bihon.ro Web analytics

Fondatorul școlii farmaceutice orădene, DHC al UO

Reactualizat la:
Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, a devenit Doctor Honoris Causa (DHC) al Universității Oradea.
Scris de demeter1 - Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, a devenit Doctor Honoris Causa (DHC) al Universității Oradea.

La aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea învăţământului academic farmaceutic orădean, un remarcabil farmacist român, un om care a construit neobosit în întreaga sa activitate, a inovat, a dezvoltat și a extins tot ce a ținut de domeniile sale de activitate a fost răsplătit cu cea mai înaltă distincție academică din partea Universității din Oradea.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a Universității din Oradea a avut loc vineri, 12 octombrie, la Facultatea de Medicină și Farmacie. Renumitului farmacist Dumitru Lupuliasa este unul dintre fondatorii școlii farmaceutice orădene.

La eveniment au participat cadre didactice, studenți de la Universitatea din Oradea și invitați.

Alături de Lupuliasa, din prezidiu au făcut parte: rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, decanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof.univ.dr. Adrian Maghiar, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof.univ.dr. Florian Bodog, președintele Senatului Universității din Oradea, prof.univ.dr. Sorin Curilă, șeful Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, prof.univ.dr. Doina Drăgănescu, șeful Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, prof.univ.dr. Johny Neamțu.

Diploma i-a fost înmânată de către prof.univ.dr. Sorin Curilă. Studenții au oferit roba și florile, iar Laudatio a fost citit de către prodecanul FMF Oradea, prof.univ.dr. Florian Bodog.

Recunoștință

„Prin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar doctor farmacist Dumitru Lupuliasa, Universitatea din Oradea dorește să își exprime recunoștința pentru rolul foarte important pe care renumitul farmacist l-a avut în dezvoltarea specializării «Farmacie» la Oradea. Domnia sa este unul dintre cei mai recunoscuți și respectaţi farmaciști români pe plan național și internațional, personalitate remarcabilă care, prin profesionalism, competenţă ştiinţifică, prestigiu şi credibilitatea de care se bucură, reprezintă un model incontestabil în comunitatea academică, în lumea farmaceutică şi în fața generaţiilor de studenţi”, a arătat Claudia Ignat, purtătorul de cuvânt al Universității Oradea.

După decernarea titlului, profesorul a susținut un curs festiv. În încheiere decanul FMF și directorul Departamentului Farmacie, prof.univ.dr. Laura Vicaș, au ținut să-i mulțumească farmacistului, recunoscându-i meritele pentru înființarea specializării «Farmacie» la Oradea. De altfel, Vicaș a amintit de vremurile când Lupuliasa venea săptămânal la Oradea de la București pentru a susține ore.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 180 de persoane bolnave, îngrijite de Caritas Catolica
  Asociația Caritas Catolica își extinde serviciul de îngrijire la domiciliu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Antonia Lestyan, în juriu la Beauty Forum
  Antonia Lestyan este cel mai tânăr make-up artist din juriul concursului Beauty Forum Cluj.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-au distrat la Balul Bobocilor LPS Bihorul
   Șase perechi au concurat la ediția din acest an a Balului Bobocilor „Neon Party” a Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul".

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pro şi contra salariului minim de 60% din cel mediu la nivelul UE
  Socialiştii europeni propun introducerea unui mod de calcul unitar al salariului minim la nivel european care să garanteze o serie de salarii minime adecvate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor din centru: Pasajul Magheru – 40%, Podul Dacia – 60%
  O raritate între lucrările municipale - şantierul de pe Magheru avansează văzând cu ochii. Este şi cel care provoacă cel mai mare deranj în traficul rutier din centru. 3

  BIHON Sport local

  Dorința lui Mihai Neșu de ziua lui: Nu vreau nimic pentru mine!
  Fostul fotbalist orădean Mihai Neșu împlinește miercuri, 19 februarie, 37 de ani.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.