bihon.ro Web analytics

Hi-tech la Poliție pentru că “hoții îți invadează intimitatea”

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Polițiștii bihoreni au lansat luni campania „Hoții îți invadează intimitatea”, într-o nouă abordare cu scop preventiv.
Scris de Otilia Șandor - Polițiștii bihoreni au lansat luni campania „Hoții îți invadează intimitatea”, într-o nouă abordare cu scop preventiv.

În parteneriat cu Feroneria Prod, polițiștii de la Prevenire au folosit tehnologii de ultimă generaţie, cua jutorul căreia, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Cu ajutorul unor ochelari speciali VR, cetățenii pot vedea practic cum hoții intră într-o locuință ca să fure, dar ei nu pot interveni să oprească acest furt.
În acest sens, polițiștii au lansat și spoturi video, iar conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, în județul Bihor, ei se vor întâlni cu persoane din grupuri ţintă, care vor fi invitați să vizioneze aceste spoturi pentru a preveni furturile din locuințe.

În primele 11 luni ale anului 2019, pe raza județului Bihor au fost sesizate cu 15,8% mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului 2018. De reținut însă că cele mai multe furturi din locuințe au avut loc în mediul rural, prin efracție, prin împrietenire și prin escaladare.

Oamenii trebuie să se asigure că au încuiat ușa la plecare, să monteze o încuietoare de calitate, dar și un sistem de alarmă și, nu în ultimul rând, să nu își anunțe plecările pe rețelele de socializare.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Salteaua video says:

  Cine îi saltã? Poliţia video.

 2. BIHON Opinii

  Sechestrele Fiscului încetează în dosarele penale
  Prin decizia nr. 581/2019 Curtea Constituțională a României a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că prevederile art. 213 alin. (8) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, în forma anterioară modificării prin Ordonanța Guvernului nr. 30/2017 sunt neconstituționale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  În memoria victimelor Holocaustului
  Expoziţia „In memoriam Auschwitz” a fost vernisată luni, la Sinagoga Neologă Sion.

  România

  Gheorghe Dincă, scrisoare pentru familia Luizei: Am fost obligat să mint că am ucis-o
  Familia Luizei Melencu a primit scrisoare de la Gheorghe Dincă, în care acesta susţine că fata „ a fost furată”, nu omorâtă, iar el a fost obligat să recunoască o crimă pe care nu ar fi comis-o. „Eu aici îl cred”, a declarat, luni, Monica Melencu, mama fetei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii bihoreni au acordat peste 800 de amenzi în patru zile
  Peste 500 de amenzi au fost acordate pentru depășirea limitelor de viteză.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primii pași pentru centura ocolitoare Oşorhei
  Consiliul Director al Zonei Metropolitane Oradea a decis săptămâna trecută organizarea licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate a centurii ocolitoare a Oşorheiului, a transmis primarul Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei cazuri noi de gripă în județul Bihor
  În sezonul rece 2019-2020 s-au înregistrat patru cazuri de gripă în județul Bihor, toate având o evoluție pozitivă.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.