bihon.ro Web analytics

Fotografi români expun în China

Fotografi români expun în China

<p>FOTO: Euro Foto Art</p>
Reactualizat la:
Ziua Naţională a României a fost marcată de expoziţii la Neijing, Shanghai şi Zhuhai.
Scris de Camelia Busu - Ziua Naţională a României a fost marcată de expoziţii la Neijing, Shanghai şi Zhuhai.

Lansarea a celei de a IV-a ediţii a festivalului dedicat Zilei Naționale a României a avut loc la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din Beijing vineri, 29 noiembrie, în complexul arhitectural Galaxy SOHO. Festivalului Fotografiei Românești în China este organizat de ICR din Beijing , cu sprijinul Asociației Internațioanle „Euro Foto Art” (AIEFA) și Organizației Partenere a acesteia, China Photo Network Online din Zuhai (CPNO).

La vernisaj, amfitrionul evenimentului a fost doamna Elena Maria Olga Racu din partea ICR din Beijing. În cadrul venisajului a luat cuvântul președinții celor două organizații susținătoare ale festivalului: artiștii fotografii Ștefan Tóth AFIAP din Oradea, respectiv Weilu Chen din Zhuhai. În cadrul festivității a fost vernisată expoziția de artă fotografică intitulată „Oameni și orașe din România și China”, realizată din 70 de fotografii realizate de artiștii fotografi din cele două țări, reprezentând simbolic 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China.

Sâmbătă, 30 noiembrie, a avut loc la Muzeul de Artă Contemporană și Centru de Artă din Shanghai Lingan o gală de imagini digitale, în care au fost prezentate cele şapte expoziții de artă fotografică care vor fi vernisate în cadrul Festivalului Fotografiei Românești în China în orașele: Beijing, Sanghai, Zhuhai, Shunde și Macau.

La eveniment a vorbit reputatul artist fotograf din Shanghai Haibo Chi, cunoscut și publicului din România prin cele două expoziții organizate în Oradea și Carei. În cadrul Galei au fost prezentate expozițiile de artă fotografică: „Oameni și orașe din România și China”, respectiv expozițiile personale ale artiștilor fotografi membri ai Asociației Internaționale ”Euro Foto Art și Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea: Ovi D. Pop EFIAPs (Oradea) – „România văzută de la înățime”, Tudorel Ilie (Baia Mare) – „România repere culturale”, Mariana Scubli (Sighetu Marmației) – „Spiritul tradiției Românești”, Nicoleta Gabor (Oradea) – „Călător de Noiembrie” și Gelu Vrabie (Oradea) – „Impresii Urbane”.

Duminică, 1 decembie, cei doi artiști fotografi din România au fost insoțiți de colegii lor din Sanghai la o serie de deplasări. Luni, 2 decembrie, a fost vernisată la Centru Expozițional din Zhuhai, în prezența celor doi artiști fotografi din România, expoziția artistei fotograf Mariana Scubli din Sighetu Marmației, intitulată „Spiritul tradiției Românești”.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A căzut cu mașina în groapa pasajului subteran de pe bulevardul Magheru
  Un șofer a ajuns cu autoturismul în șantierul pasajului subteran de pe bulevardul Magheru.

  România

  Turiști fără carantină, din 15 iunie în Grecia
  Vacanțele de vară ar putea începe din 15 iunie. Potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres, al Ambasadei Greiei în România, din 15 iunie Grecia va primi turiști din România, Bulgaria și statele UE fără niciun fel de măsuri de carantină.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANM: Vreme instabilă, cu ploi torențiale și vijelii în majoritatea regiunilor, până miercuri seara
  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de ploi şi vijelii, valabilă până miercuri seara în întreaga ţară.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De Ziua Copilului, OTL scoate pe trasee flota rulantă de plimbare recreere - tramvaiul de epocă și autobuzul cabrio
  Accesul este coniționat de purtarea măștii de protecție, avertizează conducerea OTL SA.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statul plătește 45% din salariul persoanelor care revin din șomaj tehnic
  Firmele care angajează tineri cu vârsta între 16 și 29 de ani și persoane cu vârsta peste 50 de ani primesc timp de 12 luni, 2.500 de lei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Record: 22 de cazuri noi de coronavirus în județul Bihor
  Conform datelor Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de coronavirus din județul Bihor a ajuns la 608. 17

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.