bihon.ro Web analytics

Expoziţie personală Teodor Radu Pantea în Lituania

De Camelia Buşu
Reactualizat la:

Expoziţie personală Teodor Radu Pantea în Lituania

Teodor Radu Pantea expune în Lituania
Reactualizat la:
Expoziţia de artă fotografică a fost deschisă la Galeria de artă Dusetos din Lituania.
Scris de Camelia Buşu - Expoziţia de artă fotografică a fost deschisă la Galeria de artă Dusetos din Lituania.

Este cea de a doua expoziţie pe care artistul fotograf Teodor Radu Pantea o deschide în Lituania, în Galeria de Artă Dusetos de la Centrul Cultural. Artistul s-a născut în 21 februarie 1953, în Oradea. Aici a absolvit liceul, după care a plecat în estul țării, la Galați, unde a studiat la Facultatea de Inginerie Alimentară. Teodor Radu Pantea fotografiază de 47 de ani, dar a început să participe la concursuri abia după 1977, când a absolvit facultatea. A participat la 556 de concursuri internaționale de fotografie și 103 concursuri în România. A câștigat 310 premii internaționale.

 

Lucrările sale au fost expuse în peste o sută de expoziții de grup. Împreună cu alți fotografi, a participat la 26 de expoziții de artă plastică. Teodor Radu Pantea a fost invitat să jurizeze la 113 concursuri internaționale și naționale de fotografie desfășurate în: România, Bulgaria, Polonia, Serbia, Turcia, Ungaria, Ucraina, SUA, Egipt, India, Macedonia, Canada, Maroc, Italia, Rusia și Sri Lanka.

Din 1994 Teodor Radu Pantea a predat la Facultatea de Arte din Oradea. În 2006 și-a finalizat studiile doctorale și a devenit primul doctor în fotografie din România. În 2005 și 2011 a obținut masteratul în două domenii diferite. A organizat numeroase tabere de fotografie cu studenţii săi. În 2014 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Profesionişti din România. Este membru și membru de onoare a mai mult de douăzeci și cinci de asociații de fotografie naționale și internaționale. Lucrări ale artistului fotograf fac parte din colecții private, muzee și organizații de fotografie din România, Turcia, Germania, Polonia, Serbia, Grecia, Uzbekistan, India, SUA, Mexic, Israel, Croația, Spania, Egipt, EAU, Moldova, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Bangladesh, Sri Lanka, Portugalia, Danemarca, Iran, Argentina, Rusia, Franța.

„Este dificil să vorbim despre modul personal de abordare a fotografiei, mai ales în modul prin care îndrăznesc să o fac acum, la sfârșitul unei lungi serii de încercări, căutări și revelații, care a fost însoțită uneori de bucurie sau dezamăgire, succes sau eșec deopotrivă. Pot spune doar că a însemnat o provocare perpetuă în investigarea permanentă a unui univers generos, mereu aproape de mine, fie pe căile actuale ale vieții mele, fie pe căile speciale pe care rareori mi le ofereau ca o evadare din rutina de zi cu zi”, se confesează pe zenfolio.com Teodor Radu Pantea.

Expoziția deschisă la Galeria de artă Dusetos din Lituania poat fi vizitată până pe 12 mai. Artistul a participat şi la expoziţia colectivă „Poveşti despre Europa”, care este în prezent deschisă la Galerii de Artă Reperaj.Cetate.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.