bihon.ro Web analytics

Fonduri europene pentru panouri fotovoltaice și baterii

De Simona Drimbău

Fonduri europene pentru panouri fotovoltaice și baterii

Perioada de depunere a proiectelor este 30 iunie 2022 - 30 iunie 2023.
Scris de Simona Drimbău - Perioada de depunere a proiectelor este 30 iunie 2022 - 30 iunie 2023.

Ministerul Energiei a lansat în consultare publică documentele privind accesarea fondurilor europene din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru realizarea de baterii, panouri fotovoltaice şi capacităţi de stocare.
Lanţul valoric industrial al bateriilor va atinge o capacitate anuală totală de fabricaţie şi asamblare al bateriilor de cel puţin 2 GW, în timp ce lanţul valoric industrial al celulelor şi panourilor fotovoltaice va atinge o capacitate anuală totală de cel puţin 200 MW până la 31 decembrie 2025.

Finanțare

Vor putea fi finanţate proiecte care au ca obiectiv construirea de noi capacităţi de producţie şi/sau asamblare şi/sau reciclare a bateriilor de tip Li-Ion (inclusiv Li-metal, Li – sulfur, Zn, flow, high temperature), care include orice combinaţie a activităţilor de producţie de electrozi şi/sau componente ale electrozilor şi bateriilor, asamblarea electrozilor în baterii şi testarea/condiţionarea bateriilor, reciclarea bateriilor.
Vor primi finanţare proiectele pentru construirea de noi capacităţi de producţie şi/sau asamblare şi/sau reciclare a celulelor sau panourilor fotovoltaice, care include orice combinaţie a activităţilor de producţie de polisilicon şi wafers, asamblare de celule şi module fotovoltaice, reciclare a panourilor fotovoltaice (sau a unor elemente ale acestora).

Solicitanţii eligibili sunt întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nou-înfiinţate) şi microîntreprinderile, cât şi întreprinderile mari constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislaţia specifică din statul membru a cărei naţionalitate o deţin şi cu condiţia înregistrării la ONRC în România.
Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 260 milioane euro.
În ceea ce priveşte investiţiile pentru dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice (baterii), perioada de depunere este 30 iunie 2022, ora 10:00 – 31 august 2022, ora 17:00.

Solicitanţii eligibili sunt societăţile, întreprinderile mici, mijlocii şi mari, constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care au înscrise în actul constitutiv activităţi privind producerea şi comercializarea de energie electrică, corespunzătoare diviziunii 35: “Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat” din clasificarea codurilor CAEN.
Bugetul alocat schemei este echivalentul în lei a sumei de 104 milioane de euro, compus din 80 milioane euro fonduri nerambursabile asigurate în PNRR şi fonduri naţionale în valoare de 24 milioane euro.
Ajutorul se acordă în lei sub forma rambursării cheltuielilor efectuate şi nu poate depăşi 167.000 euro per MWh de stocare şi 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiţii.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Petrea irimia says:

  Buna seara.
  Doresc să știu dacă pot accesa fonduri pentru panouri solare sa le amplasez pe teren arabil. Doresc un răspuns și un număr de contact. Numărul de telefon .0743927505.
  Va mulțumesc.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acțiune amplă între Oradea - Cluj-Napoca: Radare în cascadă și dronă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă un șofer prins drogat de polițiștii bihoreni

  Mapamond

  Ucraina: O capră a reușit să rănească cel puţin 40 de militari ruşi, dupa ce a declanșat o capcană cu grenade
  Cel puţin 40 de militari ruşi din apropierea oraşului ucrainean Zaporojia au fost răniţi după ce o capră a declanşat o capcană cu grenade pe care tot ruşii o plantaseră, potrivit Sky News.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  Mapamond

  Curtea Supremă a SUA a eliminat dreptul constituțional la avort
  Curtea Supremă a SUA a eliminat vineri dreptul constituțional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.

  Mapamond

  Avertisment de la cel mai inalt nivel: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
  Liderii Uniunii Europene se pregătesc pentru o reducere suplimentară a livrărilor de gaze din Rusia, căutând modalităţi de a amortiza efectele crizei şi ale creşterii preţurilor la energie, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a semnat contractul pentru cele cinci pasaje din Piața Emanuil Gojdu. Lucrările de deviere a rețetelor dar și a circulației vor începe în 2 săptămâni
  Anuțul a fost făcut vineri, 24 iunie, de către primarul Florn Birta care, alături de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a vizitat șantierele altor două proiecte mari de infrastructură din Oradea. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.