bihon.ro Web analytics

Expoziția de artă plastică „Armonii cromatice”, în Sinagoga Neologă Sion

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Expoziția de artă plastică „Armonii cromatice”, în Sinagoga Neologă Sion

Artişti plastici din Asociaţia „Prezent” expun la Oradea
Reactualizat la:
Cea de a 15 ediţie a expoziţiei de artă plastică „Armonii cromatice” reuneşte lucrările a 24 de artişti.
Scris de Camelia Bușu - Cea de a 15 ediţie a expoziţiei de artă plastică „Armonii cromatice” reuneşte lucrările a 24 de artişti.

Cei care trec în aceste zile pragul Sinagogii Neologe Sion pot admira lucrările a 24 de artişti plastici, membri ai Asociaţiei „Prezent” din Timşoara. Ajunsă la a 15 ediţie, expoziţia „Armonii cromatice” cuprinde creaţii realizate în diferite tehnici (ulei pe pânză sau pe carton, acril pe pânză, tehnică mixtă, tempera, acril/colaj, gravură) pe teme divrese.

Expun artiştii: Alexa Sebastian, Apostol Ana Maria, Bratu Loredana, David Deiana, Fiera Florentina, Florescu Mihaela, Gavra Ioana, Ghera Cristian, Grigoroae Slaviţa, Guţiu Steluţa, Hadiji Maria, Huţ Cristian, Karkus Miroslava Blazena, Lukacs Daniela, Mateiu Aurelia, Magda Ramona, Mihai Marius, Molnar Simona Daniela, Munteanu Fabiola, Pătraşcu Dana, Pietreanu Gabriela, Potra Gabriel, Ştef Vărşândan Lidia, Ţiţ Ioana. Cei 24 de artişti sunt din: Timişoara, Oradea, Cluj, Lugoj, Arad, Hunedoara, Pecica, Vulcan, Caransebeş, Reşiţa, Satu Mare şi Vârşeţ şi vin din domenii diferite de activitate, de la ingineri, medici, tehnicieni, avocaţi, la absolvenţi sau studenţi la Arte Plastice. Îi uneşte pe toţi dragostea pentru pictură şi atmosfera caldă, de familie, pe care o întreţine dr. ing. dipl. Guţiu Steluţa, cea care a şi fost amfitrionul vernisajului de vineri seara.

„Armonia din casa sufletului nostru am expus-o în «Armonii cromatice», în această expoziţie care marchează a 15-a prezentare a noastră, pentru publicul orădean a doua noastră prezenţă. Vreau să încep prin a mulţumi gazdelor, Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, Comunităţii Evreilor din Oradea şi Centrului de Cultură”, a spus Steluţa Guţiu, care a pregătit diplome de merit din partea Asociaţiei „Prezent” pentru reprezentanţii acestora.

„Vrem să vă urăm şi noi bun venit şi să vă mulţumim că aţi revenit la Oradea. De asemenea, ne face o deosebită bucurie şi onoare să vă avem printre noi cu lucrări atât de deosebite care împreună formează o minunată armonie, la fel cum spune şi titlul acestei expoziţii. Sperăm pe viitor la colaborări cât mai multe şi mai frumoase, poate şi cu alţi artişti, a căror lucrări să ne bucure privirea”, a adăugat Gabriela Lobonţ, istoric la Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor.

Aceasta i-a invitat pe artiştii plastici prezenţi la vernisaj ca pe viitor să îşi îndrepte atenţia şi către Casa Darvas – La Roche, un alt minunat monument arhitectural orădean care ar fi o gazdă la fel de potrivită pentru viitoare expoziţii.

Vernisajul a continuat cu înmânarea albumelor expoziţiei, de o calitate grafică excepţională, şi a diplomelor de merit tuturor artiştilor expozanţi, la rostirea fiecărui nume Steluţa Guţiu având şi câte o remarcă şi mulţumiri vizavi de aportul fiecăruia în cadrul Asociaţiei „Prezent”.

„Pentru noi, această casă este o casă de excepţie. Sinagoga Neologă Sion este atât de frumoasă încât operele de artă se simt aici în largul lor”, a spus Steluţa Guţiu, afirmaţie întărită de artiştii prezenţi care au mărturisit fiecare că s-au întors cu drag la Oradea şi au pregătit din timp în mod special lucrările care sunt expuse acum în sinagogă.

Expoziţia „Armonii cromatice” poate fi vizitată până la 21 octombrie 2021.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tabert Mariana says:

  FELICITARI !

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pieton lovit pe strada Ovidiu Densușianu din Oradea
  Un accident s-a petrecut luni de dimineață în strada Ovidiu Densușianu din Oradea.

  BIHON Sport local

  Luceafărul Oradea a ajuns la minus 10 puncte

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.