bihon.ro Web analytics

Doctorul vedetelor de la New York, aflat în top 5 diagnosticieni: „Slăbiciunile de personalitate duc la boli”

De Veronica Bursașiu

Doctorul vedetelor de la New York, aflat în top 5 diagnosticieni: „Slăbiciunile de personalitate duc la boli”

A plecat din România de peste 35 de ani, atunci când spune că a avut norocul de a fi cerut în căsătorie o tânără care lucra la Casa Albă, pentru preşedintele Ronald Reagan.
Scris de Veronica Bursașiu - A plecat din România de peste 35 de ani, atunci când spune că a avut norocul de a fi cerut în căsătorie o tânără care lucra la Casa Albă, pentru preşedintele Ronald Reagan.

La începutul anilor 2000, Health Magazine îl plasa pe doctorul Cristian Răchitan în top 5 mondial al diagnosticienilor. La invitația avocatului Anca Florea, medicul vedetelor din New York a conferențiat la Oradea. Medici, avocați, finanțiști orădeni, care activează în diverse domenii de activitate, au umplut sala de conferințe a Baroului Bihor, pentru a asculta prelegea medicului naturopat despre trauma pshihică și iertare, despre anatomia gândirii. Naturopatia este o ramură a medicinei alternative, care valorifică remedii naturale precum apa, aerul sau soarele pentru tratarea bolilor.

Până la întâlnirea cu un orădean, medicul trăia o viață plină de împlinii materiale în cabinetul său din Manhathan, unde era vizitat de vedete din lumea filmului, din cea a politicii, dar și de miliardari.

Vedete, sportivi, miliardari

Chiar dacă confidențialitatea îi guvernează profesia, medicul afirmă că printre cei pe care i-a tratat se numără membri ai guvernului, dar și vedete precum Barbra Streisand sau Mel Gibson. „În urmă cu patru ani ani, Sullivan Barrera mi-a fost pacient. A trebuit să îi tratez și să îi restaurez leziunile musculare de la nivelul umerilor și musculaturii lombare, deoarece acestea îi diminuau forța și îi limitau execuțiile tehnice. După tratament, evoluția a fost neașteptat de rapidă. A ajuns unul dintre cei mai buni boxeri din lume la categoria Light-Heavy Weight”, afirmă medicul.

După ce a însoțit o tenismenă la un turneu din Montreal, medicul spune că a fost atât de impresionat „încât am decis să le ofer ajutorul meu gratuit tuturor jucătorilor de tenis care vor să intre în elita tenisului, în primii 50 din lume. Ajutor care constă în restaurarea structurii și în formule de pregătire fizică, preaccidentare, forță, frecvență și rezistență. Monica Niculescu s-a aflat printre pacienții săi, înaintea unui meci la US Open, când i-a tratat articulația mâinii, cotul și umărul. „După meci, mi-a confirmat că brațul a mers strună. Împreună cu Irina Begu, a câștigat un meci de dublu foarte disputat și foarte frumos”, e una dintre amintirile medicului.

Orădeanul care i-a schimbat viața

De 8 ani, la insistențele orădeanului Teodor Domuța (stagiar pentru o vreme la cabinetul avocatului Anca Florea), care i-a fost asistent, iar acum are o carieră frumoasă în domeniul economiei, a ales să împărtășească cu oamenii de pe toate continentele ceea ce știe. Conferințele sale sunt gratuite. „Vă mulțumesc că ați venit aici, pentru ca eu să pot să-mi fac misiunea vieții, să împărtășesc cu oamenii ceea ce am învățat eu, ceea ce am adunat”, a spus doctorul Cristian Răchitan în deschiderea conferinței de la Oradea. Pentru a împărtăși cu ascultătorii săi din toată lumea concluziile lui despre cauza primară a bolilor, doctorul a trecut prin toată medicina, de la cea convențională la cea ayurvedică, homeopatică, holistică, cranyhealth.

Cristian Răchitan spune că practică o formă de osteopatie total diferită, ceea ce ar putea fi chiar o nouă ramură în știința medicală – relația dintre cauza și efectul bolilor. Pentru a-și verifica teoriile, dar și pentru a lua contact cu alte perspective, a petrecut perioade lungi de timp în Asia: Tibet, India, Thilanda, Filipine, a efectuat cercetări cu scopul de a învăța și a înțelege diferite tehnici medicale orientale, filozofii, culturi și ritualuri religioase, a trăit printre șamani și a fost chiar cobai.

Toate cercetările sale au avut ca scop să afle cum e privit omul dincolo de corp, cum relaționează el cu ceea ce este în jurul său. Concluzia sa e că omul este o unitate și nu un individ care reprezintă partea materială. Mai mult decât corpul fizic, consideră dr. Cristian Răchitan, sunt toate componentele care se întâlnesc într-un centru care se cheamă planul vieții sau destin.

Mândria, cel mai mare dușman al minții

Doctorul Răchitan consideră că, cu excepția infecțiilor virale, bacteriene sau parazitare, majoritatea bolilor sunt legate de tulburări ale structurii organismului, că bolile apar ca urmare a conflictului dintre existența noastră materială și cea spirituală. Stresul este cauzat de gândirea noastră, iar 50% din cauza unei boli, chiar și a înfricoșătorului cancer, e dată tot de stres.

Totul pornește din mintea noastră, cum procesează ea, cum ia decizii, iar aceste decizii sunt transformate în trăiri. Medicul spune că mintea unui om ia zilnic 35.000 de decizii. Atunci când luăm decizii, extragem informațiile din memoria conștientă. Dacă decizia e de slabă calitate, atunci și trăirea e inferioară, apoi vom extrage o altă informație de slabă calitate și așa se traduce medical că un rău aduce alt rău, creând un ciclu din care e greu să ieși, pe care e greu să-l rupi. „Informațiile sunt trecute prin filtrul trăsăturilor de personalitate.

Dacă un om e mândru, iar mândria lui nu e satisfăcută, informația extrasă e afectată de acest defect de personalitate și e depusă ca o informație negative în departamentul memoriei conștiente. Acel om va lua o decizie care îi mutilează, îi insultă pe cei din jur. Am realizat că marele dușman al sănătății individului și al societății din care face parte sunt defectele și slabiciunile de caracter sau personalitate. Așadar, mi-am propus să ajut oamenii să înțeleaga acest lucru și să elimine aceste dominante negative generatoare de stres și într-un final, producătoare de boli. Dintre toate defectele sau slăbiciunile de caracter, cel mai mare dușman al minții omului este mândria, vanitatea. Slăbiciunile de personalitate deteriorează cel mai mult calitatea gândirii, a vieții și duc la boli”, consideră dr. Cristian Răchitan.

În ceea ce privește vindecările miraculoase despre care se vorbește în anumite cazuri, spune că acestea nu sunt miraculoase din punct de vedere medical, că acestea au loc după ce „oamenii se întorc la a percepe misiunea vieții, la ceea ce ar fi trebuit să fie. Unii sunt ajutați, alții o fac întâmplător”, spune medicul. Într-o astfel de manieră a reușit să trateze o migrenă care o chinuia de vreo 30 de ani pe una dintre pacientele sale, o doamnă sofisticată din New York. Medicul a povestit că după investigații și discuții prelungite cu pacienta sa, a ajuns la concluzia că relația cu mama ei nu era de cea mai bună calitate. Pacienta era vanitoasă, fiind bine cotată financiară, iar toată lumea îi spunea doar ceea ce vroia să audă. Doar mama era sinceră cu ea și îi spunea ceea ce gândea, că nu e perfectă. Vorbele mamei, care o trata cu onestitate, i-au rănit mândria.

A extras din ceea ce i-a spus mama o informație mutilată, care a rănit-o, i-a dat o interpretare personală prin prisma mândriei și așa a rezultat un focar de „infecție” permanentă a minții, informații care au dus la senzații de esență negativă și la o traumă pshică. Medicul spune că trebuie să ne conștientizăm defectele de personalitate și să învățăm să lucrăm cu ele. Iertarea e doctoria care vindecă, iar la acest eveniment participă trei entități: inima, mintea și sufletul. „Iertarea e un proces greu, dar care trebuie practicat”, e sfatul medicului.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod portocaliu de vreme severă imediată în 35 de localități din județul Bihor
  Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vreme severă imediată, valabil până la ora 18:00.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Note mai mari după contestații la BAC: 80 de elevi din Bihor au primit note peste 6 și au promovat
  75,94 % etse rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat în județul Bihor 2022 (după contestații).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident cu 3 mașini implicate în zona girației din fața bisericii Emanuel. O persoană a fost transportată la spital
  Accidentul a avut loc vineri, 1 iulie, în jurul orei 15.00 la intersecția străzilor Calea Aradului și Bulevardul Decebal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kaufland retrage un produs de distrugere a insectelor de pe piață
  Kaufland retrage voluntar, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul My Project Insectocutor Distrugere Insecte GTIN: 4063367290183, anunță lanțul comercial. Retragerea este valabilă pentru toate loturile.

  Bihon CSM Oradea

  Fometescu și-a reziliat contractul cu echipa de baschet a CSM Oradea
  CSM CSU Oradea și jucătorul Tudor Fometescu au decis de comun acord să încheie raporturile contractuale, după aproape cinci ani de colaborare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei bărbați și o femeie din Salonta au fost reținuți fiind bănuiți că au deținut și transportat 530.000 de țigări nemarcate

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.