bihon.ro Web analytics

Episcopia Oradiei, servicii pentru vârstnici și pentru cei aflați în carantină sau în izolare

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Episcopia Oradiei, servicii pentru vârstnici și pentru cei aflați în carantină sau în izolare

Reactualizat la:
Episcopia Oradiei face apel la toți clericii și credincioșii ortodocși din județul Bihor să înmulțească rugăciunea și fapta bună. Se actualizează permanent listele cu persoanele care au nevoie de sprijin în această perioadă.
Scris de Veronica Bursașiu - Episcopia Oradiei face apel la toți clericii și credincioșii ortodocși din județul Bihor să înmulțească rugăciunea și fapta bună. Se actualizează permanent listele cu persoanele care au nevoie de sprijin în această perioadă.

„Pentru a diminua efectele devastatoare ale acestei epidemii, preoțimea bihoreană se află la dispoziția credincioșilor, în cooperare cu autorităţile judeţene și locale, din orașe și din sate, venind în sprijinul persoanelor aflate în carantină sau în autoizolare, a vârstinicilor și celor aflați în situații de risc, atât spiritual, cât și material.De asemenea, în strânsă legătură cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor și ai Comitetelor de Urgență locale, preoții, împreună cu membrii Consiliului și Comitetului parohial și tineri voluntari, vor întocmi și actualiza permanent situația clară a persoanelor vârstnice de pe raza parohiei, a celor aflate în carantină și a celor izolate la domiciliu, în vederea oferirii de ajutor”, se arată într-un comunicat al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

Serviciu de asistență la domiciliu

Și Asociația Filantropia susține sprijinul Episcopiei Oradiei, alături de partenerii săi. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia a Episcopiei Oradiei a luat măsuri urgente spre a veni în sprijinul celor afectați.

Astfel, Asociația Filantropia Oradea și sucursalele sale parohiale, împreună cu Fundația de Scleroză Multiplă Bihor, a organizat un serviciu de asistență la domiciliu pentru persoanele vulnerabile, persoane cu dizabilități, boli cronice, persone vârstnice și fără sprijin, persoane care nu mai pot frecventa Centrul de zi din Oradea, care în această perioadă este închis, sau persoane care au primit și până în prezent servicii la domiciliu din partea sucursalelor parohiale. Respectând măsurile de siguranță și protecție pentru prevenirea transmiterii virusului pandemic, echipele de voluntari ale Asociației Filantropia Oradea deservesc un număr de până la 100 de persoane zilnic, oferindu-le servicii prin:Centrul de zi Acoperământul Maicii Domnului din Oradea, str. Buzăului 2B: pachete cu alimente neperisabile (pentru un necesar de 5-7 zile); asistență pentru achiziția de medicamente; transport accesibilizat pentru urgențe administrative”, se arată în comunicat.

Prin proiectul filantropic „Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” din cadrul Parohiei Oradea-Vii, Filantropia oferă zilnic, de luni până vineri, la ușa de domiciliu: o masă caldă; achiziționarea de medicamente necesare: pachet cu alimente neperisabile (sâmbăta).„ Serviciul de intervenție în comunitate din cadrul Parohiei Oradea-Zorilor, oferă asistență la cerere pentru personele vulnerabile, cu precădere vârstnici.Persoanele vulnerabile pot contacta Asociația Filantropia Oradea la telefon:
0744-647.825 – Centrul de zi „Acoperământul Maicii Domnului”, str. Buzăului 2B, Oradea (zona Ioșia); 0744-121.438 – „Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”, Parohia Oradea-Vii (zona Rogerius); 0757-438.571 – Sucursala Zorilor, Parohia Oradea-Zorilor, str. Grâului nr. 7 (zona Oncea).Facem precizarea că serviciile rezidențiale pentru persoane vârstnice și cu dizabilități sunt furnizate în continuare fără întrerupere, dar cu măsuri ridicate de securitate. Astfel, așezămintele care își continuă funcționarea, dar în regim închis pentru public, sunt următoarele:

Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Pantelimon” de Ponoară; Centrul de Îngrijire Adulți cu Dizabilități „Sfântul Haralambrie” din Bratca.”, se arată în comunicatul Episcopiei Oradiei. Jb-V.B.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 37 de mii de șomeri tehnici în Bihor
  Se așteaptă programul de măsuri propus de Guvern pentru sprijinirea firmelor care fac angajări.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accidente în Bihor: biciclist transportat la spital după ce a fost lovit de o dubiță
  Un bicliclist de 52 de ani din Borș a ajuns luni la spital, după ce un orădean care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj l-a acroșat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  10 contrabandiști bihoreni în judecată, după un an de la percheziții
  La un an de când au fost percheziționați, 10 contrabandiști de țigări au fost trimiși în judecată.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Hoț violent arestat după ce a fost prins în flagrant
  Un tânăr din Salonta, bănuit de tâlhărie calificată, a fost arestat de magistrați.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A murit Cătălin Birta, fratele viceprimarului
  Cătălin Birta, fratele viceprimarului Florin Birta a decedat în noaptea de luni spre marți la Spitalul Județean Oradea.

  România

  STATISTICĂ: Cele cinci judeţe în care s-au înregistrat 40% din decesele COVID din ţară. Câţi bărbaţi şi câte femei au murit
  90,7% dintre persoanele decedate din cauza COVID-19 aveau comorbidităţi asociate, se arată într-un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.