bihon.ro Web analytics

Fapte pentru a ajuta bolnavii | Bihorenii s-au mobilizat și au donat sânge

De Otilia Șandor

Fapte pentru a ajuta bolnavii | Bihorenii s-au mobilizat și au donat sânge

Reactualizat la:
Fie că e vorba de sânge sau alte produse sanguine, în ultimele zile a fost o mobilizare mai mare din partea bihorenilor la Centrul de Transfuzii Oradea.
Scris de Otilia Șandor - Fie că e vorba de sânge sau alte produse sanguine, în ultimele zile a fost o mobilizare mai mare din partea bihorenilor la Centrul de Transfuzii Oradea.

Cum cererea e mare din partea spitalelor, Centru de Transfuzii a făcut săptămâna trecută de mai multe ori apel la donarea de sânge. Au venit singuri sau în grupuri mai mari organizate și planificate, bihorenii au sporit atât galeria super-eroilor Covid, care au fost bolnavi de coronavirus, s-au vindecat și au decis să doneze plasmă pentru cei mai critici infectați cu Covid sau au donat sânge pentru bolnavi cu nevoie de transfuzii.

Act benevol

Actul donării deplasmă, la fel ca cel al donării de sânge și organe, este benevol. Cei ce au fost contaminați cu coronavirus și doresc să își ajute semenii, sunt rugați să contacteze reprezentanții Centrului de Transfuzii Oradea și să se programeze. Centrul de transfuzii transmite, prin site-ul unității. www.proviataoradea.ro, că persoanele care au trecut prin boala (COVID-19, au fost declarate vindecate și doresc să doneze sânge total sau plasmă (convalescență COVID-19), pentru tratamentul bolnavilor gravi, diagnosticați cu COVID-19, după ce s-au informat despre conținutul Consimțământului informat, pot transmite mesaj pe adresa de mail: contact@proviataoradea.ro, cu specificația: în atenția medicului coordonator al recoltării de sânge total/plasmă convalescentă COVID-19.

Doar pentru pacienții critici

Plasma de la donator vindecat COVID-19 (PPC-DV-COVID-19) se va administra doar pacienților critici infectati confirmati cu COVID-19, cu vârsta de cel putin 18 ani, care îndeplinesc urmatoarele criterii:

a. se află într-o secție de ATI dintr-un spital desemnat prin ordin al ministrului sănătății pentru tratamentul pacienților COVID-19 și avizat de Comisia de A.T.I.
b. prezintă o progresie rapidă a unei pneumonii severe / a unor infiltrate pulmonare (> 50% în 24-48 ore), în ciuda tratamentului administrat.
c. sunt ventilați mecanic de mai puțin de 10 zile sau în pragul intubației și ventilației mecanice (dispnee severă, frecvență respiratorie ≥ 30/min, saturatie in oxigen ≤ 93% cu oxigen pe mască facială, paCO2 >55 mmHg la pacienții fără BPCO).

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De 1 iunie la Solonta se redeschid locurile de joacă
  La nivel național acestea au rămas închise, chiar dacă parcurile s-au redeschis.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele pandemiei - zootehnia a lucrat pe stoc
  Ministrul Agriculturii: chiar dacă a fost secetă, nu sunt premise pentru creșterea prețurilor la alimente.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Au verificat salubrizarea cursurilor de apă
  De curând s-a desfășurat o acțiune de verificare a nivelului de salubrizare a cursurilor de apă, precum și a modului în care au fost realizate şi întreținute şanțurile şi rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Șoferul care căzut cu mașina în groapa pasajului subteran de pe bulevardul Magheru era băut
  Un șofer a ajuns cu autoturismul în șantierul pasajului subteran de pe bulevardul Magheru. 5

  România

  Turiști fără carantină, din 15 iunie în Grecia
  Vacanțele de vară ar putea începe din 15 iunie. Potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres, al Ambasadei Greiei în România, din 15 iunie Grecia va primi turiști din România, Bulgaria și statele UE fără niciun fel de măsuri de carantină.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANM: Vreme instabilă, cu ploi torențiale și vijelii în majoritatea regiunilor, până miercuri seara
  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de ploi şi vijelii, valabilă până miercuri seara în întreaga ţară.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.