bihon.ro Web analytics

Festival de colinde strabune

Evenimentul va avea loc în 19 decembrie la Era Shopping Park.
Scris de IM:JURNAL_BIHOREAN - Evenimentul va avea loc în 19 decembrie la Era Shopping Park.

Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea organizează, în data de 19 decembrie, a XIV-a ediţie a Festivalului Judeţean de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou.

Evenimentul va avea loc la Era Shopping Park şi va aduce în faţa publicului orădean grupuri de colindători din Bihor.

„Copiii şi tinerii au preluat de la părinţii şi bunicii lor corindul străbun, datina şi obiceiul, jocul popular, spiritul şi umorul din obiceiuri şi portul popular, toate cuprinse în frumoasele noastre tradiţii populare. Sub îndrumarea dascălului, obiceiul şi tradiţia trezeşte în copil şi tânăr sentimentul de-a fi român şi de a-ţi iubi neamul”, a spus maestrul coregraf Floare Negrău, iniţiatorul şi coordonatorul evenimentului.

Manifestarea se desfăşoară sub egida Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bihor şi a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Participanţi

Vor colinda pentru orădeni: Ansamblul folcloric “Florile Bihorului” – grupa de începători de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, Corul “Angelicus” de la Liceul de Artă Oradea, Formaţia de dansuri „Codruleţul” de la Şcoala cu clasele I-VIII Negreni, Ansamblul Folcloric „Cununiţa” al comunei Mădăras, Formaţia „Zestre Borodană ” al Şcolii de la Borod, Ansamblul folcloric “Lilioara” de la Clubul Copiilor şi Elevilor Beiuş, Ansamblul “Floare de Colţ” de la Colegiul Tehnic Vadu Crişului, Ansamblul Folcloric “Vatra Şteiului” de la Clubul Copiilor şi Elevilor Ştei, Grupul vocal al cercului de canto popular „Florile Bihorului ” de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, Ansamblul Căminului Cultural Şuncuiuş, Formaţia „Culanii ” de la Şcoala Sânnicolau Român şi Ansamblul folcloric “Florile Bihorului” de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea.

Juriul, format din personalităţi din cultură, Inspectoratul Şcolar şi conducerea Palatului, va aprecia originalitatea şi maiestria artistică a participanţilor.

C.D.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Campania națională „Săptămâna Prevenirii Criminalității” - polițiștii vor explica bihorenilor diferența între legal și ilegal
  În această săptămână, polițiștii ies în stradă pentru a explica orădenilor care este diferența și limita dintre legal și ilegal, într-o nouă ediție a campaniei naționale „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.