bihon.ro Web analytics

Fondatorul școlii farmaceutice orădene, DHC al UO

Reactualizat la:
Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, a devenit Doctor Honoris Causa (DHC) al Universității Oradea.
Scris de demeter1 - Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, a devenit Doctor Honoris Causa (DHC) al Universității Oradea.

La aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea învăţământului academic farmaceutic orădean, un remarcabil farmacist român, un om care a construit neobosit în întreaga sa activitate, a inovat, a dezvoltat și a extins tot ce a ținut de domeniile sale de activitate a fost răsplătit cu cea mai înaltă distincție academică din partea Universității din Oradea.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a Universității din Oradea a avut loc vineri, 12 octombrie, la Facultatea de Medicină și Farmacie. Renumitului farmacist Dumitru Lupuliasa este unul dintre fondatorii școlii farmaceutice orădene.

La eveniment au participat cadre didactice, studenți de la Universitatea din Oradea și invitați.

Alături de Lupuliasa, din prezidiu au făcut parte: rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, decanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof.univ.dr. Adrian Maghiar, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof.univ.dr. Florian Bodog, președintele Senatului Universității din Oradea, prof.univ.dr. Sorin Curilă, șeful Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, prof.univ.dr. Doina Drăgănescu, șeful Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, prof.univ.dr. Johny Neamțu.

Diploma i-a fost înmânată de către prof.univ.dr. Sorin Curilă. Studenții au oferit roba și florile, iar Laudatio a fost citit de către prodecanul FMF Oradea, prof.univ.dr. Florian Bodog.

Recunoștință

„Prin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar doctor farmacist Dumitru Lupuliasa, Universitatea din Oradea dorește să își exprime recunoștința pentru rolul foarte important pe care renumitul farmacist l-a avut în dezvoltarea specializării «Farmacie» la Oradea. Domnia sa este unul dintre cei mai recunoscuți și respectaţi farmaciști români pe plan național și internațional, personalitate remarcabilă care, prin profesionalism, competenţă ştiinţifică, prestigiu şi credibilitatea de care se bucură, reprezintă un model incontestabil în comunitatea academică, în lumea farmaceutică şi în fața generaţiilor de studenţi”, a arătat Claudia Ignat, purtătorul de cuvânt al Universității Oradea.

După decernarea titlului, profesorul a susținut un curs festiv. În încheiere decanul FMF și directorul Departamentului Farmacie, prof.univ.dr. Laura Vicaș, au ținut să-i mulțumească farmacistului, recunoscându-i meritele pentru înființarea specializării «Farmacie» la Oradea. De altfel, Vicaș a amintit de vremurile când Lupuliasa venea săptămânal la Oradea de la București pentru a susține ore.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.