bihon.ro Web analytics

Fotograful din văzduh

Reactualizat la:

Fotograful din văzduh

<p> FOTO: Ovi D. Pop</p>
Reactualizat la:
Cunoscutul fotograf orădean Ovi D. Pop a fost desemnat câştigător la Drone Awards 2018.
Scris de Demian - Cunoscutul fotograf orădean Ovi D. Pop a fost desemnat câştigător la Drone Awards 2018.

Pe 18 iulie, Ovi D. Pop era anunţat că este câștigător cu fotografia „Weather snake” la concursul celor mai bune fotografii aeriene ale anului, la categoria Abstract, la prima ediţie a competiţiei Drone Awards 2018. Concursul a fost creat de organizatorii prestigiosului Siena International Photography Awards, un fel de Oscar al fotografilor. Aceştia îşi propun prin acest concurs să reamintească publicului valoarea artistică a fotografiei realizate cu ajutorul dronei. „În această dezbatere crescândă, în ceea ce privește problemele de supraveghere și confidențialitate în mijlocul tehnologiilor mereu avansate, rolul artiștilor pare a fi esenţial”, scriu organizatorii. „Artiștii aerieni contemporani continuă să folosească fotografia pentru a crea imagini cu o acoperire și putere extraordinare, aprofundând înțelegerea noastră asupra lumii dincolo de aspectul ei de suprafață și modul în care ne raportăm la ea”, mai precizează aceştia.

Peste 4.400 de fotografii venite din 101 ţări au fost înscrise în concurs la cele şase categorii: Abstract, Natură, Oameni, Sport, Viaţă sălbatică şi Urban. Propunerile au venit atât din partea fotografilor amatori, cât și a celor profesioniști. Spre exemplu, fotografiile trimise la categoria Sport au demonstrat – spun organizatorii – cum pot fi folosite umbrele ca un deosebit efect, în timp ce fotografiile de la categoria Abstract au folosit perspectiva şi distanţa pentru a crea noi forme.

La prima ediţie a acestui concurs, titlul de „Drone Awards Photographer of the Year” i-a revenit francezului Florian Ledoux, care a fotografiat un urs polar înotând în apele îngheţate din nordul Canadei, sărind de pe o banchiză pe alta.

Gala de înmânare a statuetelor de cristal va avea loc pe 27 octombrie la Siena, în inima Toscanei. Fotografiile câştigătoare vor face parte dintr-o expoziţie intitulată „Sky’s the Limit” (Cerul este limita), care va fi vernisată la Siena, în Italia, în luna noiembrie, ca parte a festivalului „Siena International Photo Awards”, şi va rămâne deschisă până în 2 decembrie 2018.

Şarpele

Fotografia „Weather snake” a lui Ovi D. Pop are în palmares două medalii de aur, la New York şi Muntenegru, două medalii de argint primite în Grecia şi Tadjikistan şi o medalie de bronz adjudecată în Irlanda. Prima dată, Ovi a făcut fotografia vara, spre Derna, fiind impresonat de peisajul văzut de sus, cu drumul şerpuind şi coroana bogată şi verde a salcâmilor. Iarna, având cursanţi din Satu Mare, a organizat un weekend de shooting foto la Vişeu, în ideea de a trece din nou pe la Derna pentru a face varianta de iarnă a fotografiei cu salcâmi. Din acea tabără a reuşit să câştige o medalie de aur în Irlanda, cu fotografia mocăniţei. Dar zăpada propice pozei cu drumul şerpuind a avut-o abia în martie.37877635_10217241586300581_3479843358610817024_n

Ideea fotografiilor cu acelaşi cadru în diferite anotimpuri a avut-o de mult timp. De exemplu, imaginea cu Cetatea Oradea realizată iarna în 2008, şi apoi vara în 2018. Şansa a făcut ca „Weather snake” să fie apreciată de juriul de la Siena şi să fie singurul român câştigător al primului concurs de fotografie realizată cu drona. De altfel, acest premiu se adaugă celor 77 de premii câştigate numai anul acesta, dintre care 23 sunt medalii de aur. Foarte apreciat în străinătate, Ovi D. Pop a fost invitat să facă parte din juriile mai multor competiţii, de două ori în China, în Georgia, Croaţia şi Australia. Anul acesta va mai fi prezent în jurii din Danemarca, România, Ucraina, iar anul viitor în India şi Ecuador.

http://www.bihon.ro/au-inceput-inscrierile-la-un-nou-curs-autorizat-de-fotografie/2080733

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.