bihon.ro Web analytics

Dezinfectare şi distanţare în Ancona

De Camelia Buşu
Reactualizat la:

Dezinfectare şi distanţare în Ancona

Reactualizat la:
Miercuri s-a jucat în curtea interioară a Cetăţii spectacolul „Îndrăgostiţii din Ancona”.
Scris de Camelia Buşu - Miercuri s-a jucat în curtea interioară a Cetăţii spectacolul „Îndrăgostiţii din Ancona”.

S-a râs cu poftă, s-a râs cu lacrimi la prima reprezentaţie în Cetate cu „Îndrăgostiţii din Ancona” de Vajda Katalin. Și nu ca acum nouă ani, când s-a jucat pentru prima dată acest spectacol. Hohotele de râs au fost amplificate de felul în care a fost adaptat spectacolul vremurilor pe care le trăim, de la dezinfectarea cu insistență a mâinilor, la folosirea vizierelor şi păstrarea distanţei. A apărut la Ancona şi izoleta, şi carantinarea iar cafeaua s-a servit mai bine îmbunătăţită cu spirt Mona.

Dintr-o ironie în alta, actorii au jucat şi s-au jucat cu o lejeritate şi o sinceritate cuceritoare, improvizând deseori şi amuzându-se împreună cu publicul din curtrea interioară a Cetăţii. Două ore şi jumătate de cântec, râs şi încurcături amoroase. S-a sărit şi pentru pauza anunţată. Publicul, întrebat fiind, n-a dorit „să iasă afară la o ţigară”. Oricum era păcat să se rupă pentru zece minute firul amuzant al tăvălugului italo-moldovenesc.

Doar la cântecul final, zâmbetele au încremenit pentru o clipă şi versurile s-au transformat într-un mesaj-strigăt al celor de pe scenă, care au fost: Richard Balint, Lucia: Anca Sigmirean, Sebastian Lupu, Corina Cernea, Alexandru Rusu, Adela Lazăr, Andrian Locovei, Mihaela Gherdan, Ioana Dragoş Gajdo.

„Și-acum ne despărțim, c-așa-i la teatru, / Dar nu ne duceți chiar la psihiatru,/ Ne-am bâlbâit, v-am amețit, / Ne-am dăruit, am răgușit/ Dar nu v-am păcălit. /Bine-ați venit cu toții-n casa noastră, / Cu drag în suflet, v-am deschis fereastră, / Dar s-aveți grijă cum umblați, unde călcați, ce respectați și nu ne dărâmați. / Iar de puteți fi și cu ochii-n patru, / La cei ce spun: “Se poate fără teatru”…lăsați cortina…bufonii au murit. / Lăsați-ne să credem, /C-aveți de noi nevoie, / Că pentru dumneavoastră / Teatrul e Arca lui Noe, / Lăsați-ne să credem, / Când toate-n jur ne mor, / C-avem în lume-un rost, Că mai avem VIITOR!”

Dincolo de aplauzele furtunoase de final, restul e tăcere… şi un singur răspuns: DA, AVEM NEVOIE!

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florica Cherecheș afirmă că poate dezamorsa „bomba ecologică” de la Derna
  Deputatul promite ecologizarea siturilor contaminate cu reziduuri petroliere de la Balc, Derna și Suplac.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și dr. Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Jurnal Bihorean

  Universitatea din Oradea dă start la admitere
  Universitatea din Oradea dă miercuri, 8 iulie 2020, startul înscrierilor pentru admiterea 2020, etapa iulie – august, la cele 15 facultăţi (programele de studiu licenţă şi masterat). Pentru admiterea la doctorat şi post-doctorat, înscrierile se vor realiza în septembrie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.