bihon.ro Web analytics

Expoziție de artă fotografică „Dunărea Europei”

Reactualizat la:
În Galeria „Euro Foto Art”– Centru Expozițional FIAP Oradea – România a avut loc, miercuri, vernisajul unei expoziții internaționale de artă fotografică.
Scris de demeter1 - În Galeria „Euro Foto Art”– Centru Expozițional FIAP Oradea – România a avut loc, miercuri, vernisajul unei expoziții internaționale de artă fotografică.

Consiliul Director al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO, a acordat la ultima ședință ținută la Belfast recunoașterea de Centrul Expozițional FIAP Oradea – România a cunoscutei Galerii orădene fondate în anul 1990 de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP.

Astfel, Centrul Expozițional FIAP Oradea – România a devenit cea de-a 17-a ambasadă FIAP din lume și prima din România. Inaugurarea oficială a Centrului Expozițional FIAP Oradea – România va avea loc în 6 decembrie 2019, în prezența vice-președintelui și a secretarului general FIAP. În cunoscuta galerie au fost vernisate în cei 29 de ani de existență 570 de expoziții ale artiștilor fotografi de pe întregul mapamond.

Asociația Internațională de Artă Fotografică „Euro Foto Art”, unicul membru regional din lume al FIAP, a inițiat împreună cu organizația parteneră, Fotoclubul „Dunărea Japoneză” din Yokohama, realizarea unei expoziții internaționale de artă fotografică intitulată „Dunărea Europei”. Scopul proiectului a fost de a prezenta prin arta fotografică cel mai lung fluviu din Uniunea Europeană. După ce variante mai reduse ale expoziției au fost prezentate cu sprijinul Consulatului României din Solotvino la Școala de Arte din Slatina și în Sala Radio din Sighetu Marmației, colecția completă a fost vernisată în Galeria „Euro Foto Art” – Centru Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) Oradea – România.

Amfitrionul evenimentului a fost artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP, directorul Centrului Expozițional FIAP Oradea – România. Lucrările au fost prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov (în limba română) și de redactorul-șef al revistei de cultură „Várad”, László Szűcs (în limba maghiară). Momentele muzicale au fost interpretate la violă de artistul Thurzó Sándor József. Expoziția, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, cu susținerea Primăriei Oradea și a Consiliului Județean Bihor, va rămâne deschisă până în 24 iunie, în zilele de lucru, între orele 08:00-19:00. Intrarea este gratuită.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Opinii

  Accident rutier. Ce despăgubiri poți obține? (II)
  Indiferent de locul în care s-a produs accidentul de vehicul - pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulaţiei publice, în incinte şi în orice alte locuri, atât în timpul deplasării, cât şi în timpul staţionării vehiculului asigurat, asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de răspundere prevăzută în contractul RCA pentru:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ,,Ready de party”, cu Mr. Lupu
  Videoclipul a fost lansat, la începutul acestei săptămâni, și este dedicat momentului în care Andrei Lupu s-a îndrăgostit definitiv și irevocabil de hip-hop.

  Bihon CSM Oradea

  Debut fulminant în Europe Cup. Au fost „lei” în fieful „vulturilor”
  CSM CSU Oradea a învins pe Beșiktaș Istanbul în primul meci din Turcia.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Procurorul Bogdan Sergiu Chiș, delegat șef la DNA Oradea
  Membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au decis, în ședința de marți, delegarea pe funcția de șef al DNA Oradea a procurorului Bogdan Sergiu Chiș. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cuzap: Album istorico-geografic - o carte de vizită pentru sat și oamenii lui
  Monografia satului Cuzap, adunată într-o lucrare pe cât de elegantă pe atât de plină de conținut, a apărut la finele anului trecut, la editura Ratio et Revelatio.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul - o miză tot mai mare
  Deși rezultatul alegerilor locale, dar și parlamentare, au arătat clar că județul Bihor este dominat copios de către PNL, UDMR insistă în Capitală pentru funcția de prefect. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.