bihon.ro Web analytics

Expoziţie stradală pe Pietonală

De Camelia Buşu
Reactualizat la:

Expoziţie stradală pe Pietonală

Reactualizat la:
Peste 25 de artişti palstici au expus peste 100 de lucrări, spre bucuria orădenilor.
Scris de Camelia Buşu - Peste 25 de artişti palstici au expus peste 100 de lucrări, spre bucuria orădenilor.

În organizarea Centrului de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Bihor, pe pietonala orădeană, joi şi vineri se desfăşoară expoziţia stradală de grup a artiştilor plastici bihoreni. Sub auspiciile Zilei Internaşionale a Iei, artiştii s-au bucurat că au putut expune lucrările în aer liber pentru prima dată în acest an.

Peste 25 de plasticieni şi-au exprimat talentul în peste 100 de lucrări, folosind cele mai diverse tehnici, în cele mai deiverse subiecte. De la natură statică, peisaj, până la portrete şi teme abstracte, au ţinut să îşi exprime măiestria artiştii: Andrei Mezei, Radu Pământ, Vasilica Roman, Dan Dorel, Horea Sălăgean, Mircea Boţoc, Daniel Vlad, Papp Antonia, Papp Gabor, Doina Tătar, Anca Popescu, Alex Blăjean, Antonia Pop, Letiţia Apostol, Angyal Aniko. Lor li s-au alăturat mebrii Galeriei Tibor Ernő: Madaras Csilla, Gavrucza Tibor, Ujlaki Ildikó, Popon Cristina, Banyai Szabados Katalin, Balajti Karoly, Rob Tibor, Szabó Enikő Anna, Csathó Töhötöm Csongor Károly.

„În acest an este prima expoziţie pe care am reuşit să o facem o dată cu relaxarea. Entuziasmul cu care artiştii au răspuns a dovedit clar că au lucrări pe care vor să le arate, că perioada în care au stat acasă pentru ei a fost plină de inspiraţie şi de muncă. Suntem bucuroşi că am putut să oferim trecătorilor orădeni munca noastră de peste an. Mulţumim autorităţii locale care, ca de obicei, ne-a sprijinit, dar nu trebuie să uităm să reamintim cât de rău stă Oradea la capitolul galerii de artă comparativ cu alte oraşe, şi că poate ar trebui organizate cât ai multe evenimente de aces gen, dat fiind ecoul pe care îl au în rândul iubitorilor de frumos din oraşul nostru”, spune lector univ. dr. Anca Popescu, consultant de specialitate în cadrul Centrului de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Bihor.

Cu speranţa că vremea este generoasă cu artiştii orădeni, şi astăzi puteţi vizita pe Pietonală lucrările expuse.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stație de monitorizare a aerului la Sânmartin
  Sânmartinul este una dintre localitățile în care va fi amplasată una dintre cele 60 de noi stații de monitorizare a aerului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florica Cherecheș afirmă că poate dezamorsa „bomba ecologică” de la Derna
  Deputatul promite ecologizarea siturilor contaminate cu reziduuri petroliere de la Balc, Derna și Suplac.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și dr. Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.