BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Experiență europeană pentru viitorii specialiști în gastronomie

Experiență europeană pentru viitorii specialiști în gastronomie

la 15 June 2018 13:17
15 June 2018 13:17
Elevii profilului gastronomic de la Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta au fost într-un stagiu spaniol, de natură să-i ajute în meseria pe care vor s-o îmbrățișeze.
Scris de demeter1 - Elevii profilului gastronomic de la Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta au fost într-un stagiu spaniol, de natură să-i ajute în meseria pe care vor s-o îmbrățișeze.

Trimite articolul

X

În data de 7 iunie, 2018, în sala de festivități a Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta a avut loc diseminarea proiectului Erasmus+ cu titlul „Experiența europeană a viitorilor specialiști în gastronomie”.

În perioada 15 – 28 aprilie 2018, un grup de 18 elevi, din clasa a XI-a, de la specializarea Tehnician în gastronomie au efectuat un stagiu de practică de două săptămâni la două firme din Granada, Spania: AGROLACHAR SCA și HOTEL CORONA DE GRANADA. Elevii au fost însoțiți de doamnele profesoare Neș Rodica și Brata Nicoleta, iar d-na profesoară Szatmari Diana, responsabilul de proiect, a realizat monitorizarea în prima săptămână a stagiului de practică.
Elevii au avut ocazia să își dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză, să lucreze în echipă, să interacționeze cu tutorii de stagiu și cu ceilalți angajați ai firmei intermediare, să socializeze, să-și îmbunătățească cunoștințele de cultură generală.

Certificat european

Elevii au fost evaluați de către tutorii de stagiu din unitățile de alimentație publică unde și-au desfășurat stagiul de practică și au primit un Certificat Europass Mobility prin care li se recunoaște efectuarea stagiului de practică. Acest certificat și experiența dobândită îi vor ajuta să se încadreze mai uşor pe piaţa muncii, atât în România, cât şi în oricare altă ţară europeană.

Mai mult, liceenii au reușit să-i convingă pe toți participanții la evenimentul de diseminare că și-au însușit cu responsabilitate cunoștințele practice învățate în Spania printr-o expoziție culinară cu preparate specifice bucătăriei spaniole, dar și internaționale. Elevii au realizat aceste preparate sub coordonarea doamnei profesoare Neș Rodica, profesor de specialitate. Delicioasele preparate s-au epuizat foarte repede, iar elevii au fost felicitați pentru priceperea și îndemânarea cu care le-au realizat și pentru talentul, creativitatea și originalitatea de care au dat dovadă în aranjarea, decorarea și montarea preparatelor în cadrul expoziției.

Participanții la stagiul de practică și-au împărtășit experiențele, impresiile și momentele minunate petrecute împreună în Spania pe parcursul celor două săptămâni de practică.

Testimoniale

„Mi-am îmbunătățit abilitățile practice specifice meseriei de ospătar și am acumulat multe cunoștințe despre istoria, cultura poporului spaniol. Munca în echipă și competențele de comunicare în limba engleză și spaniolă îmi vor fi de folos pe viitor. Acum sunt pregătită sa fac față provocărilor”. (Coroi Ioana, cls. a XI-a B)

„Am amintiri plăcute cu oamenii pe care i-am cunoscut și care mi-au fost alături, personalul hotelului. Am învățat foarte multe rețete noi de la tutorele de practică și de la ceilalți angajați. Au avut răbdare să îmi explice lucrurile pe care nu le știam, iar tot ce am învățat îmi va fi de folos, pe viitor în meserie”. (Nan Ancuța, cls. a XI-a B).

Prof. Szatmari Diana

Trimite articolul

X
Taguri:
elevi ,
gastronomie ,
Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta ,
salonta ,
stagiu spaniol
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Preţurile la alimente sub control automat? Planul ministrului Agriculturii
    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunţă intenţia de a introduce un mecanism automat de protecţie a preţurilor la produsele agroalimentare, după expirarea plafonării adaosului comercial la alimentele de bază, prevăzută pentru 31 martie 2026.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Peste 1.200 de companii din Bihor și-au închis activitatea în primele zece luni ale anului 2025
    Numărul firmelor care și-au închis activitatea în România a înregistrat o creștere semnificativă în primele zece luni ale acestui an, fapt care indică presiuni tot mai mari asupra mediului de afaceri.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    VIDEO
    Voturile spectatorilor au decis! Orădeanca Briana Magdaş s-a calificat în semifinală la Vocea României
    Vineri, 12 decembrie, publicul va avea ocazia să o trimită în finala competiției, prin vot.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Accident pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Oradea. Un pieton a fost acroșat de o mașină
    Incidentul s-a produs în seara zilei de vineri, 5 decembrie.

    România

    Sub brad, cu bucurie: cum să faci un Crăciun de neuitat pentru copii, fără excese
    Odată cu apropierea noului an, părinții, bunicii și mătușile intră deja în ritmul pregătirilor de Crăciun: ce jucării își doresc cei mici, cât să cheltuiască și ce cadouri ar trebui să lase Moșul sub brad.

    România

    România schimbă regulile pentru permisele non-UE. Cine va putea conduce legal
    În data de 3 decembrie, Camera Deputaților a adoptat ordonanța de urgență care stabilește noile condiții pentru deținătorii de permise de conducere provenite din afara Uniunii Europene cu care pot circula legal pe drumurile publice din România
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.