bihon.ro Web analytics

„Fetiţa cu chibrituri”, concert dedicat copiilor

De Camelia Buşu

„Fetiţa cu chibrituri”, concert dedicat copiilor

La sediul Filarmonicii de Stat Oradea s-a demarat şi o strângere de donaţii împreună cu Asociația Caritas Eparhial Oradea.
Scris de Camelia Buşu - La sediul Filarmonicii de Stat Oradea s-a demarat şi o strângere de donaţii împreună cu Asociația Caritas Eparhial Oradea.

Sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 17, sunteţi invitaţi la Sala de concerte „Enescu – Bartókˮ la un concert excepţional dedicat copiilor, intitulat „Fetiţa cu chibrituri”, inspirat de povestea lui Hans Christian Andersen, muzica de Silvano Scaltritti. Participă Ansamblul de suflători şi Corul Filarmonicii de Stat Oradea. Naratorul spectacolului va fi Nora Tiu, rolul Fetiţei va fi interpretat de Ilinca Tiu. Dirijorul ansamblului este Lorenzo Moroni iar dirijorul corului, Lászlóffy Zsolt.

„Povestea dramatică scrisă de poetul danez Hans Christian Andersen îmbracă haina speranței și a spiritului de într-ajutorare în cadrul concertului extraordinar «Fetița cu chibrituri». Variantă adaptată pentru cor și orchestră, această poveste fascinantă, va include arta dramatică și cea coregrafică oferind copiilor mici și mari șansa de a înțelege cât mai aproape de adevăr simbolistica acestei povești, inclusiv prin analogii la zilele noastre, în care ignoranța și bulling-ul sunt constante sociale”, se explică în descrierea concertului. Artiștii Filarmonicii de Stat Oradea vor susține acest concert atât în limba română -în 11 și 15 decembrie, cât și în limba maghiară, în 13 decembrie.

Pentru ca povestea să prindă viață, până în 15 decembrie, la sediul Filarmonicii de Stat Oradea, din str. Moscovei, nr. 5 s-a organizat o campanie de strângere de donaţii (jucării, obiecte vestimentare, etc.,) pentru copiii aflați în nevoie, împreună cu Asociația Caritas Eparhial Oradea. Cei interesați să facă donații sunt rugați să împacheteze produsele în cutii sau plase pe care să fie notată vârsta și mențiunea fată sau băiat. Pachetele pot fi aduse până în 15 decembrie, între orele 8:00 și 16:00, la sediul Filarmonicii de Stat Oradea, str. Moscovei nr. 5 și cu o oră înaintea concertelor „Fetița cu chibrituri” programate în zilele amintite.

De asemenea, la concerte va fi prezent și un reprezentant al Asociației Caritas Eparhial Oradea, care va oferi posibilitatea celor dornici de a da o mână de ajutor, să facă donații bănești, în sumă fixă de 15 lei prin POS sau orice sumă prin donație directă în cutia special amenajată în acest sens.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  „Duș rece” neașteptat: CSM CSU Oradea a pierdut pe teren propriu cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a pierdut cu 68-82 meciul de pe teren propriu cu CSO Voluntari.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consiliul Județean și-a negociat prețul la electricitate
  Consiliul Județean Bihor și instituțiile din subordine vor plăti în acest an pentru energia electrică facturi similare cu anul 2021, nefiind afectate de majorările din piață.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mihăilă: „Ministerul Sănătății are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl folosește”
  Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, spune că ministerul ar putea comanda teste pentru elevi, printr-un acord cadru semnat cu Comisia Europeană. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbatul care a amenințat un tânăr cu un pistol într-o intersecție din Oradea a fost arestat
  Polițiștii orădeni l-au reținut luni pe bărbatul care a amenințat cu un pistol de tip airsoft un tânăr de 20 de ani, în urma unui accident rutier. 6

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. Data 21.01.2022 - PL Alesd + Salonta - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Birta: vom propune în Consiliul local reducerea prețului la încălzire
  Ministerul Dezvoltării a alocat o primă tranșă din ajutorul pentru orașele care au termoficare pe gaz, în cuantum total de peste 41,9 milioane lei. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.