bihon.ro Web analytics

Elevi de vară la „Hogwarts”

Elevi de vară la „Hogwarts”

<p>FOTO: Ördogh Kristof Csaba</p>
Peste cincizeci de elevi din patru judeţe participă la Şcoala de Vară a Asociaţiei de Responsabilizare şi Dezvoltare a Tineretului Oradea.
Scris de Demian - Peste cincizeci de elevi din patru judeţe participă la Şcoala de Vară a Asociaţiei de Responsabilizare şi Dezvoltare a Tineretului Oradea.

Care copil nu ar vrea să intre măcar pentru o oră în lumea fascinantă a şcolii Hogwarts din filmele cu Harry Potter? Măcar în joacă, pentru două săptămâni (15-28 iulie), Asociaţia de Responsabilizare şi Dezvoltare a Tineretului Oradea (ARDT) le dă ocazia celor 57 de elevi înscrişi în Şcoala De Vară ajunsă la ediţia cinci să îşi imagineze că sunt acolo, chiar dacă Wingardium Leviosa nu îşi va face cu adevărat efectul. Luni, la deschiderea festivă, organizatorii i-au întâmpinat cu stindarde şi lumânări „magice”, şi i-au pus să tragă la sorţi din ecusoanele întoarse cu faţa în jos. Aşa au intrat în cele patru case: Gryffindor, Hufflepuff, Slytherin şi Ravenclaw. La fel ca în film, elevii vor trebui să strângă puncte din răspunsurile corecte şi implicarea lor la cursurile Şcolii de Vară, dezvoltându-le spiritul competitiv pentru locul 1 pe echipe, dar pot şi pierde puncte dacă nu respectă regulamentul şcolii.

În sala Aula Magna a Universităţii Oradea, au păşit luni cei 57 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a, veniţi din Bihor, Arad, Albă şi Sălaj. În prezidiu s-au aflat: prof. univ. dr. Sorin Curilă, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, prorectorul conf.univ.dr. Ligia Burtă, Alina Silaghi, director general al Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), Mihai Pop, vicepreşedinte al Asociaţiei Firmelor Bihorene (AFB), Barabas Bernard Filip, preşedintele ARDT şi Andrei Ardelean, vicepreşedinte ARDT.

37263356_10217178936974387_6193081822784520192_n

FOTO: Ördogh Kristof Csaba

Profesorul Sorin Curilă le-a urat bun venit elevilor înscrişi şi l-a felicitat pe Filip Bernard pentru implicare şi pentru insistenţa cu care a rezolvat toate problemele organizatorice împreună cu echipa sa şi l-a asigurat de tot sprijinul în continuare. Alina Silaghi, director general al ADLO a subliniat faptul că agenţia este foarte implicată pe partea de învăţământ. „Încercăm să susţinem toate proiectele iniţiate de Universitatea din Oradea, de Asociaţia Firmelor Bihorene, de Inspectoratul Şcolar, în măsura în care putem şi avem competenţe pe domeniu. Aş dori să mulţumesc profesorilor şi Universităţii din Oradea pentru toată deschiderea pe care o au pentru acest proiect. Este de foarte mare ajutor şi vreau să vă mulţumesc vouă că aţi acceptat provocarea de a veni la Oradea, de a ne cunoaşte, şi de a încerca să descoperiţi acest oraş. Sper că în aceste două săptămâni pe care le veţi petrece aici să acumulaţi experienţe plăcute, să rămâneţi cu o impresie cel puţin interesantă despre Oradea, despre Universitate şi despre companiile care activează aici”, a spus Alina Silaghi. Mihai Pop a asigurat elevii că au toată susţinerea şi din partea AFB. „Încet, încet Oradea a devenit o mică perlă a României iar voi sunteţi invitaţi să o descoperiţi. Asociaţia Firmelor Bihorene este deschisă faţă de mediul studenţesc, ca atare organizaţiile studenţeşti şi-au făcut loc în cadrul AFB prin Filip Barnabas. Dacă veţi veni în Oradea, şi sper să o faceţi, veţi găsi de la cine să învăţaţi antreprenoriat, business, poziţii în cadrul unor companii mai mici sau mai mari. Aşa cum voi vreţi să învăţaţi, la un moment dat vine reversul când şi noi ne dorim să învăţăm pe alţii la rândul nostru”.

Prin Şcoala de Vară, dar şi prin alte proiecte şi parteneriate pe care le iniţiază, Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea își propune crearea unui mediu comunitar studențesc și tineret propice dezvoltării personale și profesionale, să urmărească și să ghideze tinerii în căutarea unei cariere sau profesii, să faciliteze accesul studenților în artele Antreprenoriatului și cel mai important să creeze un brand studențesc nou.

Cursuri dar şi disctracţie

Interesaţi de diferite domenii, precum medicina sau informatică, elevii înscrişi au fost curioşi dacă vor putea vedea companii pe acele profile. Au fost asiguraţi că după cursurile de orientare în carieră la care vor participa, vor avea apoi cursuri teoretice în facultăţi urmând ca ulterior să se deplaseze la companii pentru a vedea practic ce ar însemna meseriile alese de ei. În afară de cursurile teoretice, în cele două săptămâni ale şcolii de vară, care are ca motto „Împreună pentru succes”, tinerii vor participa şi la cursuri de psihologie, teambuildinguri, dar şi vizite la obiective turistice ale oraşului, paintball, seri de film şi pool party. Cei 57 de elevi vor experimenta în cele două săptămâni viaţa de student şi viaţa de cămin, vor avea ocazia sa întâlnească profesori și studenți de la facultățile actuale ale universității, aceștia accesând practic oferta educațională.

Elevii au început deja cursurile de autoanaliză şi planificare a carierei prin identificarea aptitudinilor şi înclinaţiilor fiecăruia, iar ieri după-amiază au avut ocazia să fie prezenţi la Gala Diplomelor 2018, organizată de Muzeul Ţării Crişurilor şi Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte, asistând la vernisajul lucrărilor de licenţă şi disertaţie ale absolvenţilor Departamentului de Arte Vizuale, specializările: Pictură, Grafică, Arte decorative, Design, Pictură şi multimedia.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Regulile pe care trebuie să le respecte persoanele care circulă pe trotinete electrice. Amenzile pot ajunge la peste 1.000 de lei
  În contextul în care numărul trotinetelor electrice din Oradea s-au înmulțit odată cu apariția serviciului de închiriere Bolt, IPJ Bihor precizează prevederile legislative care trebuie respectate de trotinetiști.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep înscrierile pentru Bacalaureat
  Elevii din ani terminali au la dispoziţie cinci zile pentru a se înscrie la examenul de Bacalaureat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3.000 lei - salariul minim brut în agricultură
  Angajații din sectorul agro-alimentar vor beneficia de mai multe scutiri de taxe și contribuții până la un salariu brut de 30.000 de lei.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pieton lovit pe strada Ovid Densușianu din Oradea
  Un accident s-a petrecut luni de dimineață în strada Ovidiu Densușianu din Oradea.

  BIHON Sport local

  Luceafărul Oradea a ajuns la minus 10 puncte

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.