bihon.ro Web analytics

Expoziția de artă plastică „Armonii cromatice”, în Sinagoga Neologă Sion

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Expoziția de artă plastică „Armonii cromatice”, în Sinagoga Neologă Sion

Artişti plastici din Asociaţia „Prezent” expun la Oradea
Reactualizat la:
Cea de a 15 ediţie a expoziţiei de artă plastică „Armonii cromatice” reuneşte lucrările a 24 de artişti.
Scris de Camelia Bușu - Cea de a 15 ediţie a expoziţiei de artă plastică „Armonii cromatice” reuneşte lucrările a 24 de artişti.

Cei care trec în aceste zile pragul Sinagogii Neologe Sion pot admira lucrările a 24 de artişti plastici, membri ai Asociaţiei „Prezent” din Timşoara. Ajunsă la a 15 ediţie, expoziţia „Armonii cromatice” cuprinde creaţii realizate în diferite tehnici (ulei pe pânză sau pe carton, acril pe pânză, tehnică mixtă, tempera, acril/colaj, gravură) pe teme divrese.

Expun artiştii: Alexa Sebastian, Apostol Ana Maria, Bratu Loredana, David Deiana, Fiera Florentina, Florescu Mihaela, Gavra Ioana, Ghera Cristian, Grigoroae Slaviţa, Guţiu Steluţa, Hadiji Maria, Huţ Cristian, Karkus Miroslava Blazena, Lukacs Daniela, Mateiu Aurelia, Magda Ramona, Mihai Marius, Molnar Simona Daniela, Munteanu Fabiola, Pătraşcu Dana, Pietreanu Gabriela, Potra Gabriel, Ştef Vărşândan Lidia, Ţiţ Ioana. Cei 24 de artişti sunt din: Timişoara, Oradea, Cluj, Lugoj, Arad, Hunedoara, Pecica, Vulcan, Caransebeş, Reşiţa, Satu Mare şi Vârşeţ şi vin din domenii diferite de activitate, de la ingineri, medici, tehnicieni, avocaţi, la absolvenţi sau studenţi la Arte Plastice. Îi uneşte pe toţi dragostea pentru pictură şi atmosfera caldă, de familie, pe care o întreţine dr. ing. dipl. Guţiu Steluţa, cea care a şi fost amfitrionul vernisajului de vineri seara.

„Armonia din casa sufletului nostru am expus-o în «Armonii cromatice», în această expoziţie care marchează a 15-a prezentare a noastră, pentru publicul orădean a doua noastră prezenţă. Vreau să încep prin a mulţumi gazdelor, Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, Comunităţii Evreilor din Oradea şi Centrului de Cultură”, a spus Steluţa Guţiu, care a pregătit diplome de merit din partea Asociaţiei „Prezent” pentru reprezentanţii acestora.

„Vrem să vă urăm şi noi bun venit şi să vă mulţumim că aţi revenit la Oradea. De asemenea, ne face o deosebită bucurie şi onoare să vă avem printre noi cu lucrări atât de deosebite care împreună formează o minunată armonie, la fel cum spune şi titlul acestei expoziţii. Sperăm pe viitor la colaborări cât mai multe şi mai frumoase, poate şi cu alţi artişti, a căror lucrări să ne bucure privirea”, a adăugat Gabriela Lobonţ, istoric la Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor.

Aceasta i-a invitat pe artiştii plastici prezenţi la vernisaj ca pe viitor să îşi îndrepte atenţia şi către Casa Darvas – La Roche, un alt minunat monument arhitectural orădean care ar fi o gazdă la fel de potrivită pentru viitoare expoziţii.

Vernisajul a continuat cu înmânarea albumelor expoziţiei, de o calitate grafică excepţională, şi a diplomelor de merit tuturor artiştilor expozanţi, la rostirea fiecărui nume Steluţa Guţiu având şi câte o remarcă şi mulţumiri vizavi de aportul fiecăruia în cadrul Asociaţiei „Prezent”.

„Pentru noi, această casă este o casă de excepţie. Sinagoga Neologă Sion este atât de frumoasă încât operele de artă se simt aici în largul lor”, a spus Steluţa Guţiu, afirmaţie întărită de artiştii prezenţi care au mărturisit fiecare că s-au întors cu drag la Oradea şi au pregătit din timp în mod special lucrările care sunt expuse acum în sinagogă.

Expoziţia „Armonii cromatice” poate fi vizitată până la 21 octombrie 2021.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tabert Mariana says:

  FELICITARI !

 2. Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.