bihon.ro Web analytics

Expoziţia de artă vizuală „Roşu”

De Camelia Bușu

Expoziţia de artă vizuală „Roşu”

Reactualizat la:
Expoziţia se va deschide sâmbătă, 4 iulie, la Galerii de Arta - Reperaj. Cetate, Oradea corpul C.
Scris de Camelia Bușu - Expoziţia se va deschide sâmbătă, 4 iulie, la Galerii de Arta - Reperaj. Cetate, Oradea corpul C.

Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea, anunţă o nouă expoziţie, ce se va deschide la Galerii de Arta – Reperaj. Cetate, Oradea corpul C din 4 iulie, de la ora 17:00. Expun artiştii: Tudor Frâncu, Dates Câmpeanu, Florina Iepure, Ovidiu Pascu, Radu Tîrnoveanu, Maria Bronț, Carina Stanciu, Cosmin Durgheu, Remus Ilisie, Terez Matza, Horea Sălăgean, Vioara Bara, Maria Braun, Ieronim Moruț, Diana Bohnstedt Gavrilaș, Aurel Roșu, Daniel Dăian, Ieronim Moruț, Dan Hora, Cristina Costolaș, Adela Popp, Adela Rusu, Andreea Meza, Teofil Stiop şi Ioan Augustin Pop. Tema şi titlul expoziţiei: „Roşu”.

„Roșul abstract, roșul politic, roșul actual, roșul nou, roșul vechi! Tema expoziției delimitată prin noțiune roșu, produce tipologii ale culorii denumite, verificate istoric și teoretic. Astfel încât roșul abstract, pornește de la cele mai suave detalii din pictura de debut de secol („Domnișoarele din Avignon”, Picasso), ajungând până la vastele picturi monocrome ale anilor puternici ’50 și ’70 din societatea occidentală (Ad Reinhardt). Roșul politic integrează datele mișcării asiatice din perioada Mao, cu fragmentele de luciu plastic în chenar roșu a portretului din pancarta Mao, ori a marșului de minioane chineze, în perioadă, învăluite în roșul abur.

Roșul actual, reprezentativ pentru anii 2000 în pictură, suprinde experimentul ori acțiunea în artă cu cele mai noi mijloace – lumina, sonoritatea, materialul nou. Roșul nou înconjoară obiectul de artă instanțiat prin creație în anii 2020, încurajând depășirea unor obstacole tip problematici ridicate în tehnică și filosofie de evoluția anilor precedenți. Roșul nou cucerește în tentele unui plastic redescoperit pe urmele culturii de masă verificate și apropriate cu rigoare, în luciul ori imaginea șlefuită filosofic din pictură. Roșul vechi cucerește teritorii vaste, istoric și iconografic, metafizic și profund conceptual în indicarea în substanță a vechilor maeștrii, și a celor mai noi-vechi maeștri ai secolului XX”, explică criticul de artă Milena Pop, curatorul expoziţiei.

Expoziţia de artă vizuală „Roşu” va putea fi vizionată timp de două săptămâni în Galerii de Arta – Reperaj. Cetate, Oradea corpul C, între orele 10:00 – 18:00.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stație de monitorizare a aerului la Sânmartin
  Sânmartinul este una dintre localitățile în care va fi amplasată una dintre cele 60 de noi stații de monitorizare a aerului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florica Cherecheș afirmă că poate dezamorsa „bomba ecologică” de la Derna
  Deputatul promite ecologizarea siturilor contaminate cu reziduuri petroliere de la Balc, Derna și Suplac.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și dr. Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.