bihon.ro Web analytics

Fosta Policlinică Mare rămâne a Judeţului Bihor. Definitiv!

Reactualizat la:

Fosta Policlinică Mare rămâne a Judeţului Bihor. Definitiv!

De ani de zile, administrația județeană amână refacerea unei clădiri impozante, ajunsă azi o rușine pe obrazul orașului Oradea
Reactualizat la:
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a invalidat sentinţa Curţii de Apel Piteşti din aprilie 2016, iar clădirea fostei Policlinici Mari, de pe str. Republicii nr. 35, (fost Palat de Finanţe, în timpul Austro-Ungariei) rămâne a Consiliului Judeţean. Catolicii pierd definitiv. 
Scris de farcas - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a invalidat sentinţa Curţii de Apel Piteşti din aprilie 2016, iar clădirea fostei Policlinici Mari, de pe str. Republicii nr. 35, (fost Palat de Finanţe, în timpul Austro-Ungariei) rămâne a Consiliului Judeţean. Catolicii pierd definitiv. 

Definitiv şi irevocabil! Imobilul a ajuns într-o stare deplorabilă, după mulţi ani de amânări şi procese, între Consiliul Judeţean Bihor şi Episcopia Romano-Catolică de Oradea.

Succesul avocaţilor Ursuţa&Co.

Prin Decizia Nr.3645/15.12.2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României admite recursurile declarate de Judeţul Bihor prin Consiliul Judeţean Bihor şi Municipiul Oradea prin Primar împotriva Sentinţei nr.87 din 6 aprilie 2016 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

ÎCCJ modifică sentinţa atacată, în sensul că admite acţiunea formulată de reclamantul Judeţul Bihor, reprezentat de Consiliul Judeţean Bihor. Anulează Decizia nr.2634/07.03.2012 emisă de Comisia Specială de Retrocedare constituită în baza O.U.G.94/2000, prin care Judeţul Bihor pierdea clădirea, în favoarea Ordinului Călugăresc Mizericordian Oradea, reprezentat de Episcopia Romano-Catolică de Oradea.

mircea-ursuta-650x435-9

Mircea Ursuța

ÎCCJ a admis şi cererea de intervenţie accesorie formulată de Municipiul Oradea prin Primar. Consiliul Judeţean a fost reprezentat la Înalta Curte de un trio avocaţial de succes. Avocatul orădean Mircea Ursuţa i-a cooptat în echipa sa pe avocatul Dana Tofan, din Bucureşti şi pe avocatul Ioan Sabău Pop, din Tg. Mureş.

CJ Bihor trebuie s-o reabiliteze

Urmare a deciziei Înaltei Curţi, se încheie definitiv calvarul juridic al maiestuoasei clădiri de pe Republicii, ajunsă acum o clădire-fantomă. De acum înainte, este obligaţia Consiliului Judeţean Bihor de a readuce clădirea la o stare decentă şi de a-i găsi o destinaţie.

În această toamnă, administraţia judeţeană a efectuat lucrări de conservare la această clădire, montând o plasă de protecţie peste faţată şi fixând plăci OSB în locul fostelor ferestre, pentru a proteja imobilul de invazia boschetarilor.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost turnat asfaltul pe o porțiune din drumul Beiuș – Aleșd
  Drumul Județean 764 face legătura între localitățile Beiuș (intersecție cu DN76) și Aleșd (intersecție DN1), având o lungime totală de 69 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mai multe loturi de înghețată retrase din cauza oxidului de etilenă
  Supermarketurile din România retrag mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale a oxidului de etilenă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Clienţii unor bănci, vizaţi de hackeri
  Mai mulţi clienţi ai unor bănci din România au fost vizaţi de „mostre” de atacuri de tip phishing, prin care hackerii au utilizat identitatea vizuală a acestor instituţii, atrage atenţia Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). 1

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un tânăr de 17 ani a condus un moped neînmatriculat și a accidentat un copil de 7 ani
  Accidentul a avut loc luni, 2 august, în localitatea bihoreană Șoimi. 1

  România

  Arafat: Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în țară. Vezi care sunt sancțiunile
  Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în țară, a spus, luni, șeful DSU, dr. Raed Arafat, care a dat exemplul a 30 de pasageri ai unui zbor sosit în România din Anglia, care ar fi trecut în același timp prin boală. El speră că valul 4 al pandemiei va fi ultimul. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bombă din al Doilea Război Mondial descoperită la Cordău
  Muncitorii care efectuează lucrări pentru rețeaua de canalizare au alertat pompierii bihoreni în cursul serii de luni, 2 august, după ce au descoperit o bombă. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.