bihon.ro Web analytics

Fără necazuri în vacanță

Fiindcă foarte mulți bihoreni intră în concedii în această lună, pompierii le vin acestora în ajutor, ca să prevină evenimente nedorite pe timpul sezonului estival.
Scris de demeter1 - Fiindcă foarte mulți bihoreni intră în concedii în această lună, pompierii le vin acestora în ajutor, ca să prevină evenimente nedorite pe timpul sezonului estival.

Astfel, pompierii militari reamintesc bihorenilor principalele reguli și măsuri menite să le protejeze viața și bunurile şi mai ales să le ofere o vacanţă liniştită, ferită de situaţii nefericite.

Astfel, pentru evitarea situațiilor de urgență provocate de eventuale disfuncționalități ale instalaţiilor de alimentare cu electricitate, apă şi gaze, pompierii recomandă celor care optează pentru un concediu departe de casă, ca înainte de a părăsi locuinţa să deconecteze aparatele electrice şi să închidă robinetele de alimentare cu gaze naturale şi cu apă.

Cei care călătoresc cu mașinile sunt rugați ca înainte de a porni la drum, să verifice apariţia unor eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar și perioada de garanţie a stingătorului de incendiu din dotarea autoturismului. Dacă în timpul deplasării, simt miros de ars sau detectează fum, bihorenii sunt sfătuiți să oprească imediat maşina lângă șosea, apoi să evacueze persoanele şi bagajele din mașină şi apoi să anunţe la 112.

Cei ce călătoresc cu trenul sunt rugați să nu urce în tren cu substanţe inflamabile, să nu fumeze în tren și dacă observă fum sau simt miros de ars, să anunţe imediat personalul trenului. În ultimă instanţă „acţionaţi frâna de urgenţă şi evacuaţi vagonul”, îndeamnă pompierii.

FACT BOX

Precauție în concendiu

Bihorenii care pleacă în aceste zile în concedii sunt rugați ca, odată ajunşi la destinaţie:
– La cazarea în hotel (vilă, pensiune), solicitaţi personalului angajat informaţii referitoare la modul de comportare şi de anunţare în timp util, în caz de incendiu, precum şi de asigurare a salvării în condiţii de siguranţă, pe căile de evacuare;
– După ce v-aţi cazat, citiţi Planul de evacuare şi instrucţiunile stabilite de administraţia hotelului;
– Nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice. În situaţia în care observaţi deficienţe în acest sens sesizaţi imediat administraţia hotelului;
– Nu fumaţi în cameră;
– În caz de incendiu părăsiţi imediat clădirea hotelului. Nu vă întoarceţi niciodată pentru obiecte considerate valoroase. Viaţa dumneavoastră e nepreţuită!
– Folosiţi întotdeauna scările de evacuare pentru evacuarea de la nivelurile superioare ale clădirii. Nu utilizaţi liftul întrucât acesta se poate bloca la nivelul incendiat;
– În cazul în care coridorul sau scările sunt impracticabile din cauza fumului, rămâneţi în cameră, izolaţi uşa cu prosoape/lenjerie umede. Anunţaţi telefonic serviciile de urgenţă pentru a vă comunica poziţia în clădire. Rămâneţi la fereastră şi strigaţi după ajutor.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noi măsuri sociale și economice de la 1 iulie: 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici, rate amânate și stop angajărilor la stat
  Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

  BIHON Sport local

  Meci cu miza promovării pe Stadionul Iuliu Bodola. Oradea și Hunedoara, în căutarea gloriei de altădată
  Stadionul Iuliu Bodola va găzdui după multă vreme un nou meci cu miză. Miercuri, 25 mai, de la ora 18:00, CAO 1910 Oradea se va duela în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu CS Hunedoara.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea și-a surclasat adversara în primul meci al finalei mici
  CSM CSU Oradea a dispus de FC Argeș cu scorul de 110-59 în primul meci al finalei mici.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.