bihon.ro Web analytics

Gratuităţi şi distracţii de 1 Iunie

Miercuri, de Ziua Internaţională a Copilului, cei mai mici dintre orădeni sunt invitaţi la muzee şi la o  premiere OTL.
Scris de Demian - Miercuri, de Ziua Internaţională a Copilului, cei mai mici dintre orădeni sunt invitaţi la muzee şi la o  premiere OTL.

Art Nouveau pe înţelesul copiilor, vizite gratuite în turnul Primăriei şi la Casa Darvas Laroche precum şi premierea celor mai reuşite lucrări din concursul OTL fac parte din oferta de 1 Iunie, adresată celor mai mici cetăţeni ai urbei.

„Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor aşteaptă toţi copiii şi elevii, cu ocazia zilei de 1 Iunie 2016, să viziteze gratuit Turnul Primăriei Oradea şi Casa Darvas La Roche – str. Iosif Vulcan nr. 11. Cu acest prilej, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor organizează ateliere de creaţie pentru elevi la Casa Darvas la Roche. Organizatorii, împreună cu profesorii Racz Ervin şi Popa Silviu de la Liceul de Artă din Oradea, graţie talentului elevilor claselor a XI-a, vor realiza în intervalul orar 10.00-14.00 activităţi care vor presupune lecţii de cunoaştere a poveştii detaliului în stilul Art Nouveau şi organizarea atelierelor de creaţie decorativă pe cutii de carton. Activitatea are la bază informaţiile transmise prin expoziţia „Natura şi Art Nouveau” concentrate într-un caiet educaţional tipărit în 1000 de exemplare, care vor fi utile alături de alte materiale decorative”, transmite Primăria.

Astfel, copiii organizaţi pe grupuri sunt aşteptaţi pe strada Iosif Vulcan nr. 11 cu o cutie/grup pe care se va realiza experimentul „Natura în Art Nouveau”. La finalul orei petrecute în atelierul de creaţie, participanţii vor putea păstra „haina” unei amintiri interesante, utile sau care poate să fie oferită cadou. Cele mai originale creaţii vor fi premiate de organizatori.

Programul atelierelor de creaţie – 10,00 – 14,00 – Casa Darvas La Roche. Programul de vizitare la obiectivele turistice – 10:00 – 19:00, fără participarea la activităţi.

Detaliile privind organizarea atelierelor de creaţie pe grupuri de copii/elevi se pot obţine la telefon 0731-212284, sau 0259-437000 – int. 262, persoană de contact Camelia Matei.

Prieten pe şine

După-amiază, de la ora 18:00, în bucla de la Pod CFR, vor fi premiaţi elevii de la şcolile din Bihor care au participat la concursul de desene „Prietenul meu, Tramvaiul”.

Aflat la a treia ediţie, proiectul este iniţiativa OTL SA, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor. Anual, unul dintre tramvaiele OTL este redecorat cu un autocolant care conţine desenele desemnate câştigătoare în urma selecţiilor care au avut loc. În acest an, la marcarea a 110 ani de transport public cu tramvaie electrice, va fi decorat un tramvai care va circula „împodobit” cu aceste desene începând din 1 iunie 2016. „Invităm cu drag orădenii să participe la festivitatea de premiere şi apoi la o plimbare cu tramvaiul decorat”, transmite OTL SA.

Ziua Copiilor, în Parcul Bălcescu

Miercuri, Parcul Bălcescu va fi animat de concerte și concursuri pentru copii. Activitățile pentru cei mici vor începe la ora 10 și se va întinde pe tot parcursul zilei. Pe scena din parc va fi prezentată și o piesă de teatru pentru copii. Organizatorii au mai pregătit pentru micuți și părinți preparate tradiționale la grătar, înghețată, sucuri și multe surprize.

Program 1 iunie:

10:00 Muzică ambientală

14:00 – 15:30 Spectacol al elevilor coordonați de Romina Nemes – Silaghi

15:30 – 16:00 Bianca Onița, Maria Alexandra Secan, Bianca Risco, David Alexandru

16:00 – 17:00 Teatru pentru copii – Visul Magic

17:00 – 18:00 Grupul Florile Bihorului (coordonator Anamaria Gal), Carmen Floroiu

18:00 – 19:00 Grupul Vivere (coordonator Valeria Miscutia)

19:00 – Meda Music (coordonator Meda Horjan)

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -C. 10 si 15.12.2021 - PL Rural + Beius + Alesd - anuntate cu 2 zile, respectiv cu 5 zile

  România

  Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Purtatul măștii de protecție în locuri deschise ar putea fi eliminat
  Guvernul pregăteşte o relaxare a restricţiilor, a anunţat, marţi, premierul Nicolae Ciucă. El precizează că purtatul măştii de protecţie ar putea fi eliminat în anumite locuri. Decizia va fi luată miercuri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Eveniment de excepție în Oradea: ,,Colind de Crăciun”
  Invitați speciali: Marius Ciprian Pop, Luminița Anghel și Aurelian Temișan.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se închide Ștrandul Ioșia
  Ștrandul Ioșia din Oradea se închide începând de luni, 13 decembrie 2021, pentru o perioadă de o lună și jumătate, urmând să se redeschidă marți, 1 februarie 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Percheziții la Vama Borș pentru corupție
  Procurori ai Tribunalului Bihor, dar și din Ungaria precum și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție Oradea au blocat vama Borș 1 marți dimineață. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medicul orădean Carmen Pantiș, invitată la Florin Călinescu Show: „Doamna Pantiș este un erou"
  Șefa Colegiului Medicilor Bihor, orădeanca dr. Carmen Pantiș a fost invitată joi, 02 decembrie, la emisiunea lui Florin Călinescu, de pe PrimaTV. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.