bihon.ro Web analytics

Ediția 2018, o Toamnă de un milion

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Cea mai scumpă dintre vedete este Carla s Dream. Doru Trascău, solistul The Mono Jacks va cânta live, unplugged, pe Alecsandri. Macanache își va lansa În Cetate noul album.
Scris de Demian - Cea mai scumpă dintre vedete este Carla s Dream. Doru Trascău, solistul The Mono Jacks va cânta live, unplugged, pe Alecsandri. Macanache își va lansa În Cetate noul album.

De joi până duminică, Toamna Orădeană își desfășoară oferta muzicală, culinară și de divertisment, în cele două locații convenite penru această ediție – Cetate și Vasile Alecsandri. Între noutățile din acest an figurează și concertele și spectacolele live, „la colțul străzii”, față în față cu artiștii, pe noua pietonală, V. Alecsandri.

Dansul…

Grosul ofertei Toamnei Orădene se va concentra în cele două curți ale Cetății medievale orădene. Izgonit din Piața Unirii din cauza reparațiilor care urmează, festivalul a fost porționat după posibilitățile oferite de Cetate. De altfel, amenajarea curții interioare a Cetății nu este, încă, finalizată. „Lucrările au ajuns într-un stadiu care permite desfășurarea festivalului. După, probabil vor mai dura încă patru săptămâni”, a spus Mihai Jurca, directorul Agenției de Promovare a Turismului în Oradea și Regiune (APTOR), organizatorul evenimentului.
Astfel, scena TO va fi în prima curte a Cetății, cu destul spațiu alocat pentru public. În aceeași curte se va amenaja „Buticul de toamnă”, unde designerii locali și din țară își expun creațiile în fața orădenilor. În fiecare dintre cele patru seri, publicul poate asista la două sau trei concerte, cu începere de la ora 20:00.

Joi, de la ora 20:00, Macanache își va lansa, la Cetate, albumul Moft iar de la 21:00, pe scenă urcă Șuie Paparude. Vineri, urmează Damian Drăghici & Brothers și Elena Gheorge, sâmbătă – Irina Rimeș și Holograf iar duminică, înaintea focului de artificii de la ora 23:00, scena va aparține Vanoteck & Quartet, Antoniei și Carla”s Dreams.

Organizatorul s-a ferit să dea cifrele pentru care vedetele vin la Oradea, dar a admis că trupa din Moldova este cea mai scumpă. A mai spus că festivalul are un buget de un milion de lei.

Și masa

Publicul interesat de oferta culinară a TO 2018 trebuie să știe că tarabele cu mâncare vor fi amplasate în curtea Palatului Princiar. Vin peste 20 de comercianți, care cu mâncare tradițională, care cu oferte exotice, astfel încât o largă varietate de gusturi și pretenții să fie acoperită. Așa numita Food Zone se va deschide zilnic, de la ora 10:00 și se va închide spre ora 23:00.
Și sponsorii, Rewine și Lidl – participă cu tarabe în festival.

Muzica de stradă

O premieră în festival este dezvoltarea unei componente muzicale și artistice „de stradă” iar pietonala Alecsandri e cadrul cel mai potrivit pentru asta, au apreciat organizatorii. Evenimentele vor fi condensate în partea dinspre Parcul 1 Decembrie a străzii, acolo unde nu sunt terase și e destul spațiu pentru ca publicul să se adune în jurul artiștilor.

În oferta de pe Alecsandri figurează și italienii Moonlight Invasion – actori într-un soi de teatru psihedelic – sau ungurul Mr Piano.

Toamna Orădeană este ocazia perfectă pentru întâlniri față în față cu vedete ale rock-ului alternativ: sâmbătă seara, pe noul Corso cântă live Doru Trascău și Andrei Zamfir de la The Mono Jacks iar duminică vine Oigan – de la Kumm/ de la Robin and the Backstabbers/ de la Moon Museum. Lista mai cuprinde Koszika & The HotShots, Pukima, SprayarT sau Canarro.

La celălat capăt al străzii V. Alecsandri, mai exact în Piața Unirii, duminică de la ora 19:00, Teatrul Regina Maria va pune în scenă Leonce și Lena.

[related-post post_id=”2118241″]

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.