bihon.ro Web analytics

Festival de inteligență, de educație, de erudiție, în urbea de pe Crișul Repede

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Festival de inteligență, de educație, de erudiție, în urbea de pe Crișul Repede

Reactualizat la:
În pavilioanele expoziționale din Piața Unirii, vizitatorii pot descoperi standuri cu cărți pentru copii, cărți de știință, beletristică, dar și CD-uri sau jocuri.
Scris de Crina Dobocan - În pavilioanele expoziționale din Piața Unirii, vizitatorii pot descoperi standuri cu cărți pentru copii, cărți de știință, beletristică, dar și CD-uri sau jocuri.

Imediat ce Târgul de Carte Gaudeamus și-a deschis porțile, iubitorii de carte au venit în Piața Unirii din Oradea pentru a-și alege titlurile preferate din peste 20.000 de volume expuse.

Surprinzător este faptul că printre standuri se regăsesc foarte mulți copii și tineri, de la care am aflat ce anume caută și ce le place să citească.

„Am venit după al doilea volum din seria scriitoarei Kathryn Purdie, pentru că am văzut că a apărut recent. Am citit ieri primul volum – «Vraja oaselor sub clar de lună» și mi-a plăcut foarte mult. Neapărat mi-am dorit al doilea volum și am venit să-l cumpăr și să-l iau acasă ca să-l citesc”, a spus una dintre vizitatoarele Târgului. Alți vizitatori au venit să cumpere cărți pentru copii, dar și pentru nepoței.

„Aproape orice îmi distrage atenția aici”, a spus o femeie.

 

Vremuri tulburi

Ajuns la a VIII-a ediție, Târgul este organizat de Radio România, Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.

La deschiderea oficială a evenimentului au participat, alături de Bogdan Roșca, manager general al Radio România Cluj, viceprimarul Arina Moș și prof. univ dr. Sorin Șipoș, de la Universitatea Oradea, președintele de onoare al acestei ediții.

Bogdan Roșca a apreciat efortul și susținerea administrației locale în organizarea evenimentului, precum și importanța unei informări cât mai corecte în aceste vremuri.

„Vă invit, în această săptămână, să zăboviți puțin la standurile cu cărți din cadrul celei de-a opta ediții a Târgului de carte Gaudeamus. De-a lungul timpului, acest târg de carte a crescut, așa cum este și normal, pentru că ne-am bucurat aici, la Oradea, de sprijinul administrației locale și țin să le mulțumesc celor care conduc acest oraș pentru tot sprijinul oferit. Trăim vremuri tulburi și suntem asaltați de informații false. Nu există, cred, o cale mai bună de a-ți fabrica un scut împotriva acestor informații false, a dezinformării, a manipulării, decât cultura. Trebuie să fim tot timpul upgradați la zi cu informații noi, cu informații scrise de oameni responsabili în domeniul lor”, a declarat Bogdan Roșca, manager general Radio Cluj.

 

Ora exactă în cultură

Arina Moș i-a asigurat pe cei prezenți că administrația locală orădeană este deschisă și susține astfel de evenimente.

„În această săptămână, în cultură, ora exactă se dă din cel mai frumos oraș din România, Oradea, capitala Art Nouveau a Europei în 2022. Astfel de evenimente reușesc să aducă împreună o comunitate frumoasă, o comunitate culturală. Cu siguranță, cărțile ne fac mai înțelepți. Oradea are toată deschiderea față de activitățile culturale pe care ni le-am propus să le avem aici. Vă așteptăm și vă invităm la cel mai frumos târg de carte organizat în orașul nostru de opt ani”, a spus viceprimarul Arina Moș.

Deschiderea oficială a târgului i-a revenit prof. univ. dr Sorin Șipoș, directorul Şcolii doctorale de istorie din cadrul Universității din Oradea și președintele de onoare al acestei ediții.

„Oradea s-a fondat ca o urbe interetnică, interconfesională și reprezintă un centru important din toate punctele de vedere. De aceea, cartea, biblioteca, învățământul universitar reprezintă și au reprezentat repere importante pentru urbea de pe Criș. La acest festival de inteligență, de educație, de erudiție, îi invităm să participe pe toți orădenii, pe toți bihorenii”, a punctat prof. univ. dr. Sorin Șipoș.

Târgul va fi deschis până duminică, 15 mai (inclusiv), în intervalul orar 10:00-21:00. La această ediție participă 47 de expozanți, care aduc în fața publicului aproximativ 20.000 de titluri. Totodată, sunt programate să se desfășoare peste 30 de evenimente editoriale, au loc două ateliere de pictură organizate de Asociația Pro Bambini și Liceul de Arte, dar și o expoziție de pictură a tânărului pictor Dragoș Mihai Dobocan.

În pavilioanele expoziționale din Piața Unirii, vizitatorii vor găsi standuri cu cărți pentru copii, cărți de știință, beletristică, dar și CD-uri sau jocuri.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi să apelezi la un centru de înfrumusețare
  Domeniul beauty este în continuă expansiune și numărul locațiilor care oferă astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.