bihon.ro Web analytics

Fondatorul școlii farmaceutice orădene, DHC al UO

Reactualizat la:
Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, a devenit Doctor Honoris Causa (DHC) al Universității Oradea.
Scris de demeter1 - Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, a devenit Doctor Honoris Causa (DHC) al Universității Oradea.

La aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea învăţământului academic farmaceutic orădean, un remarcabil farmacist român, un om care a construit neobosit în întreaga sa activitate, a inovat, a dezvoltat și a extins tot ce a ținut de domeniile sale de activitate a fost răsplătit cu cea mai înaltă distincție academică din partea Universității din Oradea.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a Universității din Oradea a avut loc vineri, 12 octombrie, la Facultatea de Medicină și Farmacie. Renumitului farmacist Dumitru Lupuliasa este unul dintre fondatorii școlii farmaceutice orădene.

La eveniment au participat cadre didactice, studenți de la Universitatea din Oradea și invitați.

Alături de Lupuliasa, din prezidiu au făcut parte: rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, decanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof.univ.dr. Adrian Maghiar, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof.univ.dr. Florian Bodog, președintele Senatului Universității din Oradea, prof.univ.dr. Sorin Curilă, șeful Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, prof.univ.dr. Doina Drăgănescu, șeful Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, prof.univ.dr. Johny Neamțu.

Diploma i-a fost înmânată de către prof.univ.dr. Sorin Curilă. Studenții au oferit roba și florile, iar Laudatio a fost citit de către prodecanul FMF Oradea, prof.univ.dr. Florian Bodog.

Recunoștință

„Prin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar doctor farmacist Dumitru Lupuliasa, Universitatea din Oradea dorește să își exprime recunoștința pentru rolul foarte important pe care renumitul farmacist l-a avut în dezvoltarea specializării «Farmacie» la Oradea. Domnia sa este unul dintre cei mai recunoscuți și respectaţi farmaciști români pe plan național și internațional, personalitate remarcabilă care, prin profesionalism, competenţă ştiinţifică, prestigiu şi credibilitatea de care se bucură, reprezintă un model incontestabil în comunitatea academică, în lumea farmaceutică şi în fața generaţiilor de studenţi”, a arătat Claudia Ignat, purtătorul de cuvânt al Universității Oradea.

După decernarea titlului, profesorul a susținut un curs festiv. În încheiere decanul FMF și directorul Departamentului Farmacie, prof.univ.dr. Laura Vicaș, au ținut să-i mulțumească farmacistului, recunoscându-i meritele pentru înființarea specializării «Farmacie» la Oradea. De altfel, Vicaș a amintit de vremurile când Lupuliasa venea săptămânal la Oradea de la București pentru a susține ore.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție șoferi! Alertă de carosabil umed în Bihor
  Centrul Infotrafic al Poliției Române a emis joi, o avertizare de carosabil umed, pentru mai multe județe din țară, inclusiv Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vino să testezi NOUL OPEL CORSA între 17-22 februarie și îl poți câștiga!
  Opel ți-a pregătit cea mai bună ofertă pentru Opel Corsa în Programul Rabla. Cu prețuri de la 9.988 euro cu TVA, noul Opel Corsa te provoacă la test drive cu premii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un depozit de cure naturale
  Dacă sunteți un fan al tratamentelor naturale, veniti   la Viva Nature and Green din  Oradea! Fiind singurul distribuitor român de produse Györgytea și Pote-mix, magazinul și patronul său aferent Levente Kovács recomandă ceaiuri din plante și tablete din ingrediente naturale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Călin Ungur, interimar la conducerea Termoficare SA
  Cu expirarea prelungirii mandatului directorului demisionar Stănel Necula, Consiliul de Administraţie al Termoficare SA a votat, miercuri, 19 februarie, instalarea lui Călin Ungur ca director interimar al operatorului de termoficare. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Imperialul”, interpretat de Székely Attila
  Pianistul Székely Attila îl înlocuieşte în ultimul moment pe Răzvan Dragnea în concertul Filarmonicii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Revizorul” şobolanilor de ieri şi de azi
  Marţi s-a jucat în premieră spectacolul „Revizorul” de Nikolai Vasilievici Gogol. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.