bihon.ro Web analytics

#ErasmusDays la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea

Reactualizat la:
Aflat la a doua ediție, evenimentul „#ErasmusDays 2018” își propune să prezinte publicului larg din peste 200 de țări partenere și participante la program, valori, principii europene, dar și rezultate și beneficii ale proiectelor finanțate prin Programul Erasmus+ 2014 – 2020.
Scris de Demian - Aflat la a doua ediție, evenimentul „#ErasmusDays 2018” își propune să prezinte publicului larg din peste 200 de țări partenere și participante la program, valori, principii europene, dar și rezultate și beneficii ale proiectelor finanțate prin Programul Erasmus+ 2014 – 2020.

Vineri, 12 octombrie 2018, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” a avut loc, în cadrul acestui eveniment, lansarea a două noi proiecte Erasmus+, pentru perioada 2018-2020.

Primul, “EUropean practical training for IT skills enhacement and career development – EU for IT career”, un proiect Erasmus+ KA1 VET (Mobilitatea elevilor) se adresează elevilor de liceu din clasele de informatică și are ca obiectiv principal de a facilita tranziția de la școală la viața activă a tinerilor aflați în etapa de formare profesională. Proiectul, care urmează a se desfășura în perioada 01.10.2018 – 31.08.2019, va fi implementat de un consorțiu de trei organizații partenere: Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea, coordonator Centrul European pentru Integrare Socioprofesională ACTA. Beneficiari direcți vor fi 28 de elevi din cele două școli, care vor participa la un stagiu de formare de 10 zile în Portugalia.

Cel de-al doilea proiect de acest gen, „Inclusion by sports” Erasmus+ KA2 (Parteneriate de schimb interșcolar), se adresează elevilor de gimnaziu și are ca obiectiv principal combaterea excluziunii sociale, a abandonului școlar și a altor obstacole cu care se confruntă elevii noștri, prin activități sportive și fizice. Proiectul va fi implementat de către școli din patru țări partenere: Suedia – coordonator, Turcia, Bulgaria și România și presupune ca, în perioada 01.09.2018 – 31.08.2020, câte 6 elevi și 2 profesori să testeze, pentru o săptămână, serviciile educaționale oferite de școlile din țările partenere.

Urăm succes tuturor participanților!

Prof. Șandor Traier

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.