bihon.ro Web analytics

Expoziție de artă fotografică „Dunărea Europei”

Reactualizat la:
În Galeria „Euro Foto Art”– Centru Expozițional FIAP Oradea – România a avut loc, miercuri, vernisajul unei expoziții internaționale de artă fotografică.
Scris de demeter1 - În Galeria „Euro Foto Art”– Centru Expozițional FIAP Oradea – România a avut loc, miercuri, vernisajul unei expoziții internaționale de artă fotografică.

Consiliul Director al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO, a acordat la ultima ședință ținută la Belfast recunoașterea de Centrul Expozițional FIAP Oradea – România a cunoscutei Galerii orădene fondate în anul 1990 de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP.

Astfel, Centrul Expozițional FIAP Oradea – România a devenit cea de-a 17-a ambasadă FIAP din lume și prima din România. Inaugurarea oficială a Centrului Expozițional FIAP Oradea – România va avea loc în 6 decembrie 2019, în prezența vice-președintelui și a secretarului general FIAP. În cunoscuta galerie au fost vernisate în cei 29 de ani de existență 570 de expoziții ale artiștilor fotografi de pe întregul mapamond.

Asociația Internațională de Artă Fotografică „Euro Foto Art”, unicul membru regional din lume al FIAP, a inițiat împreună cu organizația parteneră, Fotoclubul „Dunărea Japoneză” din Yokohama, realizarea unei expoziții internaționale de artă fotografică intitulată „Dunărea Europei”. Scopul proiectului a fost de a prezenta prin arta fotografică cel mai lung fluviu din Uniunea Europeană. După ce variante mai reduse ale expoziției au fost prezentate cu sprijinul Consulatului României din Solotvino la Școala de Arte din Slatina și în Sala Radio din Sighetu Marmației, colecția completă a fost vernisată în Galeria „Euro Foto Art” – Centru Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) Oradea – România.

Amfitrionul evenimentului a fost artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP, directorul Centrului Expozițional FIAP Oradea – România. Lucrările au fost prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov (în limba română) și de redactorul-șef al revistei de cultură „Várad”, László Szűcs (în limba maghiară). Momentele muzicale au fost interpretate la violă de artistul Thurzó Sándor József. Expoziția, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, cu susținerea Primăriei Oradea și a Consiliului Județean Bihor, va rămâne deschisă până în 24 iunie, în zilele de lucru, între orele 08:00-19:00. Intrarea este gratuită.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A căzut cu mașina în groapa pasajului subteran de pe bulevardul Magheru
  Un șofer a ajuns cu autoturismul în șantierul pasajului subteran de pe bulevardul Magheru.

  România

  Turiști fără carantină, din 15 iunie în Grecia
  Vacanțele de vară ar putea începe din 15 iunie. Potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres, al Ambasadei Greiei în România, din 15 iunie Grecia va primi turiști din România, Bulgaria și statele UE fără niciun fel de măsuri de carantină.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANM: Vreme instabilă, cu ploi torențiale și vijelii în majoritatea regiunilor, până miercuri seara
  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de ploi şi vijelii, valabilă până miercuri seara în întreaga ţară.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De Ziua Copilului, OTL scoate pe trasee flota rulantă de plimbare recreere - tramvaiul de epocă și autobuzul cabrio
  Accesul este coniționat de purtarea măștii de protecție, avertizează conducerea OTL SA.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statul plătește 45% din salariul persoanelor care revin din șomaj tehnic
  Firmele care angajează tineri cu vârsta între 16 și 29 de ani și persoane cu vârsta peste 50 de ani primesc timp de 12 luni, 2.500 de lei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Record: 22 de cazuri noi de coronavirus în județul Bihor
  Conform datelor Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de coronavirus din județul Bihor a ajuns la 608. 17

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.