Festivalul, organizat de Departamentul Muzică al Facultății de Arte, va debuta marți, de la ora 18:00, cu un Happening Baroque, la Casa Muzicii. Studenții de la specializările Interpretare muzicală – Instrumente și Modă – Design vestimentar vor recrea atmosfera barocă prin lucrări muzicale specifice perioadei și creație vestimentară în stil baroc, realizată ad-hoc. Dacă vremea o va permite, va urma o paradă a costumelor desfășurată în campusul central al universității.
Prof. univ. dr. habil. Veronica Laura Demenescu, de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Facultatea de Științe Umaniste și Sociale, va susține miercuri conferința „Reflexii componistice în genul vocal-simfonic baroc. Studii de caz: Oratoriul Judas Maccabeus și Cantata La Lucrezia de Georg Friedrich Händel”. La conferință vor participa conf. univ. dr. habil. Ion Alexandru Ardereanu și asist. univ. drd. Cosmina Silvia Stitzl.
Corul și orchestra Facultății de Arte vor susține vineri, de la ora 19:00, un concert vocal-simfonic, la Biserica Romano-Catolică Barátok.
Concertul, care încheie ediția de anul acesta a Festivalului Baroc, are în program:
- Johann Sebastian Bach – Suita a doua pentru flaut și orchestră BWV 1067 – Menuet și Badinerie (solistă: Timea Borbiro);
- Tomaso Albinoni / Remo Giazotto – Adagio în sol minor;
- Antonio Vivaldi – Anotimpurile – Iarna (solist: Albert Costin);
- Antonio Vivaldi – Anotimpurile – Primăvara (solist: Ștefan Cristian Pop);
- Antonio Vivaldi – Gloria – corul și orchestra Facultății de Arte (Gloria, Et in terra pax hominibus, Domine Fili unigenite, Quoniam tu solus sanctus, Cum Sancto Spiritu).
Organizatorii festivalului, conf. univ. dr. Anca Spătar și conf. univ. dr. Ariadna Mircescu, îi invită, cu drag, pe toți iubitorii artelor „să ia parte la aceste evenimente în care creativitatea, talentul și profesionalismul studenților Facultății de Arte îi vor convinge și îi vor încânta, cu siguranță”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!