bihon.ro Web analytics

Hotelul din Cetate alocat gratuit către Școala Hotelieră din Lausanne

De Cristina Ghilea

Hotelul din Cetate alocat gratuit către Școala Hotelieră din Lausanne

Reactualizat la:
Argumentul municipalității pentru transformarea spațiului de cazare în hotel-școală: unitatea școlară pregătește și manageri, nu doar carmeriste, iar aceștia nu ar avea spațiu de practică în hotelurile din județ.
Scris de Cristina Ghilea - Argumentul municipalității pentru transformarea spațiului de cazare în hotel-școală: unitatea școlară pregătește și manageri, nu doar carmeriste, iar aceștia nu ar avea spațiu de practică în hotelurile din județ.

Consiliul Local a votat, în ședința ordinară de joi, alocarea cu titlu gratuit a mai multor spații din Cetate Fundației Didactica, cea care deține licența pentru funcționarea Şcolii din Lausanne. Acestea sunt situate în corpurile C, D și E și constau din săli de conferință și spații de cazare în regim hotelier. În 2016, cu încălcarea interdicțiilor impuse de proiectul european în baza căruia s-a reabilitat Cetatea, în aceste spații a fost amenajat un hotel de 3 stele, cu 17 camere și o cafenea. A fost închis după o atenționare și o „amendă” de la finanțator, dat fiind că proiectul conținea interdicția exploatării pentru profit financiar a spațiilor.

Consilierii PSD s-au opus inițiativei, pe care au calificat-o ca „neliberală”. Emilan Pavel a spus că grupul PSD „nu e de acord cu această transformare”.

„Spuneați mai devreme de principii liberale pe care le susțineți, acest material nu corespunde acelor principii liberale. Acest hostel poate fi scos la licitație, dat în folosință unui operator. Acum, după ce s-a terminat implementarea, ar fi logic să îl scoatem la licitație către o companie cu experiență în domeniu”, a spus el.

De asemenea, a insistat că, având în vedere pronunțatul specific turistic al Bihorului, cu Băile Felix în apropriere și cu diversitatea de hoteluri, e firesc ca elevii școlii elvețiene să facă practică în baza materială deja existentă. În replică, primarul Florin Birta i-a spus că „noi dorim ca aici să intruim studenții ca să devină și manageri, nu doar cameriști, femei de serviciu și recepționeri. Într-un hotel funcțional, nu cred că ar avea acces să facă practică”.

Edilul a mai spus că „hotelul va funcționa după modelul unuia similar la Lausanne, unde funcționează foarte bine, sper că va funcționa și aici”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson la centrul drive-through din Oradea
  DSP Bihor a anunțat că începând de joi, 13 mai, în cadrul centrului de vaccinare drive through din Oradea va funcționa un flux de vaccinare Johnson & Johnson, pe lângă cele 6 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost aprobat SF al Centurii Ocolitoare Aleșd și culoarul de exproprieri a terenurilor de pe traseu
  Centura Aleșdului prinde contur. În ședința extraordinară de miercuri a CJ Bihor au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF). Totodată a fost aprobat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul viitoarei centurii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANPC a luat pulsul sectorului HoReCa în Bihor
  Claudiu Dolot, noul președinte al ANPC, promite hotelierilor că se va merge mai mult pe consiliere și prevenție, iar amenzile vor fi aplicate doar în cazurile grave.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Pe încercate: PMO și CJ Bihor, protocol pentru „înviorarea” vieții culturale a Oradiei
  Valabilitatea protocolului a fost stabilită la un an, cu argumentul că 12 luni ar fi suficiente evaluarea reușitei sau eșecului strategiei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului de la Josani, dintre o motoclicletă și un buldoexcavator
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe DJ 108I, în localitatea Josani. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consultația și ecografia urologică au un preț special în luna mai
  Recapătă-ți bucuria de a trăi fără griji legate de sfera urologică. Începe cu o consultație urologică completă, care până la finalul lunii mai are un preț mai mic, la MedLife Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.