Curtea Supremă a admis contestația formulată de fosta deputată PSD și nu a luat nicio altă măsură preventivă față de Vicol.
Și soțul acesteia, Vladimir Ciorbă, a fost eliberat din arest, dar în cazul său ÎCCJ a dispus punerea sub control judiciar pentru 60 de zile. Conform minutei instanței, publicată pe portalul Curții Supreme, alți trei inculpati care au fost arestați pe 5 februarie, de Curtea de Apel București, au fost puși sub control judiciar. Este vorba despre Gheorghe Emanuel Poștoacă, Nicolae Cristian Poștoacă și Florin Alexandru Poștoacă.
Din completul care a admis contestațiile inculpaților a făcut parte și Mihail Udroiu, fost judecător la Tribunalul Bihor și la Curtea de Apel Oradea, între 2015 și 2023. În septembrie 2023, magistratul a promovat la Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
În vârstă de 47 de ani, Udroiu este considerat unul dintre cei mai buni specialiști din România în drept penal. Este autor al peste 60 de studii şi articole și a făcut parte din comisiile care au elaborat noile coduri penal și de procedură penală și proiectul legii pentru punerea în aplicare a Codului penal. Potrivit portalului luju.ro, în primă fază, la termenul din 13 februarie, judecătorul Udroiu și colega sa de complet de la Curtea Supremă, Elena Barbu, nu s-au înțeles în privința soluționării contestațiilor formulate de cei arestați în dosarul Nordis. Judecătoarea Barbu a fost de părere că Laura Vicol și alți doi inculpați să fie puși în arest la domiciliu, iar Vladimir Ciorbă să rămână în spatele gratiilor. În schimb, Mihail Udroiu a înclinat pentru eliberarea din arest, fără o altă măsrură preventivă, și punerea lui Ciorbă sub control judiciar.
În complet a intrat al treilea magistrat, care a fost de acord cu opinia judecătorului Udroiu.
Reamintim că soții Vicol-Ciorbă sunt anchetați de DIICOT în dosarul „Nordis”, care vizează acuzații de constituirea unui grup infractional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor.
Trimite articolul
XÎn maxim 2 săptămâni,ăștia doi fug în Madagascar,și adio recuperare prejudicii,cum sa eliberezi fara cauțiune….ăștia fac justiție la mișto
Asta nu-i justiție. Au marcat banul sunt liberi sa fie scăpați în lumea larga ca apoi sa-i cautam peste tot și sa ne prefacem ca nu-i mai putem aduce în tara. Pe pariu ca nu vor rămâne în tara și nici pagubele aduse cumpărătorilor Onești nu vor fi acoperite.
Vivat justiția în data căreia se dovedește încă o data ca dreptatea nu este pentru dulăi ci doar pentru căței.
Dumnezeu sa -i ajute!