bihon.ro Web analytics

Dr. Gheorghe Carp coordonează toate spitalele din Bihor

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

Dr. Gheorghe Carp coordonează toate spitalele din Bihor

Reactualizat la:
Nou numit în funcția de coordonator al tuturor spitalelor din Bihor, dr. Gheorghe Carp, a declarat pentru JB&Bihon.ro că această unire permite elasticitate in privința resurselor umane (pacienți şi cadre medicale) şi materiale.
Scris de Otilia Șandor - Nou numit în funcția de coordonator al tuturor spitalelor din Bihor, dr. Gheorghe Carp, a declarat pentru JB&Bihon.ro că această unire permite elasticitate in privința resurselor umane (pacienți şi cadre medicale) şi materiale.

Medicul ne-a spus că a inventariat duminică spitalele din Aleşd, Beiuş şi Salonta şi că pentru a face față unui potențial număr mare de pacienți cu coronavirus dar şi să se poată trata în continuare bolnavii cu reale şi acute probleme de sănătate din alte cauze a stabilit o serie de acțiuni imediate.

La fel în toate spitalele

Şi în spitalele din Oradea şi în cele din județ vor fi proceduri uniforme, în cazul unui val mare de bolnavi cu coronavirus. Fiind un tot unitar, a spus dr. Carp, Bihorul are astfel posibilitatea de a schimba strategia pe loc în funcție de situatiile ce pot apărea. În toate spitalele se vor aplica aceleaşi protocoale medicale, iar achiziția de bunuri urgente se va face centralizat. Deja s-a şi început uniformizarea şi sprijinirea unui spital de către altul. Municipalul a beneficiat şi azi de ajutor de la Județean, care a mutat la Curteanu aparatura pentru o jumătate de secție de terapie intensivă nou creată.

Nu în ultimul rând, dr. Carp a transmis că această elasticitate, de a muta de la un spital la altul aparatura şi materiale necesare, vizeaza şi pacienții, dar și cadre medicale.
Pacienții cu coronavirus nu vor fi internați în acelaşi loc cu ceilalți pacienți. În prima fazā, s-a eliberat la Infecțioase – Curteanu spații pentru eventualitatea internării unui număr mai mare de persoane confirmate cu coronavirus.

Şi la spitalele din județ ar putea fi mutați unii pacienți cu diverse afecțiuni. Chiar şi medici ar putea fi dislocați unde va fi nevoie să se trateze pacienți cu anumite afecțiuni (de exemplu infecționişti care ar putea fi trimişi la spitale în județ).

Deocamdată, spune dr. Carp, spitalele din județ au ce le trebuie şi, pe măsură ce situația se va schimba, se vor replia strategiile de internare şi tratare în toate unitățile sanitare din județ. De pildă, doar în cazul în care va exista un risc epidemiologic, operațiile pacienților oncologici ar putea fi amânate sau direcționate spre a fi realizate în alte spitale, cu scopul de a-i proteja, ştiindu-se faptul că bolnavii oncologici au imunitatea extrem de scazută, cu risc mare de a contracta diverse infecții, nu doar de coronavirus.

Dr. Carp transmite bihorenilor că preferă să ia măsuri în avans ca un potențial val mai mare din noua gripă să nu prindă pe nepregătite spitalele. În acelaşi timp, managerul Carp transmite bihorenilor că împreună cu toate cadrele medicale se străduieşte să ofere siguranță pacienților acum internați, dar şi celor care urmează să necesite internare şi tratament, indiferent de afecțiunea suferită.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă întârziere la Autostrada Transilvania, în Bihor. Un document arată cum comisia de evaluare CNAIR a respins ofertele constructorilor
  Construcția tronsonului Suplacu de Barcău - Chiribiș este blocată de comisia de evaluare a CNAIR.

  BIHON Sport local

  Sportivii de la CSU Oradea au „ochit” 20 de medalii
  Desfășurat la București, CN de juniori, categoria arme de foc, a constituit un succes pentru sportivii secției de tir a CSU Oradea (antrenori Adriana Floruța și Vasile Leț), care au cucerit nu mai puțin de 20 de medalii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident în Oradea: Un Audi și un Renault s-au izbit violent
  Accidentul rutier s-a produs vineri după-masă la intersecția străzii Transilvaniei, colț cu Ștefan cel Mare din Oradea. 2

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă potabilă

  România

  Accident cumplit în Sibiu: Patru persoane au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită violent de un TIR. Momentul impactului, surprins de camere
  Doi bărbați și două femeie au decedat în urma unui accident cumplit, petrecut vineri dimineață, în municipiul Sibiu. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Managerul Muzeului Țării Crișurilor, Aurel Chiriac, notat cu 6,75 pentru proiectul de management
  Chiriac și-a susținut joi proiectul de management, în fața comisiei constiuită prin ordin al președintelui Consiliului Județean Bihor. 4

  România

  Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede acordarea unei zile libere la vaccinare
  Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză primită, în baza legii care a fost promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.