bihon.ro Web analytics

Fonduri epuizate într-o zi la „Rabla” electrocasnice

Reactualizat la:
Banii alocaţi pentru cea de a doua sesiune a Programul Rabla pentru electrocasnice 2019 s-au epuizat rapid.
Scris de Demian - Banii alocaţi pentru cea de a doua sesiune a Programul Rabla pentru electrocasnice 2019 s-au epuizat rapid.

O sumă mare de bani a fost oferită sub formă de vouchere celor care vor să-și schimbe electrocasnicele vechi cu unele noi, care consumă mai puțin și care sunt mai puțin dăunătoare mediului înconjurător prin Programul „Rabla” pentru electrocasnice.
După ce fondurile alocate în prima etapă, la sfârşitul lunii mai 2019, s-au epuizat în 12 ore şi în cea de-a doua etapă a programului, care a început marţi – 18 iunie, la ora 10:00, fondurile au fost epuizate rapid.

Noutăţi

Cea de-a II-a ediţie a Programului „Rabla” pentru electrocasnice a adus o serie de noutăţi. Astfel, prin program au putut fi achiziţionate şi televizoare şi maşini de spălat vase, care se adaugă frigiderelor, maşinilor de spălat rufe şi aparatelor de aer condiţionat.

Un alt element de noutate al Programul din acest an îl reprezintă posibilitatea modificării, de către solicitant, a informațiilor introduse eronat (cu excepția CNP), prin utilizarea codului unic de accesare a înscrierii, până în momentul semnării contractului de finanțare.

Altă noutate pentru această sesiune este posibilitatea de a modifica eficiența energetică a unui echipament aprobat, doar de la o clasă superioară la o clasă inferioară, până în momentul utilizării voucherului, cu modificarea sumei aferente fiecărei categorii de echipament. Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui EEE eligibil, în schimbul predării unui DEEE echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe).

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează: a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++; b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++; c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++; d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++; e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); f) 300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++; g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++. h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+; i) 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++.

Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menționată de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziționat.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vino să testezi NOUL OPEL CORSA între 17-22 februarie și îl poți câștiga!
  Opel ți-a pregătit cea mai bună ofertă pentru Opel Corsa în Programul Rabla. Cu prețuri de la 9.988 euro cu TVA, noul Opel Corsa te provoacă la test drive cu premii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un depozit de cure naturale
  Dacă sunteți un fan al tratamentelor naturale, veniti   la Viva Nature and Green din  Oradea! Fiind singurul distribuitor român de produse Györgytea și Pote-mix, magazinul și patronul său aferent Levente Kovács recomandă ceaiuri din plante și tablete din ingrediente naturale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Călin Ungur, interimar la conducerea Termoficare SA
  Cu expirarea prelungirii mandatului directorului demisionar Stănel Necula, Consiliul de Administraţie al Termoficare SA a votat, miercuri, 19 februarie, instalarea lui Călin Ungur ca director interimar al operatorului de termoficare. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Imperialul”, interpretat de Székely Attila
  Pianistul Székely Attila îl înlocuieşte în ultimul moment pe Răzvan Dragnea în concertul Filarmonicii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Revizorul” şobolanilor de ieri şi de azi
  Marţi s-a jucat în premieră spectacolul „Revizorul” de Nikolai Vasilievici Gogol. 2

  Mapamond

  Polițiști filmați în timp ce împărțeau mita primită de la șoferi
  Nouă polițiști din Republica Moldova sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.