bihon.ro Web analytics

După Gojdu, încă un liceu din Oradea a trecut în online

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

După Gojdu, încă un liceu din Oradea a trecut în online

FOTO: Facebook / Oradea Heritage
Reactualizat la:
Datorită numărului de elevi și profesori infectați cu Omicron, și Liceul Teoretic „Ady Endre” a decis să intre cu toate clasele în online.
Scris de Crina Dobocan - Datorită numărului de elevi și profesori infectați cu Omicron, și Liceul Teoretic „Ady Endre” a decis să intre cu toate clasele în online.

UPDATE! Și Liceele Greco-Catolic și Emanuel intră în online.

Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Liceul Teoretic „Ady Endre” au integral în online până vineri inclusiv, iar Liceul Greco-Catolic și Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, cu clasele de gimnaziu și liceu. Aici sunt 7 profesori confirmați pozitiv, 4 în carantină și 38 elevi depistați pozitiv la testele Covid.

În toate cele patru unități de învățământ mai multe cadre didactice s-au infectat cu Covid 19 și au rămas fără profesori disponibili să intre la clasă. Opt profesori de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” sunt în online și peste 70 de elevi, confirmați cu Covid 19. La Colegiul „Emanuil Gojdu”, marți au absentat 12 dascăli (din care opt sunt cu Covid și două în carantină după ce au intrat în contact cu persoane infectate), iar 55 de elevi sunt confirmați cu Omicron. La Ady Endre au absentat 13 profesori și 70 de elevi au fost depistați pozitiv la testarea PCR pentru Covid.

„Unii s-au infectat cu Covid, alții au intrat în contact cu persoane infectate, iar alții au alte probleme de sănătate. Până acum au suplinit psihologul, bibliotecara, informaticianul etc. Cum însă și aceștia au intrat în medical, nu am făcut față cu suplinirile. Astfel, în Consiliul de Administrație am decis să intrăm cu clasele de gimnaziu și liceu în online”, a declarat Antonia Nica, directoarea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.

În schimb, clasele Step by Step și Grădinița nu trec în online, pentru că având două educatoare, respectiv învățătoare pe grupă/clasă, își pot continua activitatea față în față. În aceeași situație este și Liceul Teologic Baptist „Emanuel”.


Știrea inițială: După ce marți, Jurnal bihorean și Bihon.ro anunțau că elevii Colegiului Național „Emanuil Gojdu” trec în online, o altă școală a decis să își suspende activitatea față în față. Datorită numărului mare de dascăli confirmați cu Omicron, cele două instituții nu mai aveau profesori disponibili să intre la clase.

Prima școală din Oradea care trece integral în online

La Gojdu, marți erau 12 dascăli și 55 de elevi confirmați cu Covid 19, iar la Ady Endre, au absentat 13 profesori și 70 de elevi au fost depistați pozitiv la testarea PCR pentru Covid.

Cum conducerile celor două instituții nu au mai putut asigura personal didactic care să intre la clase, Consiliile de Administrație ale celor două unități au decis să suspende cursurile și să desfășoare activitatea online.

Ambele unități de învățământ au anunțat că, vineri, vor analiza situația cazurilor confirmate și vor decide dacă luni revin fizic la ora sau își continuă orele online.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a anunțat că la ultima raportare – din 21 ianuarie, în județul Bihor erau 646 de elevi confirmați pozitiv (0,72% din numărul total de elevi la nivelul județului Bihor), respectiv 257 de angajați (2,89% din totalul angajaților în sistemul de învățământ bihorean). Astfel, vinerea trecută 138 de clase aveau activitatea suspendată. O nouă situație a cazurilor confirmate cu Covid 19 va fi raportată joi, 27 ianuarie.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Bihor, Florin Negruțiu (stânga) și Inspectorul șef al IȘJ Bihor, Horea Adrudan (dreapta)

„Au fost multe pentru că unele au prins ordinul vechi de ministru, unde de aveai un caz într-o clasă, erai cu activitatea suspendată, iar altele au prins ordinul nou de ministru care zice că la trei ai activitatea suspendată. Două licee din Oradea au activitatea intergral suspendată, pentru număr mare de cazuri, dar și pentru probleme de resursă umană. Adică nu aveau cu cine să suplinească și atunci profesorii au decis să preda în online, chiar dacă sunt în concediu medical. Depinde de starea lor de sănătate. E de apreciat”, a spus Horea Abrudan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Acesta a mai arătat că în Bihor, din totalul de 8.891 de angajați, 5107 sunt vaccinați, adică 54,44% dintre aceștia.

„Ieri am distribuit peste 300.000 de teste de salivă, până acum distribuind în total 542.430 de teste. Vă asigurăm că, în permanență ținem legătura cu școlile și ne asigurăm că nu lipsesc materiale sanitare. Astăzi (miercuri – n.r.) am primit 60.000 de măști, pe care le distribuim școlilor. Totodată, solicităm primăriilor să sprijine școlile pentru achiziția de echipamente sanitare și de prevenție a acestei variante de Omicron, care este mai transmisibilă în rândul copiilor”, a mai precizat Abdrudan.

9 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Andrei says:

  E timpul sa intervina Bolojan, niste demisii la directori se impune. Foarte bine ca a comasat licee, ar fi cazul sa mai reduca din ele.

  • Coco says:

   Eu zic sa le inchida pe toate ! Sa faca doar scoli profesionale sa fim toti sclavi in parcurile industriale platiti cu minimul pe economie + 3 bonuri de masa . Si ei camarila pnl ista sa si duca odraslele pe banii sifonati din taxe si impozite la scolile din vest sa vina apoi sefi de trib peste sclavi. Cel mai bun exemplu e odrasla lui ghilea baronul pdl-pnl pus mare stab la Bucuresti ! Si ce sa vezi tocmai la Min. Dezvoltarii( averilor pnl iste si mai nou udemer iste) ! Ce natie de cacao putem fi ! SRI DNA PROCURATURA INSTITUTII ASERVITE REGIMULUI PNL-ISTO PUP CURIST !

  • xxx says:

   Esti un imbecil lingau, ca tot timpul. Mai da-i o limba in cur betonatorului, sa-ti mai toarne o betoniera sa te dezvolti.

 2. Ministrel says:

  Ar trebui sa intre si ministru Cimpeanu in izolare … definitiva, ca a insistat cu prezenta fizica in scoli, cand era de asteptat ca sa avem o explozie de cazuri dupa Sarbatori 🙁 🙁 Incompetenta la maximum 🙁

 3. Gicuț says:

  Nu se mai blochează (dimineața) sensul giratoriu de langa Emanuel, pentru o perioada… 😁

 4. Hai sa te cipez says:

  Vino sa iti bag cipul in tine si dupa sa vezi cum te controlez prin telefon prin aplicatie iti trimit unde soc la creier.

  Referitor la Rusia cred ca aleg varianta nr 2 sa fugim in alta Tara sau chiar in Tenerife sau Maldive, ca daca Nato nu ataca Rusia cu arme nucleare si ne ataca Rusia primi noi Romania Pierdem ca Germanul Klaus Iohanis nu o sa mearga cu Mitraliera sa impuse pe rusia si nici Ungurii din Oradea nu sa mearga sa impuste pe Rusia

 5. Gojdeana says:

  Sa va vaccinati tot la 3 zile ca asta vrea omul vaccin

  și își dorește sa I implanteze cip prin vaccin si dupa sa devina teleghodat
  si sa fie un fel de Router ce poate fi controlat și I poate trimite socuri la creier prin vaccin.

  Da vaccinativa o data va dau și doza mea a 3 booster numai sa va vacconati o data prostiilor,

  mi-e imi ajung 2 doze, cine este nesatul sa dea fuga la centrul de noapte și promit ca I dau si doza mea booster a 3,

  mi-e imi ajung 2 doze, mergeți la vaccin Dar sa nu va plângeți ca va doare umărul si o sa bage cipul în voi, asa ca acceptați marele semn vaccinul ca sa puteți da fuga în Lotus Center sa va faceți cumpărăturile săracilor,

 6. Liceeana de la Greco says:

  Vor sa ne bage vaccinul direct in umar, fara mila

  Vor sa bage cipul in mine prin vaccin, ce ma fac? vreau sa mananc la restaurante ca am prea multi bani, eu is la a 2 doza de vaccin dar imi expira certificatul in cateva zile ce ma fac? am inteles din surse sigure ( prietenii, cunostinte, colegii) ca la a 3 doza booster vine cu cipul si il implanteaza prin vaccin in umar. si cand o sa doreasca ei ne pot opri prin undele soc trimise de ei stiti cine? ( Klaus Iohanis, Nicolae Ciuca, Bil Gates si toti parlamentarii Romaniei)

  Deja vor sa ne invandeze Rusia sa vina in Romania si sa ne cucereasca. si pe Ucraina vor sa o invadeze si Bulgaria si Polonia si pe Ungaria vor sa o cucereasca Rusia.

  Ce ne facem lume? Vin Rusii

  avem 2 variante de facut

  1 stam ca prostii in Romania si asteptam sa ne borbandeze

  2. Fugim in alta tara straina

  Am inteles ca vor sa invadeze si Ungaria, Polonia, Bulgaria, Ucraina si Romania.

  Noi nu suntem romani, noi nu suntem Romani pentru ca acceptam orice ne spune Guvernul Romaniei si nu luam initiativa sa doboram o data virusul asta periculos.

 7. Radu says:

  Felicitări acelor directori care mai gândesc, ca de la cei mai slabi miniștri Câmpeanu si Rafilia ,ce sa mai aștepți cand ai avut 3 incidenta i-au ținut online iar acum cu 18-20 ai duci fizic la scoala. A da de fapt ca sa le iasa probabil pronosticurile acelea de vreo 70000 de infectati pe zi ,nu vor online. Niste incompetenți.

 8. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  România

  Klaus Iohannis a promulgat Legea Offshore - Statul va câștiga 60% din redevențe în urma exploatării
  Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri,25 mai, Legea Offshore.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incendiu cauzat de o afumătoare improvizată - o casă și o anexă au fost salvate
  Pompierii militari bihoreni au intervenit în cursul nopții de marți spre miercuri, 25 mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Aușeu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ce tipuri de ampermetru există? De ce ampermetrul digital este cel mai folosit?
  Ampermetrele sunt folosite pentru a detecta probleme în circuitele electrice( niveluri neobișnuit de ridicate sau scăzute de curent). Primul poate indica o funcționare defectuoasă a componentelor pentru un scurtcircuit, în timp ce, cel din urmă poate fi un semn de întreruperi perturbatoare sau impedanță electrică neobișnuită. Este obligatoriu să verifici prizele folosind un ampermetru atunci când efectuezi reparații sau schimbi o siguranță.Ampermetrele nu trebuie confundate cu voltmetrele, care măsoară tensiunea dintr-un circuit. Tensiunea electrică este diferența de potențial electric dintre două puncte dintr-un circuit și, prin urmare, cantitatea de forță necesară pentru a muta sarcina între ele. Ampermetrul digital – ce trebuie să știi despre el?

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Indicele ROBOR a trecut pragul de 5 %, indicele IRCC în creștere
  Conform informațiilor publicate zilnic de BNR, încă de la sfârșitul lunii aprilie 2022, indicele ROBOR la 3 luni, ROBOR la 6 luni și ROBOR la 1 an, a depășit pragul psihologic de 5 % și continuă să crească, fiind cotat la niveluri comparabile cu cele de acum zece ani.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.