bihon.ro Web analytics

Etapă de viață încheiată cu zâmbete și lacrimi de bucurie

De Crina Dobocan

Etapă de viață încheiată cu zâmbete și lacrimi de bucurie

Reactualizat la:
Venită ca o surpriză anunțată doar cu o zi înainte, festivitatea Ultimului sunet de clopoțel a avut loc în sfârșit și a marcat bucuria unei frumoase reîntâlniri!
Scris de Crina Dobocan - Venită ca o surpriză anunțată doar cu o zi înainte, festivitatea Ultimului sunet de clopoțel a avut loc în sfârșit și a marcat bucuria unei frumoase reîntâlniri!

Momentele festivității au cuprins: rugăciune, intonarea Gaudeamus igitur, cuvântul directorului, cuvântul diriginților și premierea elevilor, cuvântul reprezentaților celor două clase, premierea șefului de promoție, interpretarea cântecului Liceenii, acordarea diplomelor de fidelitate, schimbul de cheie, cuvântul invitaților, încheiere însoțită de lansarea baloanelor.

După un Te Deum, episcopul Virgil Bercea, un susținător al educației și al culturii în peisajul societății orădene, le-a spus tinerilor de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”: „Sunteți la un început de drum, dragilor. Sunteți extraordinar de frumoși, extraordinar de tineri și aveți viața în față: să pășiți cu încredere în Dumnezeu și în voi! El vă va ajuta mereu. În momentele de bucurie, dar și de încercare, să nu uitati să spuneți întotdeauna o rugăciune!”

Directoarea Antonia Nica i-a îndemnat pe tineri să își trăiască fiecare moment frumos, iar absolvirea să și-o imprime adânc în memorie.

„Sunteți frumoși și buni, curajoși, inteligenți și descurcăreți. Sunteți promoția noilor începuturi în care se oglindesc atât de frumos viziunea și misiunea școlii noastre! Chiar dacă realitățile v-au pus la încercare – așa cum ne-au pus pe noi toți – ați depășit cu bine fiecare piedică. Afirm, cu sinceritate, faptul că v-ați arătat mai puternici și mai pregătiți decât am crezut! De aceea, îndrăznesc să vă îndemn să nu priviți cu teamă necunoscutul viitorului. Îi veți face față cu brio, dacă veți purta vii în suflete credința și valorile sădite, cu multă grijă, de toți dascălii și preoții care v-au îndrumat pe parcursul fiecărui an de școală.

Acest moment e unic din mai multe puncte de vedere! Generația voastră marchează încheierea liceului într-un mod cu totul neobișnuit, fiind despovărată de emoțiile examenului de Bacalaureat. Ați reușit să strângeți în bagaj un număr impresionant de experiențe, care vă vor ajuta în aventura pe care o veți cunoaște abia după ce veți păși pe drumul vieții. Aveți un atu: voi sunteți promoția în fața căreia întreaga lume s-a oprit în loc. Să imortalizăm acest moment în suflete, pentru totdeauna, înseninându-ne privirile cu fericirea de care Domnul ne-a făcut parte! Imaginea de acum va fi adăugată în albumul Liceului Greco-Catolic «Iuliu Maniu», pe o filă ce va deschide un capitol nou – cel al promoțiilor noilor începuturi!”, au fost câteva dintre cuvintele trasmise de Antonia Nica.

Delicatețe, dăruire, perseverență, inteligență, curaj și frumusețe, sunt o parte din atributele care o definesc pe tânăra cu rezultate școlare excepționale, șeful de promoție pentru generația 2016-2020, cu media 10 (zece). Ea este Patricia Gabriela Costrăș, elevă a școlii încă din clasele primare. Tradiționalul schimb de cheie a fost însoțit și de gândurile transmise de reprezentanta absolvenților, Diana Duma, dar și de cele trasmise, cu atât de multă verticalitate, de reprezentantul celor mai mici cu un an, Paul Maier-Kleh.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Trei bihoreni la națională, pentru trei meciuri importante. Avem și un jucător naturalizat!
  Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat jucătorii pe care va miza în cele trei partide pe care naționala României le dispută în luna octombrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Microbuz de transport persoane implicat într-un accident în Hidișelu de Sus
  Un microbuz și un autoturism au fost implicate într-un accident produs pe DN 76, în localitatea bihoreană Hidișelu de Sus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Focar de infecție coronavirus la un cămin de bătrâni din Marghita: 18 vârstnici și 4 angajați
  Căminul de bătrâni "Sfântul Anton" al Caritas Catolica din Marghita e confirmat aproape în totalitate cu coronavirus.

  Angajari BIHON

  INGEL FENSTER angajează personal
  Firma noastră produce in Germania ferestre și uși din lemn, PVC și aluminium.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Defileul Crișului Repede, „vedeta” unui film documentar
  Pădurea Craiului, singura destinaţie de ecoturism din Bihor, este vedeta unui nou film marca Mihai Moiceanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gata gratuitatea! De joi, cu taxă în parcarea de pe Independenței
  La miezul nopții de miercuri spre joi intră în funcțiune sistemul de tichetare a parcării subterane de pe strada Independenței. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.