bihon.ro Web analytics

Finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă, întârziată de investiții suplimentare

De Georgiana Anghel

Finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă, întârziată de investiții suplimentare

Construcția Sălii Polivalente Oradea ar urma să fie încheiată până la sfârșitul verii.
Scris de Georgiana Anghel - Construcția Sălii Polivalente Oradea ar urma să fie încheiată până la sfârșitul verii.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat, în timpul unei vizite la Oradea, că lucrările la Sala Polivalentă sunt gata în proporție de 96%. Acesta estimează că până la sfârșitul lui august sala va fi finalizată. “Astăzi suntem practic la 96% din gradul de execuție inițial al acestui proiect, Sala Polivalentă Oradea, cu 5500 de locuri pentru handbal, respectiv 5200 la baschet și volei și peste 7000 pentru spectacole. O investiție importantă, o tratăm ca pe o prioritate a Ministerului Dezvoltării, cu finanțare de la minister, iar implementarea se face prin Compania Națională de Investiții”, a declarat Cseke Attila în timpul unei vizite pe șantier.

Banii în plus pentru sonorizare

Ministrul a menționat că finalizarea lucrărilor au fost întârziate de o investiție suplimentară, solicitată de Primăria Oradea. “Pe parcus a apărut încă o solicitare a Primăriei Municipiului Oradea, pe care am susținut-o și i-am dat curs, drept urmare avem un contract în plus, pentru dotări suplimentare. Este vorba de un sistem de sonorizare mai performant, care să permită organizarea de evenimente, concerte și manifestări culturale în condiții mai bune. O investiție în plus față de suma inițială de 2,5 milioane de lei. Contractul este încheiat. Vor fi luate aceste dotări și cu asta, din punct de vedere al ministerului, sala va avea toate cele necesare. Termenul de finalizare anunțat era sfârșitul lunii iulie, cu aceste dotări suplimentare probabil vom mai avea câteva săptămâni de lucru peste acest termen. Preconizăm că această sala polivalentă va fi funcțională, conform proiectului tehnic, așa cum a fost el anunțat, până la sfârșitul lunii august”, a precizat ministrul.

Primăria începe lucrările la exterior

Prezent la întâlnire, Florin Birta, primarul Oradei, a declarat că lucrările la rețele și amenajările exterioare ar urma să înceapă în două săptămâni. “Am finalizat procedura de licitație pentru amenajările exterioare și rețelele edilitare. În aproximativ două săptămâni de zile vor începe lucrările și estimăm că o dată cu finalizarea construcției sălii vom fi în posibilitatea de a termina și lucrările exterioare”, a declarat primarul.

Proiect de 27 de milioane de euro

Proiectul în valoare de aproximativ 27,6 milioane de euro este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Din totalul sumei alocate, Primăria Oradea asigură 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției. Municipalitea face integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: drumurile de acces, parcările aferente, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică) și parcul din jurul săli.
Contractul de lucrări între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu S.A, Intergroup Engineering S.R.L, Delta ACM 93 S.R.L și Trameco S.A în calitate de antreprenor a fost semnat în februarie 2018.

27 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ugly as shit says:

  Arata cam asemanator cu sediul avicola.
  Felicitari

 2. oradean says:

  Iaii ce bine arata sala asta ieftina… iti recomand sa cautati in google cum arata aceeasi sala polivalenta care se construieste la Costanta, aceeasi proiect, numai din buget mai mare, sala a luat un pic de steroizi si arata muuult mai ok, dar nah, noi suntem orasul unde fac totul prost si ieftin…

  • vdct says:

   …iar cea planificată în Iași rupe gura târgului cam oriunde în lume

  • adi says:

   Urmeaza noul stadion, cel mai mic si urat din tara, alta mare realizare a lui Bolojan, dupa chipul si asemanarea lui, adica un cacat urat

   • Da da says:

    Da da, si dupa stadionul vine Rogerius, Splaiul Crisanei si centru.

    Otila a maii dat niste bani:

    Ministerul a aprobat lucrări suplimentare pentru dotarea cu o instalație de sonorizare mai performată decât cea prevăzută în proiectul inițial, ceea ce a ridicat și contravaloarea contractului cu 2,5 milioane lei, dar va permite desfășurarea în mai bune condiții a spectacolelor.

 3. vdct says:

  terenul de baschet are dimensiuni mult mai mici decât cel de handbal și, totuși, vor fi cu 300 de locuri mai puțin în această configurație. Iar v-a ieșit socoteala cu zecimale?

 4. xxx says:

  Ce cacat de sala, mica si ieftina, numai sa fie. Vedeti in alte orase ce sali s-au facut. Mai mare rusinea ca Oradea , oras renumit pt arhitectura sa decada in halul asta, sa urmam numai ce ne dicteaza un taranoi fara imaginatie, un cretin zgarcit, sa o f…i pe ma-ta Bolovane cu stilul tau de dezvoltare, mars in pizada ma-ti in Stei ca acolo se potriveste stilul asta arhitectonic, comunist imputit

 5. hahaha says:

  Sala PNL “Ochi de Peste” Sanmartin-Birtin.
  Foarte frumos. Asa mai departe.

 6. vasi says:

  Urmeaza alta hidosenie, noul stadion. Incredibil cum ne lasam la alte orase, la ce stadioane si sali construiesc Craiova, Cluj, Constanta, te apuca plansul cand vezi pe Bolojan cum se lauda cu noul stil arhitectonic promovat de el, noul art ieftin. Si mai face si rahatul ala in Parcul Traian.

  • Da says:

   Pai Vasi, la Cluj sunt dous stadioane mari – sub 60 milioane de Euro.
   La noi 83 de milioane de Euro pentru un singur stadion cu 16.000 de locuri.

   • Oradean tanar says:

    Care 83 de milioane de euro ?
    Costurile aproximative la noul stadion sunt de 45 milionade de euro. Macar nu mai inventati.
    Iar, de ce sa avem noi stadioane la fel de mari ca si la Cluj si Craiova,cand echipele de fotbal din Oradea sunt prin liga 3, liga 4 . (pe langa faptul ca nu avem noi populatia ca si cele doua orase)

    • .. says:

     Capacitatea stadionului era de 22.500 locuri înainte de a fi montate scaunele, care vor duce la o scădere a acesteia. Estimativ, capacitatea stadionului după montarea scaunelor va fi de aproximativ 18000 locuri. Momentan, stadionul are o capacitate de aproximativ 11.000 de locuri pe scaune, 80 la tribuna oficială, 756 la tribuna zero, 3027 la tribuna I, 2904 la peluza I, 2900 la peluza II și 1400 în cele două colțuri. La tribuna II momentan accesul spectatorilor este interzis din cauza vechimii și urmează, cel mai probabil, să fie demolată.
     Unul din cele mai importante meciuri disputate pe acest stadion a fost amicalul dintre România și Israel (0-0) în 1984, meci la care au asistat 30.000 de spectatori.

     • adi says:

      Nu calcula fara o tribuna care e inchisa, aia se poate reface sau renova. Oricum e mai mare cel vechi, si nu e prioritara o astfele de investitie. Tu desfiintezi echipa si nici nu vei face alta echipa , ca e politica primariei fara cheltuieli, doar cheltuieli cu firmele de casa, sa se imbogateasca. UN CACAT.

     • FC Bihor says:

      Scrie acolo Adi! Stadionul din 1924, reprezinta si o istorie deosebita, echipa din Oradea a castigat campionatul Ungariei si a Romaniei…dar trebe distrus
      pentru cine si ce?
      Pe vremuri, 20.000 – 25.000 de spectatori la meciurile lui FC Bihor. A avut si nocturna!!!!
      FC Bihor forever!

    • pt tine says:

     Potrivit edilului, ca urmare a recalculării costurilor, valoarea lucrărilor de construcții – montaj a crescut de la 45 milioane euro la 48,5 milioane euro, iar costul total, cu TVA inclus, a urcat de la 77 milioane euro la 83,3 milioane euro.

 7. Illuminati says:

  Pentru toti postacii rupti in coor ca e sala moca: daca voua va place maaaare cand totul e mai mic (putza mica si masina maaare, ce-i drept poate mai veche ca putza voastra, da sa fie haudi, bembeu sau mertzedes) mergeti la iasi, constanta sau pe unde vedeti sali mai mari. Daca duce un event mai de doamne-ajuta, faceti economii juma de an si tot nu e sigur ca aveti bani sa mergeti. Cati at plati vreo 4 500 de lei pe o intrare la un TedX? Ma refer la evenimente reale, cu siguranta nu o sa va cante maneaua acolo. Toti mari sportivi si latrai dupa nr de locuri. Las, ca voua tot maidanul va prieste, deh, maidanezi adica. Tot la salca la baie in Cris?

  • adi says:

   pt prosti ca tine de asta suntem rupti in cur, ca noi nu vrem lucruri mari, marete, noua nu ne trebuie sala mare, nu vrem cladiri mari frumoase, cu care sa atragem, nu vrem firme mari si salarii mari, nu vrem sa ne dezvoltam, noi vrem sa fim mici, ieftini si saraci. Exact asa gandeste si Bolojan, si de asta suntem rupti in cur. Noi nu vrem nici universitate, nu vrem nici cultura. Bine ai spus, mai da-i o limba in cur lui Bolojan, ca va potriviti. sa te ia consilier.

 8. Ramona Nan says:

  un fâs de sala oribila fara peluza ! o potcoava de
  sala!!! wsm ! macar daca făceau una ca si cei deștepți din cluj! betoane betoane betoane mon cher

  • hmm says:

   sala de la cluj nu e betoane betoane? chiar mai multe betoane pentru ca e mai mare. te pierzi in frustrari, sau esti doar un postac la datorie.

 9. Nicușor Dan says:

  pe langa faptul ca e urata sala zici ca e depozit de
  materiale !!!! oribila sala!!!

 10. Kpax says:

  Oribila!!! Ar trebui organizat un vot pentru cea mai urata sala de sport construita dupa 2010.
  Poate luam locul 1 si Bolovan un premiu!

 11. adi says:

  La Bazinul Olimpic de 2 ani il renoveaza si il face in purul stil bolojenesc ieftin, au renuntat la acoperisul pliabil ca sa fie ieftin

 12. misugermanul says:

  Apolodor din Birtin a făcut și aici economie sala având doar 3 tribune. Daca putea da lucrarea la firmele de kkt. ale partidului, sala ar fi avut tribune și pe acoperis, nu mai erau banii o problema.

  • betonu says:

   Sala Betonu Birtin cu Stadionul Betonu Birtin – epoca de beton din istoria Oradiei, multumim Ilie si Florin Rimanoti.

 13. Geo says:

  A fost ales proiectul cel mai urat pentru implementare?

 14. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.