bihon.ro Web analytics

Eveniment cultural: Armand Goșu conferenţiază la Oradea

De Camelia Bușu
Reactualizat la:
Reactualizat la:
Istoricul și analistul politic Armand Goșu îşi va lansa la Oradea cartea „Rusia, o ecuație complicată. Convorbiri cu Lucian Popescu”.
Scris de Camelia Bușu - Istoricul și analistul politic Armand Goșu îşi va lansa la Oradea cartea „Rusia, o ecuație complicată. Convorbiri cu Lucian Popescu”.

 

Revista Familia, împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, organizează vineri, 15 octombrie, ora 17, un eveniment cultural aparte: la Oradea va conferenția unul dintre cei mai importanți istorici și analiști politici ai Estului european, specialist în evoluțiile din spațiul ex-sovietic, istoria serviciilor secrete sovietice și regimul Putin, Armand Goșu.

Au fost sau nu trucate ultimele alegeri din Rusia? Sunt ori nu comuniștii principalii beneficiari ai rezultatului alegerilor? S-a erodat sau a rămas aceeași încrederea rușilor în Putin? Ce e aceea opoziție sistemică? Pregătește Putin transferul de putere și dacă da, cine va fi succesorul? Iată doar câteva dintre problemele abordate în conferință.

Tot cu acest prilej Armand Goșu își va lansa și cea mai recentă carte, „Rusia, o ecuație complicată. Convorbiri cu Lucian Popescu” (Polirom, 2021), volum care, în ciuda titlului, nu se mărginește doar la o analiză a realităților rusești ori a evoluțiilor de la Kremlin (în Agonia regimului Putin), ci disecă și problemele din Ucraina și Republica Moldova (De la Poroșenko la Zelenski și Agonia și prăbușirea regimului Plahotniuc). Armand Goşu este conferențiar univ. dr. la Facultatea de Științe Politice a Universității din București şi expert în spațiul post-sovietic.

„Profesorul Armand Goşu se dovedeşte cel mai competent ghid spre «complicata ecuaţie» a Federaţiei Ruse din secolul XXI. El nu este un expert improvizat, ci un istoric profesionist şi un intelectual public format în şcoala jurnalistică de la BBC, aşadar impregnat de valorile libertăţii. Volumul de faţă include interviurile acordate de Armand Goşu după anexarea peninsulei Crimeea şi declanşarea conflictului hibrid din estul Ucrainei, urmate de tensiunile tot mai acute dintre Kremlin şi puterile occidentale. Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.”, scrie despre carte Teodor Baconschi.

Întregul eveniment, care se va desfășura în Sala Amfiteatru a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, va fi moderat de prof. univ. Mihai Maci de la Universitatea din Oradea și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale Revistei Familia și Bibliotecii Județene „Gh. Șincai”.

La final, autorul va acorda autografe.

Participarea la eveniment este condiționată de prezentare la intrare a dovezii de vaccinare împotriva virusului SARS-COV-2, a efectuării, cu rezultat negativ, a unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, a unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau a unei adeverințe care ați.estă că persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.