bihon.ro Web analytics

Florica Cherecheş implică Consiliul Judeţean în problema ambroziei

Deputatul cere administraţiei judeţene să impună primăriilor să ia măsuri. CJ Bihor arată că şi-a igienizat propriile terenuri, dar nu are atribuţii de control asupra altora.
Scris de farcas - Deputatul cere administraţiei judeţene să impună primăriilor să ia măsuri. CJ Bihor arată că şi-a igienizat propriile terenuri, dar nu are atribuţii de control asupra altora.

Deputatul Florica Cherecheş (PNL) cere Consiliului Judeţean şi, „spre ştiinţă” Prefecturii Bihor, să ia măsuri anti-ambrozie, pe tot teritoriul judeţului. Chiar dacă primăriile nu sunt subordonate CJ.

„Având în vedere că sunt inițiatorul Legii de combatere a ambroziei, lege aflată în acest moment pe circuitul parlamentar, vă cer să dispuneți stârpirea ambroziei, atât de pe marginea drumurilor județene și totodată să solicitați primăriilor din județul Bihor să informeze cetățenii și să le solicite să întreprindă acțiuni de curățare a terenurilor avute în proprietate. Vă amintesc că ambrozia, este cea mai alergenă plantă din lume. O singură plantă ajunsă la maturitate, producând peste 2 miliarde de grăuncioare de polen și peste 30.000 de semințe, ce își păstrează puterea germinativă timp de 40 de ani și poate fi factor declanșator al astmului bronșic. Foarte multă lume suferă din cauza acestei alergii”, scrie Cherecheş Consiliului Judeţean, precizând că până la eventuala adoptare a legii iniţiate de aceasta, primăriile ar putea combate ambrozia în plan local, prin HCL.

CJ Bihor taie, dar nu spânzură

În răspunsul său, Consiliul Judeţean arată că în această vară a luat măsuri pentru salubrizarea terenurilor pe care le deţine pe raza municipiului Oradea, pe străzile Armatei Române, T. Blajovici, I.C. Brătianu şi Izvorului, pe o suprafaţă de aproximativ 80.000 de metri pătraţi. De asemenea, CJ Bihor informează că s-a cosit şi s-a degajat vegetaţia de pe marginea drumurilor judeţene, pe o suprafaţă de 164.000 mp. Însă, acelaşi Consiliu Judeţean o informează pe deputatul Cherecheş că nu are atribuţii de control asupra primăriilor şi nu le poate dispune acestora.

„O asigurăm pe doamna deputat Florica Cherecheş de tot sprijinul nostru în rezolvarea acestei probleme, dar trebuie să reamintim că, potrivit legislaţiei româneşti atribuţiile de control din acest domeniu nu aparţin consiliilor judeţene, ci altor instituţii abilitate”, semnează Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, care face un apropo la iniţiativa legislativă a Floricăi Cherecheş, evidenţiind un aspect important – faptul că normele de aplicare ale legii vor trebui să fie „în concordanţă cu realităţile din teren, pentru a avea finalitatea scontată”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.