bihon.ro Web analytics

Hatos și Buzlea intră pe lista lui Bolojan! Iată cei șapte propuși de PNL în Parlament

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Hatos și Buzlea intră pe lista lui Bolojan! Iată cei șapte propuși de PNL în Parlament

Reactualizat la:
Sociologul Adrian Hatos și directorul AFIR, Cristian Buzlea, sunt noile nume propuse de Ilie Bolojan pentru Parlament, din partea PNL Bihor. Cei doi vor ocupa poziții semi-eligibile.
Scris de Călin Corpaș - Sociologul Adrian Hatos și directorul AFIR, Cristian Buzlea, sunt noile nume propuse de Ilie Bolojan pentru Parlament, din partea PNL Bihor. Cei doi vor ocupa poziții semi-eligibile.

Patru din cele șapte poziții eligibile și semi-eligibile ale PNL Bihor pentru Parlamentul României reprezintă nume noi.
Sociologul Adrian Hatos ocupă locul 2 pe lista PNL pentru Senatul României, după dr. Gheorghe Carp – managerul Spitalului Județean și coordonator al eforturilor anti-Covid din județul Bihor. Carp a fost viceprimar al Oradiei în primul mandat al lui Ilie Bolojan.
Hatos este celălalt profesor al Universității din Oradea care se regăsește printre propunerile PNL Bihor pentru noua legislatură parlamentară. Aspect inedit, Hatos nu este încă membru PNL, dar se va înscrie în partid.

Propunerile lui Ilie Bolojan: 1. Senat – dr. Gheorghe Carp; 1. Camera Deputaților – prof. Aurel Căuș

Profesorul Aurel Căuș, președinte al Senatului Universității din Oradea, este cel care deschide lista PNL pentru Camera Deputaților. Prof. Căuș tocmai a fost ales consilier local în Oradea în echipa lui Florin Birta, calitate la care va renunța, dacă va deveni parlamentar.
Mizând pe universitari, Ilie Bolojan și Florin Birta își reafirmă angajamentul pentru întărirea Universității din Oradea, condiție obligatorie pentru ca dezvoltarea Oradiei să intre într-o următoare etapă.

Ocupanții locurilor 2, 3 și 4 PNL Bihor pentru Camera Deputaților: av. Kiss Janos, av. Ioan Cupșa și Florica Cherecheș

După Căuș, locurile 2, 3 și 4 fuseseră atribuite încă de joi avocatului beiușean Janos Kiss și deputaților în exercițiu Ioan Cupșa și Florica Cherecheș, în această ordine.
Ulterior, vineri, pe locul 5 la deputați a fost propus și votat Buzlea, directorul AFIR, calitate din care a avut interacțiuni constante cu primarii de Bihor, pentru atragerea finanțărilor europene. Poziția 5 pentru Camera Deputaților este considerată semi-eligibilă, de către PNL Bihor.

Găvrilă Ghilea și Cornel Popa, doi “grei” ai filialei, nu au mai fost susținuți de Ilie Bolojan pentru încă patru ani în Parlament

Ghilea și Popa, retrași

Între timp, Lidia Popa s-a retras și ea, nedorind să ocupe poziții neeligibile și rămâne de văzut dacă fostul consilier județean Sebastian Lascu și primarul de Rieni, Gheorghe Bota, vor rămâne pe liste, pe poziții neeligibile. Cei trei se înscriseseră în competiția internă din partid, dar nu s-au regăsit între preferințele lui Ilie Bolojan. Așa cum nu s-au regăsit nici doi “grei” ai partidului, Cornel Popa și Găvrilă Ghilea.
Ilie Bolojan le-a cerut celor doi, Popa și Ghilea, să se retragă, pentru a face loc altora. Senatorul Popa nici nu s-a mai înscris în competiția internă, iar deputatul Găvrilă Ghilea s-a retras chiar înainte de votul BPJ, din seara de joi. Cu ocazia anunțului privind retragerea sa, Ghilea i-a transmis șefului filialei și celorlalți colegi din PNL că s-ar fi cuvenit realizarea unui sondaj, în baza căruia să fie realizate propunerile privind listele de candidați. Ghilea are la activ un mandat de senator și unul de deputat. Înainte, Ghilea a fost prefect de Bihor, vicepreședinte al Consiliului Județean și viceprimar al Oradiei, în mandatul primarului Filip. Cornel Popa are la activ patru mandate de parlamentar, ca senator și deputat, fiind președinte al Consiliului Județean Bihor în perioada 2012 – 2016. Popa este predecesorul lui Ilie Bolojan la conducerea filialei PNL Bihor, fiind și co-președinte al filialei în perioada imediat următoare a fuziunii cu PDL, calitate pe care a împărțit-o cu Găvrilă Ghilea, ex-lider al PDL Bihor. În prezent, Ghilea este prim-vicepreședinte al PNL Bihor.
Joi, Biroul Permanent Județean al PNL a votat pentru ca Ilie Bolojan să întocmească lista de candidați de pe pozițiile eligibile, iar vineri, prin telefon, Colegiul Director Județean (CDJ) a aprobat listele cu cei șapte propuși de liderul filialei.

Urmează validarea de la Centru

„Lista PNL Bihor, așa cum a fost ea definitivată, în care pe locul 2 la Senat este sociologul și universitarul Adrian Hatos, iar pe locul 5 la Camera Deputaților este directorul OJFIR, Cristian Buzlea, urmează să fie trimisă Biroului Permanent Național al PNL care mâine (duminică – n.red.) va valida aceste propuneri, în regim de videoconferință. Alături de cei care sunt pe locurile eligibile și semi-eligibile, lista este completată de alți colegi care au fost confirmați în alegerile locale sau în zonele din care provin au o anumită notoritate, în așa fel încât echipa de candidați să aibă o susținere și de pe locurile neeligibile cât mai bună posibilă. Eu și dl Birta vom închide listele”, ne-a declarat președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan.
Pentru primele patru locuri la Cameră și primul loc la Senat sunt socotite ca fiind 100% eligibile. Lista propusă de Bolojan a fost votată de membrii BPJ al PNL Bihor. Pentru stabilirea locurilor semi-eligibile, locul 2 Senat și locul 5 Cameră, a fost mandatată o comisie formată din cinci persoane, care i-a ales pe Hatos și pe Buzlea. Comisia cu mandatul de a definitiva lista este formată din președintele ales al Consiliului Județean, Ilie Bolojan, primarul ales de Oradea, Florin Birta, prim-vicepreședintele PNL Bihor, Găvrilă Ghilea, secretarul general PNL Bihor, Ionel Avrigeanu și secretarul adjunct, Călin Gal.

Locul 2 Senat, cu șanse reale

Dacă PNL Bihor va confirma printr-un scor bun la parlamentare rezultatul excelent din alegerile locale, sunt șanse mari să ducă în Parlament doi senatori și patru sau chiar cinci deputați. Astfel, sociologul Adrian Hatos (locul 2 Senat) are șanse mari să devină senator. Are șanse și Cristian Buzlea însă, cel puțin aparent, acestea sunt reduse.

PNL și PSD Bihor și-au stabilit candidații pentru Parlament

Deputatul Florica Cherecheș, infectată cu noul coronavirus!

 

 

13 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. oldtimes says:

  Chereches este veriga slaba. Chiar daca pe ceilalti i-a simtit inutili, pe ea Bolojan inca o protejeaza… pacat.

 2. SelfI says:

  Domn’ col Bolojqn, permiteți să raportez: super mișcare, Hatos merită, că-i dragoste, dân popor. Da’ Buzele, nici măcar din PD nu-i….Știm, amu, că-i absolvent de teologie, dar mai știm și că îi dealu Hellvig… Domn’ col Bolojan, de citiți acest comentariu,vă rog io, nu ne mai insultați inteligența! Chiar așa?

 3. Dorel says:

  Deputatul Ioan Cupșa este singurul deputat PNL care, potrivit stenogramei ședinței de plen din 9 mai 2017, a votat pentru adoptarea legii recursului compensatoriu deci nu avea ce cauta pe lista PNL pentru Parlamentul Romaniei daca PNL vrea cu adevarat sa faca o reforma in domeniul Justitiei.

 4. Lulu says:

  Numai 50 de ani are Chereches? Imi pare rau ca nu cunoaștem marile personalități liberale.

 5. Fierdinand says:

  Politica și parlamentiul legi se arde filamentul dar concret în șantier pnlampa- i lux cu fier.

 6. Alfonso says:

  Lumea va fi un loc mai bun

 7. cetatean says:

  mai bine s-ar duce si Bolojan la Bucuresti, s-ar integra perfect printre mitici .

 8. Vasy says:

  Doua jeguri umane: Ghilea si Popa unul fosta sluga a lui Basescu, altul fosta sluga a fratilor Micula pe care in final i-a tradat, au fost inlocuite de doi pacalici locali. Apata poate Bihorul, atata poate Oradea, nu ne putem desprinde de mentalitatea si pozitia de provincie marginala a Romaniei?

 9. Observer says:

  Hatos Adrian pe listele PNL:))))))), bravo ember! Dacă ajungi prin parlament nu uita să propui ca parlamentarii maghiari să și țină ședințele separat de cei români, pe modelul elevilor, conform unui:studiu” sociologic al lui Ady…

 10. Un oradean says:

  Hatos e cel mai arogant om posibil. Nu-mi place alegerea lor.

  • Oradean says:

   Nici nu aveau de unde alege dintre membrii lor vechi!? Doar personulitati si talente culese de te miri unde, ca sa dea bine la prostime: uite ce telectuali promovam noi! Totul este imagine si marketing, nu grija pentru a alege si promova persoane cu competente potrivite! Traiasca “marketingocratia” si “pilocratia”! :))

 11. Gabi Nicola says:

  Adrian Hatos este un model de profesionalism, onestitate și corectitudine. Nu sunt bihorean, dar dacă am avea macar 20 de senatori ca dumnealui, România va crește în 4 ani. Pentru cârcotași: studiile sociologice sunt vitale atunci când vrei să identifici problemele, de la ” firul ierbii” ale societății.

 12. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.