bihon.ro Web analytics

Fondatorul școlii farmaceutice orădene, DHC al UO

Reactualizat la:
Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, a devenit Doctor Honoris Causa (DHC) al Universității Oradea.
Scris de demeter1 - Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, a devenit Doctor Honoris Causa (DHC) al Universității Oradea.

La aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea învăţământului academic farmaceutic orădean, un remarcabil farmacist român, un om care a construit neobosit în întreaga sa activitate, a inovat, a dezvoltat și a extins tot ce a ținut de domeniile sale de activitate a fost răsplătit cu cea mai înaltă distincție academică din partea Universității din Oradea.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a Universității din Oradea a avut loc vineri, 12 octombrie, la Facultatea de Medicină și Farmacie. Renumitului farmacist Dumitru Lupuliasa este unul dintre fondatorii școlii farmaceutice orădene.

La eveniment au participat cadre didactice, studenți de la Universitatea din Oradea și invitați.

Alături de Lupuliasa, din prezidiu au făcut parte: rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, decanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof.univ.dr. Adrian Maghiar, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof.univ.dr. Florian Bodog, președintele Senatului Universității din Oradea, prof.univ.dr. Sorin Curilă, șeful Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, prof.univ.dr. Doina Drăgănescu, șeful Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, prof.univ.dr. Johny Neamțu.

Diploma i-a fost înmânată de către prof.univ.dr. Sorin Curilă. Studenții au oferit roba și florile, iar Laudatio a fost citit de către prodecanul FMF Oradea, prof.univ.dr. Florian Bodog.

Recunoștință

„Prin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar doctor farmacist Dumitru Lupuliasa, Universitatea din Oradea dorește să își exprime recunoștința pentru rolul foarte important pe care renumitul farmacist l-a avut în dezvoltarea specializării «Farmacie» la Oradea. Domnia sa este unul dintre cei mai recunoscuți și respectaţi farmaciști români pe plan național și internațional, personalitate remarcabilă care, prin profesionalism, competenţă ştiinţifică, prestigiu şi credibilitatea de care se bucură, reprezintă un model incontestabil în comunitatea academică, în lumea farmaceutică şi în fața generaţiilor de studenţi”, a arătat Claudia Ignat, purtătorul de cuvânt al Universității Oradea.

După decernarea titlului, profesorul a susținut un curs festiv. În încheiere decanul FMF și directorul Departamentului Farmacie, prof.univ.dr. Laura Vicaș, au ținut să-i mulțumească farmacistului, recunoscându-i meritele pentru înființarea specializării «Farmacie» la Oradea. De altfel, Vicaș a amintit de vremurile când Lupuliasa venea săptămânal la Oradea de la București pentru a susține ore.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ungaria a anunțat noi măsuri la granițe. România inclusă pe lista galbenă, cu restricții
  Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de duminică autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Școli în șantier: bani europeni pentru eficiență energetică
  O parte dintre lucrările de la Școala „Dacia” și de la LT „Onisifor Ghibu” ar putea fi gata până la începerea anului școlar. Termenul final: 2021. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se finanțează împădurirea terenurilor. Prefectul le cere și primarilor să aplice
  Se acordă două tipuri de prime pentru împădurirea terenurilor. Banii se acordă pentru proiect, pentru acoperirea cheltuielilor aferente împăduririi, dar și pentru compensarea pierderilor de venit agricol, până la 12 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Reverse The Moment” lansează E.P-ul „Empty Words”
  E.P.-ul conţine cinci piese şi poate fi ascultat peYoutube, Spotify, Deezer, Itunes si Apple music.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 450 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore
  După ce sâmbătă a fost înregistrat un număr record de cazuri, duminică, 12 iulie, au fost anunțate 456 de noi infectări cu covid-19. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ARDT Oradea invită tinerii la un webinar unde să discute despre start-ul în carieră
  ARDT Oradea- Asociaţia de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului lansează un nou proiect educaţional: Evolve Intership.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.