bihon.ro Web analytics

Dr. Gheorghe Carp coordonează toate spitalele din Bihor

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

Dr. Gheorghe Carp coordonează toate spitalele din Bihor

Reactualizat la:
Nou numit în funcția de coordonator al tuturor spitalelor din Bihor, dr. Gheorghe Carp, a declarat pentru JB&Bihon.ro că această unire permite elasticitate in privința resurselor umane (pacienți şi cadre medicale) şi materiale.
Scris de Otilia Șandor - Nou numit în funcția de coordonator al tuturor spitalelor din Bihor, dr. Gheorghe Carp, a declarat pentru JB&Bihon.ro că această unire permite elasticitate in privința resurselor umane (pacienți şi cadre medicale) şi materiale.

Medicul ne-a spus că a inventariat duminică spitalele din Aleşd, Beiuş şi Salonta şi că pentru a face față unui potențial număr mare de pacienți cu coronavirus dar şi să se poată trata în continuare bolnavii cu reale şi acute probleme de sănătate din alte cauze a stabilit o serie de acțiuni imediate.

La fel în toate spitalele

Şi în spitalele din Oradea şi în cele din județ vor fi proceduri uniforme, în cazul unui val mare de bolnavi cu coronavirus. Fiind un tot unitar, a spus dr. Carp, Bihorul are astfel posibilitatea de a schimba strategia pe loc în funcție de situatiile ce pot apărea. În toate spitalele se vor aplica aceleaşi protocoale medicale, iar achiziția de bunuri urgente se va face centralizat. Deja s-a şi început uniformizarea şi sprijinirea unui spital de către altul. Municipalul a beneficiat şi azi de ajutor de la Județean, care a mutat la Curteanu aparatura pentru o jumătate de secție de terapie intensivă nou creată.

Nu în ultimul rând, dr. Carp a transmis că această elasticitate, de a muta de la un spital la altul aparatura şi materiale necesare, vizeaza şi pacienții, dar și cadre medicale.
Pacienții cu coronavirus nu vor fi internați în acelaşi loc cu ceilalți pacienți. În prima fazā, s-a eliberat la Infecțioase – Curteanu spații pentru eventualitatea internării unui număr mai mare de persoane confirmate cu coronavirus.

Şi la spitalele din județ ar putea fi mutați unii pacienți cu diverse afecțiuni. Chiar şi medici ar putea fi dislocați unde va fi nevoie să se trateze pacienți cu anumite afecțiuni (de exemplu infecționişti care ar putea fi trimişi la spitale în județ).

Deocamdată, spune dr. Carp, spitalele din județ au ce le trebuie şi, pe măsură ce situația se va schimba, se vor replia strategiile de internare şi tratare în toate unitățile sanitare din județ. De pildă, doar în cazul în care va exista un risc epidemiologic, operațiile pacienților oncologici ar putea fi amânate sau direcționate spre a fi realizate în alte spitale, cu scopul de a-i proteja, ştiindu-se faptul că bolnavii oncologici au imunitatea extrem de scazută, cu risc mare de a contracta diverse infecții, nu doar de coronavirus.

Dr. Carp transmite bihorenilor că preferă să ia măsuri în avans ca un potențial val mai mare din noua gripă să nu prindă pe nepregătite spitalele. În acelaşi timp, managerul Carp transmite bihorenilor că împreună cu toate cadrele medicale se străduieşte să ofere siguranță pacienților acum internați, dar şi celor care urmează să necesite internare şi tratament, indiferent de afecțiunea suferită.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Test negativ SARS-Cov2, necesar pentru cetățenii străini la intrarea în Serbia din România, Bulgaria, Macedonia și Croația
  Măsuri restrictive impuse de autoritățile din serbia celor care călătoresc din România, Bulgaria, Macedonia și Croația. Cei care doresc să intre în țara vecină din aceste țări trebuie să prezinte un test negativ SARS Cov2.

  România

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea
  La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corina Crețu l-ar vedea primar pe Claudiu Pop, dar acesta nu candidează
  Fostul comisar european l-ar fi văzut pe Claudiu Pop primar al Oradiei, de vreme ce Bolojan nu mai candidează. Însă candidatul ProRo pentru Primăria Oradea este un alt Pop, mai tânărul Daniel Pop. Deși Oradea face excepție, Crețu deplânge incapacitatea României de a profita cu adevărat de fondurile europene. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi, 73 persoane vindecate. 1.328 infectări în România
  Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi la nivel de județ se mențin tot peste 50. 7

  România

  FSLI: Deschiderea anului școlar pusă sub semnul întrebării
  Deschiderea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, dacă nu se acordă salariile majorate de la 1 septembrie cadrelor didactice, avertizează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.