Evenimentul s-a desfășurat în ciuda codului galben de caniculă în prezența familiilor: părinți, bunici, copii și prieteni care au venit să-i susțină pe absolvenți într-un moment de încărcătură emoțională.
Ceremonialul a început cu întâmpinarea oficialităților, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă și intonarea Imnului Național. În deschidere, comisar-șef de poliție Felicia-Sanda Voicu, directorul școlii, a felicitat absolvenții și a subliniat că aceștia urmează „să se dedice trup și suflet în slujba României”.
În total, 189 de absolvenți au fost avansați la primul grad profesional, iar șefa de promoție, Moldovan Ana Maria Laura, a fost recompensată pentru rezultatele sale excepționale prin inscrierea numelui și gradului profesional pe Placa de Onoare a școlii.
Primii cinci absolvenți, au fost recompensați cu diplome de excelență de către comisar-șef de poliție Tănase Mary Alias, directorul Direcției Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române. De asemenea, au primit recompense din partea comisarului-șef de la IPJ Bihor, a președintelui Consiliului Teritorial Cristian Stanciu, precum și din partea reprezentantului Sindicatului Eurobel.
Unul dintre cele mai emoționante momente ale zilei a fost depunerea Jurământului de Credință, urmată de cuvântul șefului de promoție.
În discursul său emoționant, șefa de promoție le-a amintit celor prezenți de momentele în care, un prieten, un frate sau o soră le-au spus că vor deveni polițiști de frontieră și a subliniat că acel moment a sosit. Ea a ținut să le mulțumească tuturor celor dragi care i-au susținut necondiționat pe parcursul acestor ani.
Comisar-șef Tănase Mary Alias a rostit o alocuțiune în care i-a felicitat pe tinerii absolvenți pentru rezultatele frumoase și le-a reamintit de realizarea națională, mai exact intrarea României în spațiul Schengen. Ea a subliniat că acest pas demonstrează încrederea în Poliția de Frontieră Română, iar din acest motiv, „misiunile agenților vor fi mai complexe, iar standardele de performanță vor deveni mai ridicate”.
La rândul său, Petru Bledea, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a calificat intrarea României în Schengen drept un eveniment istoric posibil datorită profesionalismului Poliției de Frontieră. El le-a transmis tinerilor că prin absolvirea acestei școli, au demonstrat curaj, voință, seriozitate, disciplină și responsabilitate, iar misiunea lor principală începe de acum.
Printre oficialitățile prezente s-au numărat și viceprimarul Oradiei, Teofil Filimon, comandanți activi, dar și generali în rezervă și retragere.
Ceremonia s-a încheiat la ora 12:00, moment în care absolvenții au fost felicitați de cei dragi, au primit flori, daruri și îmbrățișări, și au făcut fotografii de grup, marcând simbolic începutul unei noi etape în cariera lor profesională.
Trimite articolul
XFiind membri in zona Schengen, nici actualii nu prea mai au de lucru… ce faceti cu cei noi ?
-
Speră la vămile cu Ucraina