bihon.ro Web analytics

Enjoy Music: Peste 80 de participanți la prima ediție a festivalului din Băile Felix

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Enjoy Music: Peste 80 de participanți la prima ediție a festivalului din Băile Felix

Reactualizat la:
Prima ediție a Festivalului Enjoy Music marchează începutul unei frumoase povești despre copii și tineri, despre muzică, muncă, talente și performanță.
Scris de Crina Dobocan - Prima ediție a Festivalului Enjoy Music marchează începutul unei frumoase povești despre copii și tineri, despre muzică, muncă, talente și performanță.

Turiștii din Băile Felix s-au bucurat, în acest sfârșit de săptămână, de muzică bună, talente și tinerețe. Pe scena amplasată la intrarea în stațiune au urcat tinere speranțe ale muzicii ușoare românești, dar și artiști consacrați. Între aceștia se numără: Luminița Anghel, Aurelian Temișan, Paula Seling sau Nico.

Deschiderea oficială a Festivalului Internațional Enjoy Music Băile Felix a avut loc vineri seara, în prezența primarului comunei Sânmartin, Cristian Laza, a PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a nunțiului apostolic în România și Republica Moldova, Miguel Maury Buendía, a primarului Florin Birta și a ambasadorului României în Italia, bihoreanul George Bologan.

„Enjoy Music le oferă un spațiu care îi ajută să crească frumos, să-și pună în valoare calitățile și vocația, să poată interacționa cu alți tineri de vârsta lor din alte țări. Este un început, un început foarte bun, pentru că numai așa ne putem afirma: prin cultură. Prin cultură putem avea un popor sănătos, un popor înnobilat care poate să se impună în fața altora”, a spus George Bologan, cu prilejul festivității de deschidere a Festivalului Enjoy Music.

Vineri seara, în deschiderea festivalului au cântat copiii care alcătuiesc corul Enjoy Music, grupul Enjoy Music a încântat cu imnul festivalului și cu piesa „All is this together”, fetele de la Enjoy Music: Alesia Vasile, Rebeca Moje, Natalia Bendre și Georgiana Caba, cu piesa „Salute”, micuța Cristina Felappi, cu piesa „Meravigliosa creatura”, Alesia Vasile a interpretat „I need somebody”, Georgiana Caba a cântat „It’s my life”, iar Cristina Pantea, cu o piesă din repertoriul internațional. Iris Toth a interpretat piesa „I surrender”, Ina Rus a prezentat un colaj românesc, Rebeca Moje a cântat „Caruso”, iar Natalia Bendre a electrizat cele câteva sute de persoane cu piesa „Poftă de viață”.
Pe scenă au urcat apoi, artiștii consacrați – Ovidiu Anton, Paula Seling, Nico, Luminița Anghel și Aurelian Temișan.

Concurs cu peste 80 de copii și adolescenți

Ziua de sâmbătă a fost închinată concursului propriu-zis. Peste 80 de copii și adolescenți din toată țara, dar și 10 grupuri de copii foarte talentați s-au întrecut în muzică pe scena de lângă ștrandul Apollo din Băile Felix. Un juriu alcătuit din 10 membri au evaluat evoluția copiilor. Concursul s-a desfășurat pe categorii de vârstă (4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-16 ani, 17-19 ani). Participanții, cum de altfel întreg festivalul, au fost prezentați de actrița Monica Davidescu de la Teatrul Național din București.

Juraţii sunt artişti cunoscuţi din lumea muzicii româneşti, dar şi din străinătate: muzicianul italian Jurij Ricotti, compozitorul italian Francesco Morettini, Paula Seling, Ovidiu Anton, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Nico, Aurelian Temişan, artista Zorica Ninkovic din Serbia şi dirijorul Alexandru Ilie.

Duminică, 5 septembrie 2021, este ultima zi a festivalului. Jurații vor anunța câștigătorii.

Fiecare categorie va avea un loc I, II, III şi o menţiune. Primul clasat va primi 1.500 de lei, al doilea 1.000 lei, al treilea 600 lei şi ultimul 200 de lei. În plus, vor fi acordate şi un Trofeu Junior şi un Trofeu Teenager, recompensate fiecare cu 2.500 de lei, iar câştigătorul Trofeului Festivalului va înregistra o melodie în studioul artistului Marius Moga. Totodată, vor fi acordate și premii speciale.

În gala, planificată duminică, între orele 12.00 și 14.30, vor cânta artiștii: Monica Anghel, Luminița Anghel, Ovidiu Anton, Nico, Aurelian Temișan, Paula Seling, dar și copiii de la Vivere: Cezara Găvruța – „Codrii sunt și frații mei”, Maya Siladi – „Reflection” și Enjoy Music: Natalia Bendre – „Show must go on”. Spectatorii vor putea urmări și un duet Nico și Luminița Anghel.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  „Flăcăii Aleșdului” sunt campionii Bihorului la juniori A1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen
  Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânărul găsit mort pe Centura Oradea s-a autoînjunghiat în inimă
  În urma anchetei și a necropsiei, autoritățile au stabilit că tânărul găsit decedat lângă Centura Oradea s-a sinucis.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 - primarul promite 100 de străzi să fie reabilitate
  Consiliul local a adoptat, joi, în ședința ordinară, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a trei străzi orădene - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály, care totalizează peste 1km. 1

  Angajari BIHON

  Elka Prod angajează personal

  BIHON Sport local

  Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană a Cupei României
  Pe un gazon excelent și pe o bază sportivă care arată din ce în ce mai bine, Stadionul Crișul din Aleșd, Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat joi trofeul pus în joc la faza județeană a Cupei României.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.