bihon.ro Web analytics

Emil Hurezeanu și George Bologan, la inaugurarea MAN-MHS Truck Service Oradea

Emil Hurezeanu și George Bologan, la inaugurarea MAN-MHS Truck Service Oradea

Reactualizat la:
Cei doi ambasadori au dorit să arate investitorilor străini că instituțiile statului funcționează în România.
Cei doi ambasadori au dorit să arate investitorilor străini că instituțiile statului funcționează în România.

Nume grele la inaugurarea celui de-al 9-lea service MAN, din cadrul rețelei naționale MHS Truck Service din România. Evenimentul de la Borș s-a bucurat de prezența ambasadorului român în Germania, Emil Hurezeanu și al ambasadorului român în Italia, George Bologan. La aceștia s-au adăugat deputați, reprezentanți ministeriali, primarul Oradiei, Ilie Bolojan și cel al comunei Borș, Bátori Géza, șefi de instituții deconcentrate din județ.

Salariu minim garantat în UE

Emil Hurezeanu a făcut, la început, o pledoarie pentru orașul Oradea. „Este o investiție importantă, de câteva milioane de euro, într-un moment când investițiile stau în așteptarea unui deznodământ pe care, îl dorim cu toții, cât mai aproape. Investiția provine dintr-o țară care deține președinția UE acum și partenerul comercial cel mai important al României”, a declarat Emil Hurezeanu. Acesta a vorbit apoi despre comunitatea română din Germania, care a fost mult mediatizată în ultima vreme, peste un milion de români. „Avem și muncitori sezonieri, avem și muncitori în abatoare, dar avem și doctori români, care formează cea mai mare comunitate de doctori străini din Germania. Nu doar sparanghelul a fost cules de noi, ci și mulți dintre pacienții din Germania au fost tratați de doctori români”, a precizat ambasadorul României la Berlin.

Emil Hurezeanu a subliniat că, de când este ambasador, a insistat ca legăturile dintre România și Germania să nu fie doar unilaterale sau bilaterale doar în sensul în care capitalul german în căutare de piețe de muncă mai atractive vine spre est și forța de muncă din est merge spre salarii mai promițătoare în vest.

„În definitiv, în UE, dacă vrem să rămânem împreună și să fim ceea ce merităm să fim împreună, să fim egali în această comunitate, ar trebui să existe și un salariu minim garantat în UE. Vindecarea socială să se facă și prin oameni mai mult ca până acum. Aș vrea să particip și la investiții românești asemănătoare în Germania”, a încheiat Emil Hurezeanu.

Exemplu de urmat

George Bologan ținut să transmită mesajul că instituțiile funcționează. „Vrem să transmitem un mesaj de încredere investitorilor străini în România. Sunt prezent aici mai mult datorită legăturii personale cu Michael (Michael Schmidt, Președinte MHS Holding n.r.), de la care am învățat un lucru care cred că ar putea fi preluat de mulți dintre noi, indiferent zona de activitate: administrație, politică, de-a abandona atitudinile reactive, de-a avea curaj, de-a entuziasma, de-a fi proactivi. Cred că dacă am avea o asemenea atitudine ne-am situa mult înaintea altor state. Și dumnealui este un exemplu. Un exemplu, care sper, folosind un cuvânt care este la zi astăzi, să poată «contamina»”, declarat George Bologan în cuvântul său.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Test negativ SARS-Cov2, necesar pentru cetățenii străini la intrarea în Serbia din România, Bulgaria, Macedonia și Croația
  Măsuri restrictive impuse de autoritățile din serbia celor care călătoresc din România, Bulgaria, Macedonia și Croația. Cei care doresc să intre în țara vecină din aceste țări trebuie să prezinte un test negativ SARS Cov2.

  România

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea
  La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corina Crețu l-ar vedea primar pe Claudiu Pop, dar acesta nu candidează
  Fostul comisar european l-ar fi văzut pe Claudiu Pop primar al Oradiei, de vreme ce Bolojan nu mai candidează. Însă candidatul ProRo pentru Primăria Oradea este un alt Pop, mai tânărul Daniel Pop. Deși Oradea face excepție, Crețu deplânge incapacitatea României de a profita cu adevărat de fondurile europene. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi, 73 persoane vindecate. 1.328 infectări în România
  Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi la nivel de județ se mențin tot peste 50. 7

  România

  FSLI: Deschiderea anului școlar pusă sub semnul întrebării
  Deschiderea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, dacă nu se acordă salariile majorate de la 1 septembrie cadrelor didactice, avertizează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.