni sănătoși,? Că acolo au vaccinat aproape toată populația.

  • Civilizat says:

   Vad ca iarăși ai schimbat userul, așa ca iți scriu si aici:

   “Aloooooooo, … 380 trilioane de viruși,

   Unde e marele COLAPS al sistemului de sănătate din Danemarca????? Au trecut 22 de zile de când TRAMBITAI ca începe COLAPSUL?????
   Nu mai vine????
   S-a RAZGANDIT(colapsul)???
   Unde sunt “BRAKING NEWS”-urile cu SUPARSATUARATIA SPITALELOR din Danemarca???
   Unde sunt morgile pline cu persoane răpuse de virus?????

   Cum e … mă???

   Oare de ce nu s-au adeverit acele cifre sumbre ?

   Iți spun eu :V A C C I N A R E in M A S A!!!!
   acesta e secretul!!!

   PS. nu mai emigrezi in Tanzania? 😁😈😂”

  • Gheorghe says:

   @ Bună , iar aici pi la noi oameni bolnavi mental umblă pe stradă sau scriu aberații !

 6. Informați dar nepregătiți says:

  Inerția politicã ( varã verde, târguri ( piaţa 100 este închisã, atunci de ce târg de Crăciun?!), reĺaxãri cerute și necerute, înțelese și neînțelese) de fiecare dată,, ne-a surprins nepregătiți?

 7. Vaccin says:

  Și totuși in Danemarca s-a înțepat cam tot poporul.

  CDC( Centrul pentru combaterea si controlul bolilor din USA) :
  Evitați călătoria în Danemarca.
  Dacă trebuie să călătoriți în Danemarca, asigurați-vă că sunteți complet vaccinat înainte de călătorie.

  Din cauza situației actuale din Danemarca, chiar și călătorii complet vaccinați pot fi expuși riscului de a se infecta și de a răspândi variante de COVID-19.

  Călătorii ar trebui să urmeze recomandările sau cerințele din Danemarca, inclusiv purtarea unei măști și a sta la o distanță de 6 picioare față de ceilalți.

  https://wwwnc.cdc.gov/travel/notices/covid-4/coronavirus-denmark

  • Vaccin says:

   3 întrebări :

   1-Dacă Danemarca este campioană la înțepat,de ce experții CDC din USA ne avertizează ca să evităm călătoriile în Danemarca?

   2-De ce este Danemarca așa de periculoasă dacă s-a vaccinat aproape toată țara ?????

   3-De ce într-o țară vaccinată la maxim trebuie să porți masca pe stradă și să păstrezi distanța de 6 picioare?

   • Civilizat says:

    hai ca imi incerc norocul cu tine, ca vad ca iar te-ai “sucit”,

    “Unde e marele COLAPS al sistemului de sănătate din Danemarca????? Au trecut 22 de zile de când TRAMBITAI ca începe COLAPSUL?????
    Nu mai vine????
    S-a RAZGANDIT(colapsul)???
    Unde sunt “BRAKING NEWS”-urile cu SUPARSATUARATIA SPITALELOR din Danemarca???
    Unde sunt morgile pline cu persoane răpuse de virus?????

    Cum e … mă???

    Oare de ce nu s-au adeverit acele cifre sumbre ?

    Iți spun eu :V A C C I N A R E in M A S A!!!!
    acesta e secretul!!!

    PS. nu mai emigrezi in Tanzania? 😁😈😂”

  • Civilizat says:

   Cit de pline sunt acum spitalele azi?
   Aia de ce nu ne spui?
   Cit morți au ei zilnic?
   Aceste lucruri de ce nu le spui?
   Doar DEZINFORMARE si JUMATATI DE ADEVAR???
   Ce obții din aceste “manevre”?
   Acesta e menirea ta pe acest site? DEZINFORMAREA?

   Hai ca iți zic eu, poate o sa înțelegi; referitor la numărul de morți, in doua zile : in 6 si 20 noiembrie au avut un numărul cel mai mare de morți, si anume: 10, adică ZECE / zi , da mă… ZECE!!!
   acesta e numărul maxim de decese zilnice înregistrate de când ai posta știre “alarmista” (5 noiembrie)!
   Dar la noi citi au fost mă?
   Citi sunt pe zi la noi?
   Cit am avut noi in vârf? 500 , 500 si ceva… mă? zi… ? Știi…?
   Daca faci raportul intre populațiile noastre, adică bravi noștri “daci” si uni “traiani” iar noi fiind de 4 ori mai mulți ca ei rezulta ca 500/4=125 de morți daca, noi am avea numărul de oameni cit are Danemarca însemna ca ama avea 125 de morți!

   Vezi diferența intre 10 (ZECE) – la ei si 125 (OSUTADOUAZECISICINCI) – la noi?

   E mare diferența ???

   Ei sunt mai prosti ca noi? Ce zici…mă?
   Ei nu “știu” mai bine ca specialiști? Doar noi știm mai bine si contestam sfaturile medicilor si celor din sănătate publica?

   de aceea noi “trăim” mai bine ca ei, Nu…mă? De aceea nivelul de trai e mai ” MARE” la noi decât la la ei, deoarece noi suntem mai deștepți ca ei? Nu,…mă?
   De aceea la ei sunt peste 80% vaccinați in rândul populației de peste 12 ani si, specialiști lor DOAR le-au RECOMANDAT vaccinarea si nu le-au impus-o!!!
   Nu… mă..?
   Acestea nu te pune pe GANDURI?
   Zi, …mă?
   Pe ei nu ia “otrăvit” când “ia înțepat”?
   Lor nu le “omorât bătrânii”????

   Penibili pot fi unii “oameni”….

   • Vaccin says:

    Unom,

    Ai citit măcar ce spune in avertizarea CDC ? :
    -“Level 4: Very High Level of COVID-19 in Denmark”, deci nivel ridicat de infectări Covid19 in Denmark. Adică Danemarca este un focar de infecție.
    Câți mor de la Covid, sau din alte cauze , nu știu.
    Tu de unde știi ? Lucrezi la morgă in Danemarca și faci autopsii ?

    • Civilizat says:

     Iarăși vii cu chestii aberante,
     iți repet a “n”-a oara: Spre deosebire de tine, EU NU POSTEZ DECT SUB ACEST USER!

     sui cum si voi tot va repetati, insist si eu cu aceste postare!
     Asadar,
     ““Unde e marele COLAPS al sistemului de sănătate din Danemarca????? Au trecut 22 de zile de când TRAMBITAI ca începe COLAPSUL?????
     Nu mai vine????
     S-a RAZGANDIT(colapsul)???
     Unde sunt “BRAKING NEWS”-urile cu SUPARSATUARATIA SPITALELOR din Danemarca???
     Unde sunt morgile pline cu persoane răpuse de virus?????

     Cum e … mă???

     Oare de ce nu s-au adeverit acele cifre sumbre ?

     Iți spun eu :V A C C I N A R E in M A S A!!!!
     acesta e secretul!!!

     PS. nu mai emigrezi in Tanzania? 😁😈😂””

   • K62i says:

    Chiar mai ai timp sa crezi acele cifre care apar in mass media si internet?? Nu te-ai saturat de minciuni si manipulare ,iar daca ti-au spalat creierul nu mai caracteriza pe nimeni ca oricum nu sunt ideile tale ci luate din (surse oficiale!!!!) Mai gandeste cu capul propriu nu lua totul de buna ,ca de aproape doi ani nai minciuni si manipulare rezultatul este vaccinarea tuturor ,dar vezi tarile cu procent mare de vaccinare nu se schimba nimic in bine!!!

 8. Coco says:

  De ce nu dezbate lipsa antiviralelor din farmacii! Criminali ce sunteti !

 9. Dr Extrem Inteligent says:

  A inceput deja MAREA RESETARE, o sa fie tulpini dupa tulpini, alte tulpini mult mai contagioase si extrem de periculoase.

  Deja vechiul vaccin este ineficent nu mai este bun decat pentru prima tulpina.

  Asteptam cu nerabdare ca sa scoata Pfizer si Moderna noul vaccin si pentru noua super tulpin africana 520 ca sa fim protejati si sa ne creem anticorpi.

  Eu sunt Medic primar cardiolog, am tot auzit unele de lucruri despre vaccin de la populatie si pacientii care a venit la mine la cabinet, cum ca vaccinul contine micro-nano-cipuri si ca la unele persoane la Aeroport a spus ca ei nu au vaccinul in sange si ca a facut vacinul fals, ca au ceva senzorii la aeroport. Probabil spun eu, nu pot spune nici nu nici da, vaccinul sa contine tehnologia nano cu cipuri probabil nu stiu de doreste Guvernul Mondial.

  Poate ca vaccinul contine cipuri dar nu sunt siguri doar probabil.

  NU sunt producatorul vaccinul, deci nu stim ce contine.

  Am inteles ca se vrea reducerea drastica a populatiei prin coronavirus, ca se vrea sa fie oamenii pe glob cum era in anii 2001 adica putini oamenii si acum suntem extrem de multi oamenii, nu mai incapem la magazine, pe drumuri cu masina.

  Eu nu sunt deacord cu Guvernul Mondial, Va rog anticipat sa ne UNIM si sa ne OPUNEM SISTEMULUI MONDIAL SI CORUPT.

  Sa Spunem Impreuna acum si aici NE OPUNEM!

  Nu va fie frica nu au ce sa va faca.

  Stiu ca la unele persoane le este frica sa se opuna sistemului corupt, dar impreuna o sa reusim.

  Am mai auzit niste discutii nu stiu daca sunt adevarate nu le-am probat, ca unele persoane l-a iesit la analize un fel de metale sau cipuri in sange, nu pot sa confirm daca e adevarat sau oamenii abereaza si induc minciunii in aceasta teorie a consipartie pentru a castiga bani de pe youtube sau nu stiu. si ca la aeroport sunt termo-scannere sa vada daca ai vaccinul in sange si nu si ca unele becuri pe strada se aprind prin g 5 antena si vaccin si ca de aia nu are voie oamenii sa iasa pe strada cei nevaccinati ca se aprind acele becuri cu senzori. doar teorii nu stiu daca este si adevarat.

  • Florin says:

   Medic??? “absolvent” de Sobornică???
   😂

   “A inceput deja MAREA RESETARE”- recunoașteți personajul??? 😁

   exprimare academica de pe Cris :”a unele persoane l-a iesit la analize un fel de metale sau cipuri in sange”😂😂😂

   in plus: “Eu nu sunt deacord cu Guvernul Mondial” 🤣🤣 “decord”… pe bune …😁 of…dom doftor…

   iar expresia: “ca se vrea sa fie oamenii pe glob cum era in anii 2001 adica putini oamenii si acum suntem extrem de multi oamenii, nu mai incapem la magazine, pe drumuri cu masina”
   e LOVITUARA de GRATIE a “DOCTORULI de corzaon” 🌟🌟🌟😈

   “populatie si pacientii care a venit la mine la cabinet” – magnific … ha ha ha

 10. Alin Lucian says:

  Doar că realitatea este cu totul altă decât cea prezentată de acești oameni DEPENDENȚI ȘI INFLUENȚAȚI de funcțiile pe care le au.
  Icidența infectaților și morților pe 2021 în lume (unde injectarea este mare), este mult mai mare decât în 2020 când injectarea era la cote mici.
  De aici ce reiese, nimeni nu pune această întrebare ?
  Continentul African cu o populație foarte mare (doar Nigeria are cca 206 milioane de oameni) și o rată de injectare de cca 6%, are o mortalitate globală de cca 3%.
  De asta nu vorbește nimeni ?
  Nu doar Africa este în această situație, dar ea are un număr foarte mic, neinjectată, comparativ cu celelalte state foarte injectate (morți la numărul de locuitori).
  Multe din statele europene unde se impune prin toate mijloacele injectarea, au și până la de 3 ori sau aproape 4 ori mai mulți morți sau infectați decât în 2020 când erau injectați puțini comparativ cu 2021.

  UK 2020 2021 infectați
  2482719 9845492
  Pol: 2020 2021
  1267051 3357763 infectați
  28022 80822 morți
  Fr: 2020 2021
  2459116 7372544 infectați
  Cehia: 2020 2021
  719000 1995317 infectați
  11737 31611 morți
  Ungaria: 2020 2021
  322514 998488 infectați
  9667 32780 morți

  Aceste date sunt în urmă cu 6 zile, deci unde este înțelepciunea celor care ne spun că “SINGURA” scăpare este injectarea ?
  Dar despre milioanele de efecte adverse doar în Europa (și astea doar de câteva săptămâni raportate) dintre care zeci de mii grave doar pt că au luat “SINGURA” scăpare recomandată, de aceștia se vorbește sau ne facem că nu există ?
  Și deși numărul celor cu efecte secundare de tot felul de pe întreg globul este foarte mare, se estimează că sunt înregistrate sub 10% doar.
  Aceste efecte secundare pot apărea chiar și după mai mulți ani.
  Care dintre cei care recomandă injectarea ca “SINGURA” scăpare, se poate duce într-un grup de oameni cu efecte secundare grave de pe urma acestor injectații și să le spună că să continue și cu ceilalți membri ai familiei și să treacă și la copii, CARE DINTRE EI POT FACE ASTA ?

  • Luc says:

   Dragilor ,nici nu tiu de ce presa mai foloseste cuvantul Vaccin ,,NU ESTE UN vACCIN , este un ser in uz de testare asa reiese din CDC American unde nu a fost iregistrat ca si Vaccin .. deci ar trebui sa terminam si noi si Presa mai ales sa foloseasca aceasta denumire Falsa de Vaccin.

 11. Bubu says:

  Cei pro vaccin as avea câteva întrebări.1daca acest vaccin este așa bun de ce cei care se vaccinează se îmbolnăvesc și ei,și uni ajung și la ATI,
  2.daca ii așa de bun de ce va e frica de cei nevaccinați
  3.daca ii așa de bun de ce nu își asumă reacțiile adverse și va pune pe voi dragi vaccinati sa vă asumați?
  4de ce dragi doctori nu există prevenție și să vă gândiți la un tratament eficace
  5.de ce unde rata de vaccinare este mare acolo rata de infectare este extrem de mare
  6.vaccinul nu va scăpa de virus

 12. Mapamond

  CEO Pfizer spune că vaccinul anual împotriva COVID este preferabil în locul dozelor booster frecvente
  Directorul executiv Albert Bourla a declarat că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel mai frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. 3

  Mapamond

  Proteste masive în Bruxelles faţă de restricţiile antiepidemice, la care au participat şi cetăţeni români
  Zeci de mii de persoane, inclusiv cetăţeni români, au protestat, duminică, în centrul oraşului Bruxelles, faţă de restricţiile antiepidemice, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru dispersarea demonstranţilor. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la Casa Maghiară din Palatul Sonnenfeld
  A fost primită autorizația de construcție, iar lucrările la viitorul centru cultural maghiar sunt gata să înceapă.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  Mapamond

  Incendiu la un spital din centrul Budapestei: O tânără a murit, alte trei persoane au fost rănite
  Incendiul a izbucnit duminică dimineață la parterul spitalului Szent Imre din Budapesta. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noi controale în Bihor: Aproape 15.000 de bihoreni legitimați în ultimele 48 de ore. Amenzi de aproape 30.000 lei
  Vineri și sâmbătă, echipele mixte bihorene au acționat în sistem integrat în teren pentru a vedea dacă se respectă prevederile legale în vederea limitării răspândirii coronavirusului Bihor. 10

  Mapamond

  Un student din Indonezia s-a îmbogățit din greşeală, vânzând selfie-uri pentru NFT
  Sultan Gustaf al Ghozali are 22 de ani şi studiază Informatică la un colegiu din Indonesia. Timp de cinci ani, s-a fotografiat în faţa computer-ului, zilnic. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.