bihon.ro Web analytics

Evaluarea Națională și BAC-ul, în 15 și 22 iunie

De Crina Dobocan

Evaluarea Națională și BAC-ul, în 15 și 22 iunie

Reactualizat la:
Elevii din clasele a VIII-a vor susține Evaluarea Națională din 15 iunie 2020. BAC-ul va începe la 22 iunie 2020.
Scris de Crina Dobocan - Elevii din clasele a VIII-a vor susține Evaluarea Națională din 15 iunie 2020. BAC-ul va începe la 22 iunie 2020.

Grădinițele, școlile, liceele și universitățile vor rămâne, în continuare, închise. Anul școlar se va încheia în data de 12 iunie 2020. Până atunci, învățarea va continua asistată de tehnologie, iar elevii vor reveni în bănci doar în septembrie 2020, când va începe un an nou școlar. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat că, pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor căuta soluții. Cadrele didactice vor transmite elevilor resurse de învățare și sarcini de lucru. În același timp, Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină. De asemenea, materia „pierdută” în acest an școlar va fi cuprinsă în programele din anul școlar următor, astfel încât materia neparcursă va fi recuperată. Totodată, mediile vor fi încheiate cu ajutorul notelor obținute până în prezent, iar ulterior, vor putea fi făcute evaluările suplimentare necesare. În plus, elevii nu vor mai susține teze. În cazuri excepționale, dacă un elev nu are două calificative sau două note, Ministerul Educației a anunțat că va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare.

„În cazul în care un elev nu are două note, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare. Vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar. Studenții își vor continua învățarea online, iar examenele se pot susține și online. Fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei universitare, va stabili data și modalitatea susținerii examenelor. În ceea ce privește reluarea activităților, elevii din anii terminali vor veni la școală pe 2 iunie, se va reveni doar pentru două săptămâni, Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia va aparține părinților. În această situație, pregătirea elevilor se va realiza în continuare în sistem online”, a declarat Anisie.

Evaluare și BAC cu distanțare

Examenele naționale – Evaluarea și Bacalaureatul 2020 – se vor desfășura așa cum au fost planificate inițial, însă vor fi luate măsurile necesare de distanțare.

Astfel, elevii din clasele a VIII-a vor susține Evaluarea Națională începând cu data de 15 iunie 2020, iar cei din clasele a XII-a și a XIII-a vor susține examenul de maturitate începând cu data de 22 iunie 2020.

Pentru prima oară, examenul de bacalaureat va debuta cu probele scrise, fiind urmate de cele de competențe.

Elevii din clase terminale se vor putea întoarce la școală în intervalul 2-12 iunie, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, președintele Klaus Iohannis. Atunci s-ar putea realiza o pregătire pentru examen, însă vor fi păstrate măsurile de protecție necesare.

Astfel, într-o sală de clasă vor fi maximum 10 elevi, care vor sta acolo maximum 2-3 ore.

„Elevii din clasele terminale vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2 și 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. În această situație, altfel decât dacă toți s-ar fi întors la școală, normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vor sta maximum 2-3 ore acolo și se vor pregăti pentru examenele naționale”, a declarat președintele țării.

Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, a mai transmis Iohannis.

Acesta a motivat toate aceste hotărâri, susținând că situația din prezent nu permite asumarea unor riscuri. Dacă activitatea școlară s-ar fi reluat, a spus Iohannis, infectarea cu noul coronavirus nu ar fi putut fi evitată. El a dat exemplul Franței, care la câteva zile de la deschiderea școlilor, a înregistrat noi infectări în rândul elevilor și cadrelor didactice.

„Trebuie să fim conștienți că epidemia nu s-a terminat. Aud că trebuie să ne relaxăm, dragii mei, dar din păcate, nu este așa. Nu putem să vorbim despre o relaxare sau o încetinire. Trebuie să ținem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri majore: riscul ca elevii să ducă boala la școală și unul de a duce boala de la școală acasă”, a adăugat președintele.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise. Aceasta a precizat că elevii care susțin examenul de certificare pentru învățământul profesional, dual sau postliceal, vor avea de realizat un proiect, în timp ce proba practică va fi echivalată.

Calendar BAC 2020

22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică

25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00-16:00)

1-6 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor

7 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale a examenului de BAC 2020

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele pandemiei - zootehnia a lucrat pe stoc
  Ministrul Agriculturii: chiar dacă a fost secetă, nu sunt premise pentru creșterea prețurilor la alimente.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Au verificat salubrizare a cursurilor de apă
  De curând s-a desfășurat o acțiune de verificare a nivelului de salubrizare a cursurilor de apă, precum și a modului în care au fost realizate şi întreținute şanțurile şi rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A căzut cu mașina în groapa pasajului subteran de pe bulevardul Magheru
  Un șofer a ajuns cu autoturismul în șantierul pasajului subteran de pe bulevardul Magheru. 2

  România

  Turiști fără carantină, din 15 iunie în Grecia
  Vacanțele de vară ar putea începe din 15 iunie. Potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres, al Ambasadei Greiei în România, din 15 iunie Grecia va primi turiști din România, Bulgaria și statele UE fără niciun fel de măsuri de carantină.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANM: Vreme instabilă, cu ploi torențiale și vijelii în majoritatea regiunilor, până miercuri seara
  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de ploi şi vijelii, valabilă până miercuri seara în întreaga ţară.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De Ziua Copilului, OTL scoate pe trasee flota rulantă de plimbare recreere - tramvaiul de epocă și autobuzul cabrio
  Accesul este coniționat de purtarea măștii de protecție, avertizează conducerea OTL SA.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.