bihon.ro Web analytics

Expoziţie de sculptură mică şi iluminat ambiental a artistului Ovi Pascu

De Camelia Bușu

Expoziţie de sculptură mică şi iluminat ambiental a artistului Ovi Pascu

Expoziţia personală a artistului plastic va fi vernisată vineri, la Galeriile de Artă Reperaj din Cetate.
Scris de Camelia Bușu - Expoziţia personală a artistului plastic va fi vernisată vineri, la Galeriile de Artă Reperaj din Cetate.

La trei ani de la expoziţia personală „Lumea contemporană. Puncte de vedere” de la Muzeul Ţării Crişurilor, artistul plastic Ovi Pascu revine cu o altă expoziţie personală de sculptură mică şi iluminat ambiental, de data aceasta la Galeriile de Artă Reperaj din Cetate, Piaţa Emanuil Gojdu nr. 39-41.

La vernisajul care va avea loc vineri, 21 ianuarie, de la ora 13, va vorbi despre lucrări curatorul expoziţiei, criticul de artă Aurel Chiriac, care spunea despre artist acum trei ani, la expoziţia de la muzeu: „Priveşte cu detaşare, dar în acelaşi timp se revoltă. Poate zâmbi având o grimasă de durere pe faţă, fiind unul dintre plasticienii care ne asigură că lumea trebuie prizată aşa cum e: haotică şi sublimă, minunată şi detestabilă, frumoasă şi urâtă, părtinitoare şi justiţiară. Mai mult – unul dintre acei artişti care au priceput că uneori poţi fluiera în biserică, iar Dumnezeu să-ţi răspundă la fel.”

În expoziţia care se va deschide vineri, Ovi Pascu expune lucrări realizate din 2019 încoace, ultima fiind creată chiar în această lună.

Ovi Pascu a absolvit Facultatea de Electrotehnică din Timişoara dar şi-a început activitatea artistică în 1980, de când a participat la expoziţii de grup, în ţară (Oradea, Timişoara, Giurgiu, Ploieşti) şi străinătate (Italia), din 1981 debutând cu expoziţii personale (grafică, pictură, fotografie, icoane, caricatură). De asemenea, a făcut şi ilustraţie de carte. Între premiile şi distincţiile obţinute, se numără: menţiunea de la Salonul Naţional de Umor Studenţesc de la Timişoara, în 1981, şi premiul I pentru fotografie de presă, acordat de revista Foto&Model din Cluj, în 1998. În 2018 şi-a încheiat masteratul la Facultatea de Artă din Oradea, specializarea sculptură-ambient. Lucrările lui îmbină diverse materiale: lemn, metal, piatră, alamă, fier, cupru, într-o armonie unică.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.