bihon.ro Web analytics

#ErasmusDays la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea

Reactualizat la:
Aflat la a doua ediție, evenimentul „#ErasmusDays 2018” își propune să prezinte publicului larg din peste 200 de țări partenere și participante la program, valori, principii europene, dar și rezultate și beneficii ale proiectelor finanțate prin Programul Erasmus+ 2014 – 2020.
Scris de Demian - Aflat la a doua ediție, evenimentul „#ErasmusDays 2018” își propune să prezinte publicului larg din peste 200 de țări partenere și participante la program, valori, principii europene, dar și rezultate și beneficii ale proiectelor finanțate prin Programul Erasmus+ 2014 – 2020.

Vineri, 12 octombrie 2018, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” a avut loc, în cadrul acestui eveniment, lansarea a două noi proiecte Erasmus+, pentru perioada 2018-2020.

Primul, “EUropean practical training for IT skills enhacement and career development – EU for IT career”, un proiect Erasmus+ KA1 VET (Mobilitatea elevilor) se adresează elevilor de liceu din clasele de informatică și are ca obiectiv principal de a facilita tranziția de la școală la viața activă a tinerilor aflați în etapa de formare profesională. Proiectul, care urmează a se desfășura în perioada 01.10.2018 – 31.08.2019, va fi implementat de un consorțiu de trei organizații partenere: Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea, coordonator Centrul European pentru Integrare Socioprofesională ACTA. Beneficiari direcți vor fi 28 de elevi din cele două școli, care vor participa la un stagiu de formare de 10 zile în Portugalia.

Cel de-al doilea proiect de acest gen, „Inclusion by sports” Erasmus+ KA2 (Parteneriate de schimb interșcolar), se adresează elevilor de gimnaziu și are ca obiectiv principal combaterea excluziunii sociale, a abandonului școlar și a altor obstacole cu care se confruntă elevii noștri, prin activități sportive și fizice. Proiectul va fi implementat de către școli din patru țări partenere: Suedia – coordonator, Turcia, Bulgaria și România și presupune ca, în perioada 01.09.2018 – 31.08.2020, câte 6 elevi și 2 profesori să testeze, pentru o săptămână, serviciile educaționale oferite de școlile din țările partenere.

Urăm succes tuturor participanților!

Prof. Șandor Traier

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ungaria a anunțat noi măsuri la granițe. România inclusă pe lista galbenă, cu restricții
  Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de duminică autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Școli în șantier: bani europeni pentru eficiență energetică
  O parte dintre lucrările de la Școala „Dacia” și de la LT „Onisifor Ghibu” ar putea fi gata până la începerea anului școlar. Termenul final: 2021. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se finanțează împădurirea terenurilor. Prefectul le cere și primarilor să aplice
  Se acordă două tipuri de prime pentru împădurirea terenurilor. Banii se acordă pentru proiect, pentru acoperirea cheltuielilor aferente împăduririi, dar și pentru compensarea pierderilor de venit agricol, până la 12 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Reverse The Moment” lansează E.P-ul „Empty Words”
  E.P.-ul conţine cinci piese şi poate fi ascultat peYoutube, Spotify, Deezer, Itunes si Apple music.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 450 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore
  După ce sâmbătă a fost înregistrat un număr record de cazuri, duminică, 12 iulie, au fost anunțate 456 de noi infectări cu covid-19. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ARDT Oradea invită tinerii la un webinar unde să discute despre start-ul în carieră
  ARDT Oradea- Asociaţia de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului lansează un nou proiect educaţional: Evolve Intership.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.