bihon.ro Web analytics

UPDATE | Florin Birta și-a prezentat echipa. Vezi candidații PNL pentru Consiliul Local Oradea

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

UPDATE | Florin Birta și-a prezentat echipa. Vezi candidații PNL pentru Consiliul Local Oradea

Reactualizat la:
Viceprimarul Birta, candidatul PNL pentru Primăria Oradea, a ales să-i prezinte pe candidații PNL pentru funcțiile de consilierii locali LIVE, pe Facebook. Liberalii vin cu câteva noutăți pe lista de consilieri locali.
Scris de Călin Corpaș - Viceprimarul Birta, candidatul PNL pentru Primăria Oradea, a ales să-i prezinte pe candidații PNL pentru funcțiile de consilierii locali LIVE, pe Facebook. Liberalii vin cu câteva noutăți pe lista de consilieri locali.

Candidații PNL pentru Consiliul Local au fost prezentați de către Florin Birta, sâmbătă dimineața, în Cetatea Oradea. Aceștia au fost chemați rând pe rând, în fața camerei de luat vederi. Ilie Bolojan a fost lângă Florin Birta, dar nu a luat cuvântul și s-a retras din cadru când a debutat prezentarea echipei de consilieri locali, de către Florin Birta.

Prioritățile liberalilor

“Alături de noi este dl primar Ilie Bolojan, candidatul nostru la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, căruia îi mulțumesc de toată susținerea pe care ne-o acordă. Echipa de consilieri este foarte importantă pentru ca viitoarele proiecte să continue și dezvoltarea orașului Oradea să meargă înainte. Este foarte important pentru fiecare primar să aibă o echipă de consilieri majoritară, deoarece atât primarul, cât și echipa de consilieri locali, prin strategia lor comună, pot implementa cu succes proiectele pe care și le-au propus. Venim după patru ani în care echipa de consilieri locali ai PNL a fost activă și a susținut toate proiectele care au dus la recunoașterea orașului Oradea ca exemplu în ceea ce privește atragerea de fonduri europene și cheltuirea acestor fonduri, cu maximă eficiență. O parte din echipa actuală de consilieri o veți regăsi și pe lista de consilieri din 2020 – 2024, dar avem și consilieri noi, cu expertiză în domeniile lor de activitate, foarte importantă pentru următoarea etapă de dezvoltare a orașului nostru. În continuare, vom continua proiectele începute, dezvoltarea economică a orașului nostru, atragerea fondurilor europene, investiții în infrastructură, dezvoltarea sistemului educațional, sistemului de sănătate, dezvoltarea turismului și creșterea calității vieții cetățenilor orașului nostru”, a declarat viceprimarul Florin Birta, candidatul PNL pentru funcția de primar.
Printre noutățile PNL se numără prof. Aurel Căuș – președintele Senatului Universității Oradea, dr. Ligia Burtă – directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină, Antonia Nica – directoarea Liceului Greco-Catolic din Oradea și Arina Moș – director DASO. De pe listă lipsește celălalt viceprimar, Mircea Mălan.

Iată cine sunt candidații PNL pentru Consiliul Local

Lista primilor 20 de candidați PNL pentru funcția de consilier local:

Florin Birta (37 de ani) – jurist, viceprimar în Oradea (2016 – prezent), fost președinte al Clubului Sportiv Municipal Oradea (2009 – 2016), fost consilier la cabinetul primarului Ilie Bolojan (2008 – 2009), consilier județean PNL (2008 – 2016), consilier la cabinetul prefectului Mircea Ghitea (2007 – 2008);

Camelia Dulca (49 de ani) – economist, administrator Fulger Taxi, experiență de două mandate;

conf. univ. Aurel Căuș (54) – președintele Senatului Universității din Oradea;

Marcel Dragoș (48) – inginer, șef serviciu la OCPI;

Ligia Burtă (59) – conf. univ., medic, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine;

Grigore Morar (61) – col.(r) MApN, fost comandant al Garnizoanei Oradea, delegat să coordoneze activitățile Centenarului Marii Uniri, în Oradea;

Antonia Nica (36) – profesor, director al Liceului Greco-Catolic Oradea; dirijor al corului Fiat Lux;

Teofil Filimon (38) – expert în relații internaționale, șef în birou avize și autorizații la RCS&RDS;

Arina Moș (40) – jurist, director al Direcției de Asistență Socială Oradea, din 2008 om de bază în echipa Bolojan;

dr. Traian Dușe (57) – medic primar chirurg, șeful secției Chirurgie II la Spitalul Județean;

Ioan Lezeu (60) – inginer, director al firmei Congips SA;

Liviu Marinău (58) – avocat cu experiență “la cele mai înalte standarde”, conform celor spuse de Birta;

Andrei Crăciun (26) – inginer, președinte al organizației de tineret PNL din Oradea;

Camelia Buhaș (54) – medic primar și prof. univ., coordonator al Serviciului de Medicină Legală și președinte al OFL Oradea;

Marius Zdrîncă (46) – jurist, administrator al companiei de transport Donatiro din Parcul Industrial;

Laurențiu Chiana (47) – biolog, manager al clinicii Humanamed;

Alexandru Tirla (35) – inginer IT, antreprenor, inovator privind vizierele de protecție reutilizabile;

Daniel Negrean (53) – profesor și director al Colegiului Economic Partenie Cosma;

Călin Barabaș (47) – asistent medical și director de îngrijiri al Spitalului Municipal Curteanu;

Ioan Tau (59) – electronist, administrator Tamira Pan.

 

 

60 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. E deal meu rotund îl lasã says:

  Maturizarea,, Brăila “.

 2. Perene funduri genele cu pene says:

  Dacã taxe grase ar pune acum tot judeţul mare Elveţiei drum

 3. lalala says:

  Dracu’ stie cum poate avea unul ca si caus atata timp: si profesor, si presedintele senantului si consilier si altele…Parca nu ar avea ziua tot 24 de ore. Poate nu dorm. La fel burta.

 4. Robert says:

  Pe cine interesează listele astea? Vrem sa auzim de la dansul care ii sunt planurile. Ce va fi? Un primar care aduce un suflu nou suflu de care orașul are nevoie sau va fi micul Bolojan. Ca atunci nici nu știu dc să-l votez sau nu. L-am apreciat pe Bolo pt multe lucruri dar omul avea și defecte de viziune(părerea mea) destule. (uneori chiar lipsa totala) Dar era un om care asa cum da le cam ducea la capăt planurile care le avea de multe ori cu influenta politica. Ce primim cu Birta? Un Bolojan mai slab sau un nou primar?

  • Marian says:

   Din punctul meu de vedere oradenii vor primi continuitate, echilibru, si finalitate a proiectelor si o dezvoltare continua, pe cand alaturi de PSD, nu vad decat incertitudine ? Lucrez cu multe instituții publice din tara noastră, si te rog sa ma crezi,primăria noastra functioneaza ! L-am urmarit și încă il urmaresc pe Emilian Pavel, dar viziunea, planurile, modul de abordare este tipic vechi clase politice, pacat pentru ca este tanar, dar fara potential.

   • citizen says:

    Orădenii vor primi continuitate și echilibru la ce? Taxe și impozite prea mari raportate la puterea de cumpărare a orădenilor? Sau cel mai mare preț din România la gigacalorie? Eficiența unei administrații locale nu se măsoară în cantitatea de beton turnată ci în calitatea vieții cetățenilor și în nivelul lor de trai. Oradea duce o lipsă acută de investitori care să plătească salarii decente orădenilor. Nu numai că nu există așa ceva, dar și cei care sunt își cam închid afacerile din Oradea și din jurul ei (Celestica de exemplu). La capitolul investitori, toți ne-au depășit, inclusiv Aradul. Bolojan în 12 ani de mandat nu a reușit să aducă investitori serioși în Oradea, care să plătească salarii decente.Acest lucru este un eșec major al “administrației performante” al administrației Bolojan. Posibil ca investitorii serioși să nu fie impresionați de cantitățile de beton turnate în cei 12 ani de către Bolojan.

   • Mihai says:

    Când PNL și Bolojan acaparează o grămadă de primari pesediști, ideea că PNL ar fi în esență altceva decât un PSD mai light este greșită. Au bătut palma cu UDMR și au prezentat o listă în principal cu oameni expirați, fără proiecte. Simpla rostire a „îmbunătățirea calității vieții” text împrumutat de la USR, ca să nu zic plagiat, nu mai poate convinge pe nimeni că vom primi altceva decât până acum.

   • muepenele says:

    Tipic: pun in fata niste prof., doctori, de fatada, MARIONETE!In spate, isi continua furaciunile!

  • Nemo says:

   Pai nu ai citit articole si comentarii de la articole anterioare, cine crezi ca a fost Birta? Mana dreapta a lui Bolo. Ai dreptata va fi micul bolovan.

  • Mihai says:

   Tot respectul pentru Bolojan,dar agariciul asta nu-mi inspira încredere deloc,mai bine îl punea pe Malan,părerea mea

   • Aloha says:

    Ai o mare problemă!
    Câtă minte îți trebuie să deduci că ăsta-i mâna dreaptă a politrucului care-i lasă funcția(ca moștenitor al tronului),tocmai pentru că îi va asculta întocmai și negreșit ordinele.

 5. Nemo says:

  Multumesc, m-ati convins, NU mai votez PNL-isti niciodata!

 6. Orădean says:

  aoleuuuu ce “somității” ce ” elite”” !!! Bolo nu pleca ca va fi wsm de noi!!! Numai in România ajung sa conduc niste …………. atat!

 7. ..... says:

  Sper ca oradenii sa nu voteze gașca asta ,Birta a făcut destul rau orasului

 8. Apa și săpun says:

  Pe vremea lui Băsescu Iohanis a fost propus ca și prim ministru de PSD.
  Pe vremea lu Crin Antonescu PNL s-a aliat cu PSD și a format USL.
  Deci PNL=PSD.
  Mai bine s-ar alia din nou să formeze Partidul Haiducilor cu sloganul : MAFIA SALVEAZĂ PATRIA

 9. Sã vinã fericerea says:

  Ce salariu are postul? O fericere?

 10. Capãt alfa bet says:

  Zbir.

 11. mafialocalapnl says:

  slugile betonatorului prioman

 12. Iosia says:

  L-a băgat Bolojan pe nepotul Andrei Craciun in consiliul local. Nepotism ca in PCR.

  • Costel22 says:

   Il stiu de pe vremea cand era student. Baiat destept facea partea din N organizatii de reprezentare a studentiilor, dar niciodata nu-i reprezenta cu adevarat, doar pentru avantaje (locuri de camin, parcare, tabere, excursii etc.). Cred ca initial intentia lui a fost sa se lupte pentru studenti, dar a fost momit de profesorii eminenti din UO. Cam asa se intampla la noi, naiba stie, dar mai toti reprezentatii de top ai studentiilor, la finalizarea studiilor afli ca sunt din nu stiu ce partid. Partid din care culmea face parte si conducerea universitatii oficial sau neoficial (Burta, Caus, Prada) etc. Nu am vazut vreodata din partea lui sa aiba o intentie de protest fata de coruptia din UO (licente vandute de profi, examene luate pe bani etc.), fata de caminul care cica e terminat pe exterior dar pe interior sta in degradare de n ani. E pacat ca la UO cei care ar trebuii sa fie o voce a studentiilor defapt sunt oameni ai profesorilor.

   • universitate oradea says:

    Ma omule nu e asa peste tot?? Si eu am facut facultate la oradea si experiente ce am avut ar trebui sa scriu o carte (lucruri ilegale)

 13. nicola says:

  unii dintre candidati sunt penibili, niste smecherasi ordinari care au fost numiti in functii de conducere cu influenta politica fara a avea competenta profesionala ci doar pe relatii de grup de interese politruce incompetenti si lipsiti de profesionalism, lipsiti de moralitate si caracter, singura lor preocupare fiind parvenitismul, dorinta de imbogatire si avantajele materiale..

 14. XTC-1 says:

  S-a adunat gasca de pile :)))))

 15. vrem libertate says:

  Lasati libera ciiculatie la vama Bors a cetatenilor, nu mai luati bani de la oameni cu testesi si qarantina si asa sant foarte saraci.

 16. Imi Baci says:

  sa ne luam adio de la sporturi bărbătești ca si sportul rege fotbalul si stadion! vom avea doar sport feminizat baschet handbal etc

 17. Petre says:

  ca va place sau nu ,sub administratia lui bolo s-au facut foarte multe si orasul e iunul schimbat in bine

 18. jiji says:

  cu Birta primar in locul lui Bolo ,scapam de dracu si dãm de mã-sa

 19. Tettelbach says:

  Acum inteleg eu de ce unii se baga in tot felul de asociatii obscure.Sa bage la CV “experienta” deoarece sunt tinerei si cu putina experienta in campul muncii.Dracu’ stie,multi se lupta 10,15 ani sa ajunga pe un post bun,pe altii ii fată mama lor manageri cand inca nu au schimbat prefixul la “3”.

  • ... says:

   Este foarte interesant cum afirmați ca acele asociații sunt “obscure” neavând niciun detaliu despre ele, decât ce ati văzut pe Facebook.
   Este evident ca dvs nu aveți “experiența” în ceea ce se numește voluntariat.
   Așa ca lăsați frustrările de-o parte și incercați sa faceti ceva cu viața dvs.
   Fără supărare, dar sunt mulți tineri care sunt chiar mai capabili decât dvs sa ajungă manageri. Pentru ca nu-și pierd timpul lăsând comentarii fără sens.
   Asa ca sper ca in clipa in care schimbați prefixul măcar la “4” sa va maturizați.

   Lăsați ura de-o parte și faceti ceva bun pentru comunitatea dumneavoastră. Nu schimbați nimic cu un comentariu josnic.

   Zi buna!

 20. Ati says:

  Pină acuma firmele de casă al lui Bolo au prosperat , Birta nu are sansa sa fie primar , is curios ce se intampla cu firmele de casa daca ajunge primar un hoţ de la pesede .

 21. Vaivaivai says:

  Poate era interesant să aflăm câți dintre yes-manii de mai sus și-au făcut măcar auzită părerea în legătură cu unele aberații de proiecte debitate de megaloman. Sau credeți că am uitat de abuzurile Furer-ului?

 22. AVRAM IANCU says:

  toti unu si unu cu diplome de doi lei,cu 3 joburi ca-s supra oameni.unde mai sint si niste muncitori sau tarani-care sa reprezinte poporul si durerile lui!?

 23. Raz says:

  Niste oportunisti

 24. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prognostic pesimist pentru USR - PLUS în Bihor
  Primele cifre din numărătoarea parțială indică un rezultat slab pentru alianța USR - PLUS Bihor în votul pentru Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  REZULTATE PARȚIALE ÎN ORADEA: PNL ARE DOUĂ TREIMI DIN VOTURI
  După centralizarea voturilor în 30 din cele 145 de secții de votare din Oradea, PNL are 67% din voturile valabil exprimate pentru votul politic la Consiliul Local Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primele rezultate în județul Bihor: se știu primarii din Aleșd, Beiuș, Ștei
  La aproximativ două ore după închiderea urnelor de votare se cunosc primele rezultate ale alegerilor din județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alianța USR-PLUS Bihor: Capitala e a noastră!
  Liderii Alianței USR-PLUS Bihor s-au reunit la sediul USR din strada Vasile Alecsandri nr. 2 în așteptarea primelor rezultate, imediat după închiderea urnelor de vot.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reacții la cald la închiderea urnelor: aplauze la PNL și alianța USR - PLUS, atmosferă de înmormântare la PSD
  Liderii partidelor PNL, PSD și USR-PLUS au așteptat cu sufletul la gură închiderea urnelor și afișarea primelor rezultate exit-poll.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ioan Mang acuză nereguli în județ. Liderul PSD a ajuns cu întârziere din cauza semafoarelor de pe DN76
  Președintele PSD Bihor, Ioan Mang a ajuns la sediul PSD Bihor în jurul orei 22:00, după un periplu prin sudul județului, fiind prins printre semafoarele de pe DN 76. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.