bihon.ro Web analytics

Fostul consilier al primarului, Zsolt Demian, vice la Marghita cu voturile contracandidatului

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Fostul consilier al primarului, Zsolt Demian, vice la Marghita cu voturile contracandidatului

Reactualizat la:
A avut un contracandidat de la PSD, dar care nu a fost susținut de propria formațiune, ci a avut susținerea liberalilor.
Scris de Veronica Bursașiu - A avut un contracandidat de la PSD, dar care nu a fost susținut de propria formațiune, ci a avut susținerea liberalilor.

Tânărul secund de la Primăria Marghita a fost ales cu voturile UDMR și PSD. În condițiile în care primarul a propus un viceprimar PSD, pe Cristian Pop. Prima încercare de a alege viceprimarul la Marghita a eșuat fiindcă prefectul Dumitru Țiplea a respins solicitarea scrisă a 10 consilieri locali în acest sens, pe motiv că nu se epuizase perioada de contestații. Se întâmpla pe 21 octombrie. S-a reușit două zile mai târziu.

„Noi am vrut să mergem pe modelul Oradea și pe modelul Consiliului Județean, în sensul în care am dorit ca în ziua în care primarul și aleșii au depus jurământul să alegem și viceprimarul și comisiile de specialitate. Dar domnul prefect a spus că nu se poate atunci, pe 21 octombrie, când am vrut noi să convocăm ședința de îndată. Aceasta, chiar dacă cu vreo 3 ore înainte, în discuțiile cu domnul senator Cseke Attila, a spus că aduce ordinul. Dar nu ne-am supărat noi pentru asta”, spune viceprimarul Zsolt Demian.

Fost consilier al primarului Pocsaly Zoltan, Zsolt Demian a fost propunerea UDMR pentru acest fotoliu. În campania electorală, primarul independent Marcel Sas Emil Adăscăliții spune că prima sa opțiune de viceprimar va fi de la UDMR, având în vedere structura etnică a orașului: 60% români, 40% etnici maghiari. Pe acest principiu, spune Zsolt Demian a funcționat întodeauna Primăria Marghita, când e primar român a fost vice maghiar și invers, „deoarece considerăm că ambele etnii trebuie reprezentate în conducerea orașului”. Zsolt Demian spune că într-adevăr primarul independent a făcut o propunere de viceprimar UDMR, în persoana unui domn care nu a fost ales consilier local, UDMR având 6 consilieri locali, iar domnul respectiv fiind pe poziția a VIII-a.

„Eu am fost, în unanimitate propunerea UDMR, eu fiind și liderul zonal al formațiunii. Nu știu cum putea domnul primar să propună un viceprmar UDMR, dar mă rog, a fost o părere, așa cum UDMR a avut altă părere”.

În Consiliul Local Marghita există o situațe specială, Marcel Sas Emil Adăscăliții a obținut și mandat de consilier local, dar fiind ales primar voturile independentului nu se redistribuie.

„Practic sunt 16 consilieri locali, domnul Sas trebuia să fie al 17-lea. Sunt 6 consilieri UDMR, 6 consilieri PNL și 4 consilieri PSD. Doi dintre cei de la PNL s-au retras și nu au fost validați. Eu am devenit viceprimar cu 9 voturi, 6 de la UDMR și 3 de la PSD, fiind doar 13 consilieri în sală. Sunt însă viceprimarul tuturor, fiecare cetătean putând conta pe mine! Multumesc pentru încredere”, a spus Zsolt Demian.

Primarul l-a propus pe Cristian Pop de la PSD ca viceprimar , care a luat 4 voturi unul al său și 3 de la PNL.

„Avem o majoritate PSD -UDMR în Consiliul Local , dar nu ne opunem noi primarului, așa cum a spus și domnul Cseke Attila în discursul său, îl vom susține pe domnul primar în proiectele de dezvoltare ale orașului. Noi vrem să ducem la îndeplinire proiectele de 25 de miliaone de euro ale căror contracte sunt deja semnate. Este vorba despre complexul care va cuprinde piața agroalimentară și centrul de formare profesională, de reabilitarea clădirii Goga 2 și de clădirea nouă de la Goga 1. Apoi, cu banii obținuți de domnii Cseke și Szabo Odon de la Guvern vom extinde clădirea de la Horvath Janos. Vrem să folosim apa termală, în prima fază pentru a încălzi toate instituțiile publice și continuăm îmbunătățirea serviciilor de la spital ”, a spus viceprimarul Zsolt Demian.

Premieră în România: prefectul folosește sistemul video STS, pentru constituirea consiliilor locale

Marcel Sas, primarul care a ales să trăiască ca un leu, nu ca o antilopă. A rămas orfan la 14 ani

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Record coronavirus: aproape 200 de decese în 24 de ore. 4.272 cazuri noi în România, 108 în Bihor
  Marți, 01 decembrie, la orele prânzului, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România au fost confirmate încă 4.272 cazuri de coronavirus. 2

  BIHON Opinii

  România la 1 Decembrie. Ce avem nevoie, înainte de tradiționalul „La mulți ani!”
  Vom reuși ca stat-nație abia atunci când obsesia pentru investiții, educație aplicată, muncă, grija pentru sănătate, mediu și solidaritate socială vor deveni religie de stat.

  Mapamond

  VIDEO | Prăbuşirea și explozia spectaculoasă a unui meteorit a fost suprinsă de camerele de supraveghere
  Un meteorit a fost filmat în timpul prăbuşirii în Japonia. Meteoritul a fost vizibil mai ales în partea de vest a ţării. Meteoritul s-a dezintegrat înainte să ajungă pe Pământ.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Record negativ în Bihor: 16 pacienți cu coronavirus au decedat. 108 cazuri noi și 239 vindecări
  Prefectura Bihor anunță că de luni până marți au fost confirmate 108 cazuri de coronavirus în județ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei scenarii pentru salariul minim pe economie în 2021
  Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a propus trei scenarii pentru creșterea salariului minim brut în anul 2021. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Controale de amploare ale inspectorilor sanitari veterinari
  Vânzarea ori achiziţionarea animalelor vii este permisă doar direct din exploatații de animale, înregistrate în Baza Naţională de Date.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.