bihon.ro Web analytics

Documente de urbanism emise online

De Cristina Ghilea

Documente de urbanism emise online

Viceprimarul Mircea Mălan și arhitectul șef Radu Fortiș
Reactualizat la:
După aproximativ o săptămână de teste, Instituția Arhitectului Șef a început să emită online documente. Primele sunt certificatele de urbanism.
Scris de Cristina Ghilea - După aproximativ o săptămână de teste, Instituția Arhitectului Șef a început să emită online documente. Primele sunt certificatele de urbanism.

Din această săptămână, Primăria deține un sistem funcțional de emitere a certificatelor de urbanism online. Este prima categorie de acte emise pe acest circuit, iar arhitectul șef Radu Fortiș spune că urmează autorizațiile de construire pentru lucrări de mică amploare.

Sunt și alte municipalități care au în portofoliu comunicarea de documente online, dar aplicația folosită în Primăria Oradea este exclusiv digitală, „nu întâlnește deloc hârtia”, spune arhitectul,
Oferta e disponibilă pe site-ul primăriei, sub butonul Ghișeul online, secţiunea Certificate de Urbanism. Solicitantul are de completat câteva câmpuri obligatorii, trebuie să încarce online documentele necesare certificatului online și să achite online taxa aferentă.

Emiterea documentului se face, ca și până acum, în cinci zile lucrătoare în regim normal, respectiv în două zile, dacă se achită taxa de urgență. Solicitantul va primi un email pentru confirmarea comenzii.
Actul primit va avea semnătura digitală a Primăriei Oradea. Se poate printa, dar varianta originală se consideră a fi cea electronică.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON CAO

  Spălări de magistrale: se întrerupe furnizarea apei potabile
  SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA îşi anunţă consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede că, în cursul nopţilor din zilele de marţi spre miercuri 02.06.2020 / 03.06.2020 şi miercuri spre joi 03.06.2020 / 04.06.2020, furnizarea apei potabile se va întrerupe total după următorul program:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tratamentul obezitatii -- chirurgia bariatrica ultramoderna
  Suntem in plina pandemie cu COVID-19. Este cunoscut faptul ca majoritatea celor care au pierdut lupta cu coronavirus au avut ca principala comorbiditate obezitatea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un TIR a rămas suspendat pe podul de la Groși
  Un camion încărcat cu pufuleți a rămas suspendat pe marginea unui pod din localitatea bihoreană Groși. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bolojan cere părerea despre viitorul stadion: 14-15.000 de locuri, fără pistă de alergat și cu parcare subterană
  Primarul Ilie Bolojan s-a deplasat la Târgu Jiu pentru a vedea care sunt costurile de întreținere ale unui stadion nou. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De 1 iunie la Solonta se redeschid locurile de joacă
  La nivel național acestea au rămas închise, chiar dacă parcurile s-au redeschis.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele pandemiei - zootehnia a lucrat pe stoc
  Ministrul Agriculturii: chiar dacă a fost secetă, nu sunt premise pentru creșterea prețurilor la alimente.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.