bihon.ro Web analytics

Doza 4 de vaccin anti-Covid se dă de luni

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

Doza 4 de vaccin anti-Covid se dă de luni

Reactualizat la:
Începând din 16 mai, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.
Scris de Otilia Șandor - Începând din 16 mai, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Informația a fost anunțată miercuri, 11 mai, de către Ministerul Sănătății și confirmată de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor.
Ministerul Sănătății transmite că pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager (cu orice ser, în afară de Johnson). Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze și se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital, transmite MS.

Azi, în Bihor se aștepta nota internă pentru a se demara procedurile aferente. Dr. Daniela Rahotă, șeful DSP, a explicat că, pe baza solicitărilor venite din partea medicilor de familie, DSP comandă și aduce de la Spitalul Militar Cluj dozele de vaccin necesare. Asta pentru că nu se fac stocuri în Bihor fiindcă se dorește evitarea risipei.

De aceea, doritorii de doza 4 de vaccin anti-Covid sunt rugați să își anunțe medicii de familie că vor să se vaccineze, iar medicii de familie solicită la DSP numărul de doze necesar, urmând ca medicii DSP să aducă serurile de la Cluj-Napoca.
În Bihor, de la debutul campaniei Ro-Vaccinare și până miercuri, 11 mai a.c., s-au vaccinat cu schema completă 216498 de persoane, iar cu booster – 68971.

Din totalul dozelor primite până acum în județul Bihor, de 476.479, au fost administrate 454.644. S-au înregistrat (oficial) doar 90 de reacții adverse și pierderi de 21.124 de doze.

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Este bine says:

  Așa, băgați mare la înțepat. Chinezii înțepați 88% sunt în carantină, orașul Shanghai cu 26 milioane locuitori și alte orașe.

 2. Nos says:

  😂🤣😂🤣

 3. Ile says:

  Grabitiva sa nu treacă

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  România

  Klaus Iohannis a promulgat Legea Offshore - Statul va câștiga 60% din redevențe în urma exploatării
  Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri,25 mai, Legea Offshore.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.